Rasbeschrijving van de Estrela Berghond

De oorsprong van de Estrela Berghond ligt in Portugal, en de Estrela Berghond werd gebruikt voor het hoeden en bewaken. Ze werden gewaardeerd door zowel boeren en aristocraten omdat ze zowel het vee als het landgoed goed konden bewaken. De Estrela Berghond wordt beschouwd als een van de oudste honden in Portugal

Karakter van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond is wendbaar en stevig. Dit mastiff-achtige ras bezit kracht, macht en is uiterst waakzaam

Temperament van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond ras is onafhankelijk, intelligent, aanhankelijk en trouw. Ze hechten zich erg aan hun familie en zullen het niet zo goed doen als ze herplaatst moeten worden. De Estrela Berghond doet het goed met kinderen en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn afstandelijk en op hun hoede bij vreemden en zullen niet aarzelen om hun gezinsleven, hun huis en erf te beschermen. Het is een alert, trouw en liefdevolle ras en dit alles maakt ze uitstekende waakhonden en metgezellen.

Verzorging van een Estrela Berghond

Estrela Berghonden moeten regelmatig geborsteld worden, met name tijdens de rui perioden. Wassen moet gedaan worden wanneer dat nodig is. De Estrela Berghond is een relatief gezond ras, hoewel maag problemen en heupdysplasie kunnen voorkomen.

Vacht van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond heeft een dubbele vacht en is er in twee variëteiten: Korthaar en langhaar. De langharige vacht heeft een buitenste laag die dicht, ruw, dik en recht is. De ondervacht is dicht. De kortharige heeft een buitenste laag die stug, recht en dik is. De ondervacht is dicht. De Estrela Berghond verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Trainen en opvoeden van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond heeft de neiging om koppig, eigenzinnig en dominant zijn. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidscursus is een must. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, stevigheid, consistentie en geduld.

Activiteit en bewegen van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement. Deze hond doet het het beste met een grote veilig omheinde tuin of landelijke omgeving en willen erg graag werken voor de baas.

Kenmerken van een Estrela Berghond

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 10 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu 68-70cm, Teef 62-68cm
Gewicht: Reu 50-55 kg, Teef 35-40 kg
Grootte:
5
Beweging:
5
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Estrela Berghond Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test