Rasbeschrijving van de Peruaanse Inca Orchid

De Peruaanse Inca Orchid is een zeer oud en zeldzame ras en vindt zijn oorsprong in Peru. Dit ras werd zeer gewaardeerd door de Inca-indianen. In eigen land worden de Peruaanse Inca Orchid's aangeduid als "Perro sin Pelo del Peru", terwijl in Noord-Amerika en delen van Europa zijn bekend zijn als de Peruaanse Inca Orchid. Dit ras is vrij ongewoon en moeilijk te verkrijgen.

Karakter van een Peruaanse Inca Orchid

Het is een elegant, bevallig en licht gebouwd ras en de Peruaanse Inca Orchid bezit kracht, behendigheid en snelheid. Ze vertonen een nobele houding en maken "hert-achtige" bewegingen

Temperament van een Peruaanse Inca Orchid

Dit ras wordt niet aanbevolen voor de onervaren hondenbezitters. Ze doen het het best in een huis met oudere attente kinderen en kunnen goed opschieten met andere honden. Ze worden niet aanbevolen voor woningen met niet-honden huisdieren. De Peruaanse Inca Orchid is zeer toegewijd, aanhankelijk en liefdevol, zeer gevoelig en kwetsbaar. Ze doen het niet goed in de zon of in een koud klimaat. De Peruaanse Inca Orchid is zeer zacht getemperd maar zijn gereserveerd en wantrouwig tegenover vreemden. Ze zijn zeer intelligent, gehoorzaam, veeleisend en bereid om te behagen. De Peruaanse Inca Orchid is soepel, lenig, behendig en snel.

Verzorging van een Peruaanse Inca Orchid

De Peruaanse Inca Orchid ras is gevoelig voor vroegtijdig verlies van tanden. De huid van dit haarloze ras moet te allen tijde beschermd worden. Het is belangrijk om de huid niet te veel in te smeren met lotion, want dit maakt de huid meer vatbaar voor scheuren, verstopte poriën en acne. De behaarde variant moet geborsteld worden wanneer dat nodig is. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is.

Vacht van een Peruaanse Inca Orchid

De Peruaanse Inca Orchid komt in twee variëteiten: Naakt en behaard. De haarloze kan een grote hoeveelheid roze huid hebben of de huid kan volledig gekleurd zijn. Er kunnen zeer korte haren op de staart, voeten en hoofd zitten. De behaarde ras heeft een volle vacht. De haren mogen kort, middellang of lang zijn in lengte. De behaarde ras verliest weinig tot geen haar. Beide rassen zijn reukloos.

Trainen en opvoeden van een Peruaanse Inca Orchid

Vroege socialisatie is vereist. Peruaanse Inca Orchid's reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Opleiding moet worden gedaan met goedheid en consistentie. De Peruaanse Inca Orchid is zeer gehoorzaam en leert snel.

Activiteit en bewegen van een Peruaanse Inca Orchid

De Peruaanse Inca Orchid ras is zeer geschikt voor wonen in een appartement. Als er een tuin is, moet deze goed worden omheind en met veel schaduw. Ze vereisen geen buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en een veilig aangelijnd dagelijkse wandeling zal volstaan. Ze gedijen op tijd doorbrengen met hun familie en het beste is ze zoveel mogelijk binnenshuis te houden.

Kenmerken van een Peruaanse Inca Orchid

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 11 - 12 jaar
Schofthoogte: 50 tot 65cm
Gewicht: 12-23 kg
Grootte:
2
Beweging:
1
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test