De Boston Terriër: een echte gentleman

Alles wat je wilt weten over de Boston Terriër

Over de Boston Terriër

Zoals de naam al zegt werd dit ras ontwikkeld in Boston, Massachusetts. Oorspronkelijk had de Boston Terriër een gewicht tot 20 kilogram. De Boston Terriër is een resultaat van de fok tussen de Engelse Bulldog met de inmiddels al uitgestorven witte Engelse Terriër.
De Boston Terriër is een kleine, krachtige en actieve hond die oorspronkelijk werd gefokt in de Verenigde Staten. Het is een intelligente en gezellige hond, die graag bij zijn mensen is. Het is een goede waakhond en is ook geschikt voor gezinnen.

Wat kost een Boston Terriër

De kosten voor een Boston Terriër kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Boston Terriër ergens tussen de € 1.000 en de € 1.700 zal liggen.

Karakter van een Boston Terriër

De Boston Terriër is compact, stevig en klein, maar zeker niet gevoelig of kwetsbaar. Dit ras heeft een vriendelijk en zacht karakter en wordt vaak aangeduid als de Gentleman. Ze zijn levendig, temperamentvol en speels en het is tevens een dappere hond die een geweldige combinatie heeft van vastberadenheid, kracht, balans en sierlijkheid.

De Boston Terriër staat bekend om zijn vriendelijke en speelse aard. Het is een sociaal dier dat goed omgaat met kinderen en andere huisdieren. Het is een slimme hond die snel leert en graag bezig is. Het is ook een trouwe en beschermende hond die zijn eigenaar beschermt als dat nodig is.

Temperament van een Boston Terriër

De Boston Terriër is zeer intelligent, alert , enthousiast, aanhankelijk en trouw. Het is een hond die ontzettend grappig kan zijn. Ze gedijen op menselijke interactie en willen erg graag onderdeel uitmaken van het gezin. Ze komen het best tot hun recht in een huis met kinderen vanaf acht jaar en zijn buitengewoon goed met de ouderen. Zij kunnen over het algemeen goed opschieten met niet-honden huisdieren, hoewel reutjes behoorlijk dominant kunnen zijn. De Boston Terriër heeft een zeer gevoelige aard en zal positief of negatief worden beïnvloed door de toon van de stem of de huiselijke sfeer en de omgeving.

Verzorging van een Boston Terriër

Regelmatig borstelen met een stevige borstel zal losse haren te minimaliseren. Dit ras moet alleen gewassen wanneer dat absoluut noodzakelijk is en dan met behulp van een milde shampoo. De Boston kan last hebben van kwijlen en op een regelmatige basis moeten de oren en ogen schoongemaakt worden.  

De Bostonterriër is een prachtig ras, maar helaas kampt het ook met een aantal erfelijke aandoeningen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het overwegen van dit ras als huisdier. Enkele van de meest voorkomende aandoeningen bij bostonterriërs zijn benauwdheid, geboorteproblemen en chronische huidplooiontstekingen. Deze aandoeningen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en het welzijn van de hond. Het is daarom essentieel dat fokkers gezonde ouderdieren selecteren en regelmatig testen op mogelijke genetische afwijkingen. Potentiële eigenaren van een bostonterriër moeten ook op zoek gaan naar een gerenommeerde fokker die zich bewust is van deze problemen en er alles aan doet om gezonde puppies te fokken.

Vacht van een Boston Terriër

De Boston Terriër heeft een korte, gladde en glanzende vacht die gemakkelijk te onderhouden is. De vacht kan verschillende kleuren hebben, zoals zwart, bruin, gestroomd of een combinatie van deze kleuren met witte aftekeningen op de borst, nek, snuit en poten. Over het algemeen is de vacht van de Boston Terriër niet erg dik en biedt het niet veel bescherming tegen koud weer.Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Boston Terriër

De Boston Terriër is gretig en leert. Het kan moeilijk zijn om dit ras zindelijk te krijgen. Vanwege hun zeer gevoelige aard worden harde en hardhandige methodes bij het opvoeden of corrigeren niet aanbevolen. Dit ras reageert erg goed op belonend gedrag, vastberadenheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Boston Terriër

Binnenshuis is de Boston Terriër relatief inactief. Dit ras is zeer snel tevreden als hij gewoon lekker bij de familie kan zijn. Echter zijn de normale dagelijkse bewegingen wel een must om dit ras fit en in vorm te houden. Ze genieten van wandelingen en familie speelsessies. Boston Terriërs doen het goed in een appartement, flat, of woning in de stad op voorwaarde dat ze voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen

Kenmerken van een Boston Terriër

  • Rasgroep: Gezelschapshonden
  • Leeftijd: 13-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 38-43 cm. Teef: 38-43 cm
  • Gewicht: Reu: 7-11 kg. Teef: 7-11 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Boston Terriër

De Boston Terriër is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Boston Terriër is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test