Rasbeschrijving van de Engelse Bulldog

Als een van de zachtste rassen is de Engelse Bulldog gegroeid in populariteit. Dit ras kan intimiderend overkomen maar is erg aanhankelijk en verrassend zacht. Engelse Bulldogs doen het redelijk goed met kinderen.

Karakter van een Engelse Bulldog

Dit gedrongen ras houdt van aandacht. Een zeer betrouwbaar, liefdevol en zacht ras. Het is een uitstekende metgezel voor kinderen en volwassenen. De Engelse Bulldog kan ook goed met andere honden en katten. Dit ras is altijd op zoek naar begeleiding van zijn eigenaar.

Temperament van een Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog kan dominant zijn en vereist een stevige baas die hem op zijn plaats zet. De Engelse Bulldog geeft veel liefde en aandacht, en hij verwacht dit ook terug. Dit ras wordt gebruikt als een waakhond en doet uitzonderlijk goed als hij hierin goed opgeleid wordt..

Verzorging van een Engelse Bulldog

Een rubberen borstel zal zeker de losse of dode haren verwijderen. De Engelse Bulldog verhaard gemiddeld en moet alleen worden gewassen wanneer dat nodig is. De bek moet regelmatig worden schoongemaakt net als de plooien van de huid.

Vacht van een Engelse Bulldog

De vacht van de Engelse Bulldog is erg kort. Het is altijd glad, recht en vlak en ligt dicht bij het lichaam van de hond.

Trainen en opvoeden van een Engelse Bulldog

Dit ras vraagt om een stevige hand en consequente training. Ze zijn relatief lui en hebben niet veel beweging nodig. Ze doen het erg goed als een bewaker of waakhond. Een dominante eigenaar is een must voor dit ras.

Activiteit en bewegen van een Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog vraagt niet veel beweging, maar zou er goed aan af en toe te korte stukken te lopen. Dit ras wordt snel moe door de platte snuit en moet altijd kunnen beschikken over water.

Kenmerken van een Engelse Bulldog

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 7 - 9 jaar
Schofthoogte: 30-36cm
Gewicht: 22-25 kg
Grootte:
3
Beweging:
2
Waakhond:
3
Onderhoud:
4
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Engelse Bulldog Mastceltumoren   Hypothyro├»die   Entropion   Cherry eye  Dystocia (moeilijke geboorte) 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test