Rasbeschrijving van de Maltezer

De Maltezer is de oudste van de Europese Toy rassen. De adel, de royals en aristocratie begunstigden hen. Ze zijn zeer goed gemanierd en aanhankelijk en de Maltezer toont een sierlijk en koninklijke houding.

Karakter

De Maltees straalt grote vreugde en genot uit. Ze zijn zeer intelligent, geanimeerde, speels en heel sociaal. Ze zijn gelukkig en tevreden als ze in het middelpunt van de aandacht staan, of bij hun familie zijn. Dit vertederende ras is helder, liefdevol en een diep toegewijde metgezel.

Temperament

De Maltees is zacht, vol vertrouwen, en gehoorzaam en meestal goedaardig en beminnelijk en worden graag vastgehouden en geknuffeld. Zij zullen andere huisdieren tolereren. Ze kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Zij kunnen nogal eens over-beschermend zijn bij hun baas, familie en territorium en kunnen gaan bijten als ze een iets als een bedreiging zien. De Malteser is een onverschrokken, krachtig en behendig ras en hecht zich volledig aan hun baas of hun gezin.

Verzorging

De vacht van de Malteser vacht vergt dagelijks borstelen en kammen om klitten te voorkomen. De vacht is zeer zacht en zijdeachtig, dus een goede verzorging wordt ten zeerste aanbevolen. Ook moeten ze regelmatig worden gewassen met name rond de ogen om verkleuring te voorkomen. Het is ook belangrijk om hun oren schoon en vrij te houden van losse haren. Als dit niet gedaan wordt, kan het aanleiding geven tot problemen met de ogen, huidaandoeningen en ademhalingsproblemen. De Malteser doet het niet goed in zeer warme klimaten of vochtige omstandigheden. Ze kunnen kieskeurige eters worden. Mondhygiëne is van belang om verlies van tanden te voorkomen.

Vacht

De Maltees heeft een elegante vacht van lang, zijdeachtig haar. De vacht is recht, ze hebben geen ondervacht en hun vacht is puur helder wit van kleur. Ze zullen niet verharen. Hun witte vacht is het kenmerk van de Maltees.

Trainen en opvoeden

Het kan moeilijk zijn de Maltees zindelijk te maken. Ze doen het het beste met vroege socialisatie. Opvoeding moet met de zachte hand, met liefde, consequent, met beloning en met geduld. Ze zijn bedreven in het leren van trucjes. De Maltese heeft geen behoefte aan uitgebreide gehoorzaamheidstraining, omdat ze van nature gehoorzaam zijn bij hun baas.

Activiteit en bewegen

De Maltees heeft niet veel beweging nodig. Ze zijn geschikt voor een appartement of flat wonen. Ze genieten van een dagelijkse wandeling, of een stoeipartij.

Kenmerken

Rasgroep: Gezelschapshonden
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: Reu 21-25cm, Teef: 20-23 cm
Gewicht: 3-4 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Adrie veldhuizen visser

geplaatst op 28 december 2014 | 15:25

wij hebben sinds kort een maltezer en die heel slecht in de vacht wat kunnen we hieraan doen om helemaal kaal te scheren vind ik dat het te koud is nu in deze tijd van het jaar

coppens

geplaatst op 24 maart 2014 | 16:19

onze malthezer is nu 1,5j en gecastreerd maar nu jaagt hij achter onze eenden aan en heeft er zelfs 1 doodgebeten wat kunnen we doen. de eenden hebben we al 6 maanden.

Lazariella

geplaatst op 17 maart 2014 | 17:38

ik heb een malthezertje van 8 maanden hij is zeer lief maar mijn vraag is wat kan ik doen zit hij een 3 kwartier alleen thuis plast hij binnen en bijt hij dingen kapot zoals alles die met stoffen of kussen te maken heeft hij is gecastreerd als we thuis zijn bijt hij niets kapot maar zou toch nog durven plassen binnen niet tegen staande dat hij buiten is geweest om te plassen en zijn grote behoefte te doen geef mij raad dank u

Diane

geplaatst op 16 februari 2014 | 13:22

We hebben onze Maltezer toen ze 9 was uit een asiel gehaald. Wat een lieverd is het. En nu is ze bijna 18! Echt een heel oude dame. Ze slaapt veel en alles wordt wat minder, maar soms kan ze nog als een pupje rondspringen. Ze heeft wel wat rugproblemen, maar altijd vrolijk en lief.

Michaela

geplaatst op 31 januari 2014 | 20:32

Ik heb al veel opgezocht over verschillende rassen, toen ben ik dit ras tegen gekomen. Wij wilden graag een hondje erbij alleen zijn wij overdag wel vaak weg... We vinden het eigenlijk zielig als het hondje de hele dag alleen moet zitten thuis. Wel zijn we bereid om in de ochtend een uur eerder op te staan om flik met het hondje te gaan wandelen en zodra we thuis komen gelijk zo veel mogelijk aandacht aan het hondje te geven. Maar is dit wel genoeg voor het hondje? We zitten er veel aan te denken, of het in deze situatie wel slim is om een hondje te nemen, hoe graag we dat ook willen. We hebben vroeger wel een aantal honden gehad maar toen was er vaker iemand thuis.

christien janssen

geplaatst op 19 september 2013 | 21:21

Hallo ik hebt ook een maltezer mitsi zo heet mijn hondje en ze is 6 jaar oud; en ze is mijn alles ; want mijn beide ouders leven heleaas niet meer en daarom hebt ik van mijn zus 6 jaar terug een hondje gekregen en dat was mitsi een maltezer; en ze is mijn alles , maar ik bent heleaas ook 6 jaar terug mijn ouderlijke huis uit gemoeten omdat huis wordt verkocht; en daar had ik maar een buren naast mijn wonen en waar ik nu woon hebt ik 2 buren naast mijn wonen en de ene buurman klagen over mijn hondje als ze buiten in de tuin liep begon ze te blaffen maar dat hebt ik nu opgelost door zo;n antiblaf aparaat buiten neer te hangen ; en nu blaft ze buiten daardoor niet meer , maar sinds kort hebt ik aan de andere kant ook een buurvrouw naast mijn gekregen met 2 dochters en die klagen nu over mijn hondje als ik boven aan het douchen bent op een zaterdag of zondag morgen ; en daarvoor hebt ik nu ook zo;n antiblaf aparaat voor binnen gekocht; maar nu is mijn vraag aan u is dat goed voor de gezondheid van mijn hondje, dit wou ik heel graag van u weten met vriendelijke groeten christien janssen wijchen

jannie middendorp

geplaatst op 28 juni 2012 | 16:34

ik heb een maltezer teefje van 1 jaar. Hoewel ze uiterlijk sprekend op een maltezer lijkt begin ik toch mijn twijfels te krijgen. Ten eerste weegt mijn hondje nu al bijna 6 kilo en ze is heel slank. Bovendien herken ik het algemene karakter niet helemaal. Mijn hondje kan heel goed alleen thuis zijn, ze speelt het liefst met grote honden omdat ze lekker hard kan rennen. rennen en zwemmen zijn haar meest favoriete bezigheden. ook zoekt zij regelmatig een stil hoekje om te liggen en heeft dan helemaal geen zin in sociale contacten. verder is zij een schat van een hondje maar een echte maltezer is ze volgens mij toch niet

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test