Rasbeschrijving van de Boston Terriër

Zoals de naam al zegt werd dit ras ontwikkeld in Boston, Massachusetts. Oorspronkelijk had de Boston Terriër een gewicht tot 20 kilogram. De Boston Terriër is een resultaat van de fok tussen de Engelse Bulldog met de inmiddels al uitgestorven witte Engelse Terriër.

Karakter

De Boston Terriër is compact, stevig en klein, maar zeker niet gevoelig of kwetsbaar. Dit ras heeft een vriendelijk en zacht karakter en wordt vaak aangeduid als de Gentleman. Ze zijn levendig, temperamentvol en speels en het is tevens een dappere hond die een geweldige combinatie heeft van vastberadenheid, kracht, balans en sierlijkheid.

Temperament

De Boston Terriër is zeer intelligent, alert , enthousiast, aanhankelijk en trouw. Het is een hond die ontzettend grappig kan zijn. Ze gedijen op menselijke interactie en willen erg graag onderdeel uitmaken van het gezin. Ze komen het best tot hun recht in een huis met kinderen vanaf acht jaar en zijn buitengewoon goed met de ouderen. Zij kunnen over het algemeen goed opschieten met niet-honden huisdieren, hoewel reutjes behoorlijk dominant kunnen zijn. De Boston Terriër heeft een zeer gevoelige aard en zal positief of negatief worden beïnvloed door de toon van de stem of de huiselijke sfeer en de omgeving.

Verzorging

Regelmatig borstelen met een stevige borstel zal losse haren te minimaliseren. Dit ras moet alleen gewassen wanneer dat absoluut noodzakelijk is en dan met behulp van een milde shampoo. De Boston kan last hebben van kwijlen en op een regelmatige basis moeten de oren en ogen schoongemaakt worden. Boston Terriers zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals ademhalingsproblemen, hart en huidtumoren en oogletsel.

Vacht

De Boston Terriër heeft een vacht die fijn van structuur is, kort, glanzend en glad. De kleur van de vacht komt in het zwart met witte aftekeningen, seal, en gestroomd. Af en toekomt de vacht ook voor in bruin met witte aftekeningen. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden

De Boston Terriër is gretig en leert. Het kan moeilijk zijn om dit ras zindelijk te krijgen. Vanwege hun zeer gevoelige aard worden harde en hardhandige methodes bij het opvoeden of corrigeren niet aanbevolen. Dit ras reageert erg goed op belonend gedrag, vastberadenheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

Binnenshuis is de Boston Terriër relatief inactief. Dit ras is zeer snel tevreden als hij gewoon lekker bij de familie kan zijn. Echter zijn de normale dagelijkse bewegingen wel een must om dit ras fit en in vorm te houden. Ze genieten van wandelingen en familie speelsessies. Boston Terriërs doen het goed in een appartement, flat, of woning in de stad op voorwaarde dat ze voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen

Kenmerken

Rasgroep: Gezelschapshonden
Leeftijd: 13 tot 15 jaar
Schofthoogte: 38 - 43 cm
Gewicht: 7 - 11 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test