Rasbeschrijving van de Sint Bernard

De Sint Bernard is een zeer oud ras. Deze grote vriendelijke reus wordt het meeste gebruikt op het gebied van zoek-en reddingsacties. De Sint Bernards heeft een griezelig vermogen om dreigend gevaar aan te voelen en dit gekoppeld aan hun verhoogde capaciteiten van geur en richting, maakt dit ras een bruikbare en betrouwbare werkhond en metgezel.

Karakter

De Sint Bernard is zeer loyaal en vriendelijk, zijn krachtig en gespierd, trouw, zeer intelligent en bescheiden. De Sint Bernard heeft een zachte en welwillende houding.

Temperament

De Sint Bernard heeft een enigszins bedroefd expressie, maar is eigenlijk heel goedmoedig. Ze zijn uitstekend met kinderen en andere dieren. Ze hebben een beschermend instinct voor hun familie en zijn uitstekende waakhonden. Ze zijn verstandig en liefdevol en zijn een familie huisdier. Zij kunnen best koppig zijn, dus geduld is een sleutelwoord. Ze gedijen op grote hoeveelheden liefde en aandacht.

Verzorging

De Sint Bernard's vacht verhaard tweemaal per jaar. Ze vereisen dagelijks borstelen met een stevige borstel. Wassen mag alleen worden gedaan indien nodig met behulp van een milde shampoo. Hun ogen en oren moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt. De Sint Bernard is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals wobbler syndroom, hartproblemen, huidaandoeningen en een opgeblazen gevoel.

Vacht

De Sint Bernard heeft twee verschillende haarvariëteiten: de gladde of kortharige, en de ruwe of langharige. Beide vachten zijn zeer dicht in textuur en zijn waterbestendig. De vacht van de Sint Bernard is typisch wit met tan, rood, mahonie, zwart of gestroomd markeringen in verschillende combinaties. Ze verharen zwaar.

Trainen en opvoeden

De Sint Bernard moet gesocialiseerd worden op jonge leeftijd. Ze hebben een sterk verlangen om hun baas te behagen en zullen het best reageren op zachte, geduldige, stevige en consequente opleiding. De Sint Bernard doet het goed met elementaire oefeningen en gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen

Ze genieten van de dagelijkse wandelingen en speelsessies. Ze zijn geschikt voor een appartement op voorwaarde dat er frequent gewandeld wordt.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu 70cm+, Teef: 65cm+
Gewicht: 55-100 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Dirk

geplaatst op 30 augustus 2015 | 20:25

ben al een tijdje op zoek naar een goeie fokker, iemand een idee?

Elena van Duuren

geplaatst op 7 juli 2014 | 18:00

Onze Sint Bernard is echt een schatje! Hij is super lief en houdt veel van onze familie!! Als hij op zijn zij gaat liggen en jij ligt bij hem legt hij een poot over je heen... SUPER SCHATTIGG Hij kan goed met de buurhondjes omgaan en ook goed met paarden en uitlaten is geen probleem!! Hij trekt niet veel en luistert goed als er een auto uitkomt! Ik kan echt niet zonder Joop

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test