Sint Bernard

Alles wat je wilt weten over de Sint Bernard

De Sint Bernard: het ras die dreigend gevaar aanvoelt

De Sint Bernard is een zeer oud ras. Deze grote vriendelijke reus wordt het meeste gebruikt op het gebied van zoek-en reddingsacties. De Sint Bernards heeft een griezelig vermogen om dreigend gevaar aan te voelen. Dit samen met hun capaciteiten van reuk en richting, maakt dit ras een bruikbare en betrouwbare werkhond en metgezel.

Karakter van een Sint Bernard

De Sint Bernard is zeer loyaal en vriendelijk, zijn krachtig en gespierd, trouw, zeer intelligent en bescheiden. De Sint Bernard heeft een zachte en welwillende houding.

Temperament van een Sint Bernard

De Sint Bernard heeft een enigszins bedroefd expressie, maar is eigenlijk heel goedmoedig. Ze zijn uitstekend met kinderen en andere dieren. Ze hebben een beschermend instinct voor hun familie en zijn uitstekende waakhonden. Ze zijn verstandig en liefdevol en zijn een familie huisdier. Zij kunnen best koppig zijn, dus geduld is een sleutelwoord. Ze gedijen op grote hoeveelheden liefde en aandacht.

Verzorging van een Sint Bernard

De Sint Bernard's vacht verhaard tweemaal per jaar. Ze vereisen dagelijks borstelen met een stevige borstel. Wassen mag alleen worden gedaan indien nodig met behulp van een milde shampoo. Hun ogen en oren moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt. De Sint Bernard is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals wobbler syndroom, hartproblemen, huidaandoeningen en een opgeblazen gevoel.

Vacht van een Sint Bernard

De Sint Bernard heeft twee verschillende haarvariëteiten: de gladde of kortharige, en de ruwe of langharige. Beide vachten zijn zeer dicht in textuur en zijn waterbestendig. De vacht van de Sint Bernard is typisch wit met tan, rood, mahonie, zwart of gestroomd markeringen in verschillende combinaties. Ze verharen zwaar.

Trainen en opvoeden van een Sint Bernard

De Sint Bernard moet gesocialiseerd worden op jonge leeftijd. Ze hebben een sterk verlangen om hun baas te behagen en zullen het best reageren op zachte, geduldige, stevige en consequente opleiding. De Sint Bernard doet het goed met elementaire oefeningen en gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen van een Sint Bernard

Ze genieten van de dagelijkse wandelingen en speelsessies. Ze zijn geschikt voor een appartement op voorwaarde dat er frequent gewandeld wordt.

Kenmerken van een Sint Bernard

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:9 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu 70cm+, Teef: 65cm+
  • Gewicht: 55-100 kg
Grootte:
7
Beweging:
2
Waakhond:
2
Onderhoud:
3
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Sint Bernard

De Sint Bernard is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Sint Bernard is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test