Rasbeschrijving van de Shiloh Shepherd

De Shiloh Shepherd is vergelijkbaar met de Duitse Herder behalve dat hij groter is, hij een warmer temperament heeft en betere heupen. De Shiloh Shepherd is een goede metgezel.

Karakter

De Shiloh Shepherd heeft iets van een 'onverschrokken' karakter waardoor ze een goede waakhond zijn. Maar ze kunnen nogal dominant zijn, dus een goede training is een must. Dit ras is een genot om mee te trainen en leert erg snel. De Shiloh Shepherd is energiek, vriendelijk en een genot om om je heen te hebben. De Shiloh Shepherd heeft veel van het temperament van de Duitse Herder, maar het temperament is meer evenwichtig. Hij mag nooit verlegen of agressief zijn.

Temperament

De Shiloh Shepherd kan zeer beschermend ten opzichten van zijn grondgebied en eigenaar, dus een goede opvoeding is erg belangrijk. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de gemiddelde eigenaar. Een ervaren baas is een must voor dit beschermende en ietwat dominante ras. Shiloh Shepherds goed kunnen met kinderen indien ze goed gesocialiseerd worden. In de buurt van zuigelingen en kleine kinderen dient men alert te zijn. Ook kunnen ze, mits goed gesocialiseerd, goed rond andere dieren.

Verzorging

Shiloh Shepherds moeten regelmatig geborsteld worden om klitten of matten te voorkomen. De Shiloh Shepherd heeft een wat pluizige vacht.

Vacht

De Shiloh Shepherd is er in twee variëteiten, de gladde vacht en de pluche vacht.

Trainen en opvoeden

Deze hond is zeer intelligent en enthousiast om te behagen, maar de Shiloh Shepherd heeft een dominante en stevige baas nodig. Dit ras is verbazingwekkend goed in gehoorzaamheidscursussen. Met deze cursussen moet op een vroege leeftijd begonnen worden.

Activiteit en bewegen

De Shiloh Shepherd is een groot ras die veel beweging nodig heeft om gezond te blijven en actief. Een grote tuin is aanbevolen. De Shiloh Shepherds houden van lange wandelingen en hebben dit ook echt ten minste twee per dag nodig.
Bron foto: andrew leahey, Shiloh Shepherd 02, CC BY-SA 2.0

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 11 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu 71cm+, Teef 66cm+
Gewicht: Reu 54 - 73 kg, Teef 46-64 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Anika

geplaatst op 5 februari 2014 | 20:32

Mijn ervaring met deze rashond is dat ze absoluut niet dominant zijn. Ze hebben een heel zacht en vriendelijk karakter. Ze zijn minder pittig dan de Duitse Herder. Een heel vriendelijk en gezond ras en persoonlijk vind ik dat de beschrijving zoals die hierboven staat de Shiloh tekort doen.

Shilohlover

geplaatst op 6 januari 2014 | 14:54

Wat een onzinverhaal! Er klopt zeer weinig van. Misschien slim om je eens in te lezen in het ras of er een in het echt te gaan zien voordat je dit soort nonsens gaat verkondigen. Ze lijken niet op de Duitse herder qua temperament, verre van zelfs. Ze zijn niet dominant, hebben zeker geen dominante stevige baas nodig, maar wel een consequente. Iedere hond moet met kinderen in de gaten gehouden worden, en iedere hond moet opgevoed en gesocialiseerd worden. Shilohs zijn gezinshonden, en kunnen zeer goed met kinderen. Ze zijn ook lang niet allemaal waaks. Misschien slim om volgende keer eerst eens wat te lezen voordat je wat uit je duim zuigt.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test