Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd is vergelijkbaar met de Duitse Herder behalve dat hij groter is, hij een warmer temperament heeft en betere heupen. De Shiloh Shepherd is een goede metgezel.

Karakter van een Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd heeft iets van een 'onverschrokken' karakter waardoor ze een goede waakhond zijn. Maar ze kunnen nogal dominant zijn, dus een goede training is een must. Dit ras is een genot om mee te trainen en leert erg snel. De Shiloh Shepherd is energiek, vriendelijk en een genot om om je heen te hebben. De Shiloh Shepherd heeft veel van het temperament van de Duitse Herder, maar het temperament is meer evenwichtig. Hij mag nooit verlegen of agressief zijn.

Temperament van een Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd kan zeer beschermend ten opzichten van zijn grondgebied en eigenaar, dus een goede opvoeding is erg belangrijk. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de gemiddelde eigenaar. Een ervaren baas is een must voor dit beschermende en ietwat dominante ras. Shiloh Shepherds goed kunnen met kinderen indien ze goed gesocialiseerd worden. In de buurt van zuigelingen en kleine kinderen dient men alert te zijn. Ook kunnen ze, mits goed gesocialiseerd, goed rond andere dieren.

Verzorging van een Shiloh Shepherd

Shiloh Shepherds moeten regelmatig geborsteld worden om klitten of matten te voorkomen. De Shiloh Shepherd heeft een wat pluizige vacht.

Vacht van een Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd is er in twee variëteiten, de gladde vacht en de pluche vacht.

Trainen en opvoeden van een Shiloh Shepherd

Deze hond is zeer intelligent en enthousiast om te behagen, maar de Shiloh Shepherd heeft een dominante en stevige baas nodig. Dit ras is verbazingwekkend goed in gehoorzaamheidscursussen. Met deze cursussen moet op een vroege leeftijd begonnen worden.

Activiteit en bewegen van een Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd is een groot ras die veel beweging nodig heeft om gezond te blijven en actief. Een grote tuin is aanbevolen. De Shiloh Shepherds houden van lange wandelingen en hebben dit ook echt ten minste twee per dag nodig.
Bron foto: andrew leahey, Shiloh Shepherd 02, CC BY-SA 2.0

Kenmerken van een Shiloh Shepherd

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:11 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 71cm+, Teef 66cm+
  • Gewicht: Reu 54 - 73 kg, Teef 46-64 kg
Grootte:
6
Beweging:
3
Waakhond:
3
Onderhoud:
4
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test