De Estrela Berghond: een waakzaam en loyale gezinshond

Alles wat je wilt weten over de Estrela Berghond

Over de Estrela Berghond

De Estrela Berghond is een prachtig ras dat zijn oorsprong vindt in Portugal. Deze grote en sterke hond staat bekend om zijn beschermende karakter en is traditioneel gebruikt als bewaker van de kuddes in de bergen.

De geschiedenis van de Estrela Berghond gaat terug tot de oudheid, toen de Kelten en de Romeinen al honden gebruikten om hun kuddes te beschermen. Later werden deze honden gekruist met lokale Portugese rassen, wat uiteindelijk leidde tot de ontwikkeling van de Estrela Berghond zoals we die nu kennen.

De Estrela Berghond is een zelfverzekerde en loyale hond die zijn familie beschermt tegen indringers. Hoewel hij van nature wat terughoudend kan zijn tegenover vreemden, is hij over het algemeen een vriendelijke hond die goed kan omgaan met kinderen en andere huisdieren.

Als je overweegt om een Estrela Berghond in je leven te verwelkomen, is het belangrijk om te onthouden dat dit ras veel beweging nodig heeft en graag buiten is. Ze zijn niet geschikt voor een appartement of een klein huis zonder tuin.

Wat kost een Estrela Berghond

De kosten voor een Estrela Berghond kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Estrela Berghond ergens tussen de € 800 en de € 1.000 zal liggen.

Karakter van een Estrela Berghond

Het karakter van de Estrela Berghond is doorgaans zelfverzekerd, loyaal en beschermend. Van nature is dit ras wat terughoudend tegenover vreemden, maar ze zijn zeer toegewijd aan hun gezin en zullen er alles aan doen om hun familie te beschermen.

De Estrela Berghond staat bekend om zijn intelligentie en leergierigheid, maar kan soms ook wat eigenwijs zijn. Het is daarom belangrijk om een ??goede training en socialisatie te bieden om ervoor te zorgen dat je Estrela Berghond goed opgevoed is.

Hoewel deze honden graag buiten zijn en veel beweging nodig hebben, kunnen ze ook goede huisgenoten zijn. Ze hebben over het algemeen geen probleem met kinderen en andere huisdieren, zolang ze maar goed gesocialiseerd zijn.

Al met al is de Estrela Berghond een prachtig ras met een uniek karakter. Ze hebben veel liefde en aandacht nodig, maar kunnen in ruil daarvoor veel voldoening en plezier bieden aan hun eigenaar.

Temperament van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond is een ras dat bekend staat om zijn onafhankelijkheid, intelligentie en loyaliteit. Ze zijn erg gehecht aan hun gezin en voelen zich het meest op hun gemak bij de mensen bij wie ze zijn opgegroeid. Het kan moeilijk voor ze zijn om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving en nieuwe mensen.

Over het algemeen doet de Estrela Berghond het goed met kinderen en andere huisdieren, zolang ze maar goed gesocialiseerd zijn. Het zijn beschermende honden die op hun hoede zijn voor vreemden en niet zullen aarzelen om hun gezin en eigendommen te beschermen. Dit maakt ze uitstekende waakhonden en metgezellen voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en toegewijde hond.

Verzorging van een Estrela Berghond

Qua verzorging heeft de Estrela Berghond niet veel speciale behoeften. Een wekelijkse borstelbeurt om losse haren te verwijderen en hun vacht schoon en glanzend te houden is voldoende. Tijdens de rui kan het nodig zijn om wat vaker te borstelen. Ook is het belangrijk om regelmatig hun nagels te knippen en hun oren schoon te maken om infecties te voorkomen.

De Estrela Berghond heeft ook behoefte aan regelmatige training en socialisatie. Dit helpt hen om goed gedrag aan te leren en te wennen aan verschillende situaties en omgevingen.

De Estrela Berghond is een relatief gezond ras, hoewel maag problemen en heupdysplasie kunnen voorkomen.

Vacht van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond heeft inderdaad een dubbele vacht en er zijn twee variëteiten: de kortharige en de langharige. De langharige vacht heeft een dikke, ruwe en rechte buitenste laag en een dichte ondervacht. De kortharige vacht heeft een stugge, dikke en rechte buitenste laag met ook een dichte ondervacht.

De Estrela Berghond verhaart inderdaad zwaar tijdens de seizoenen. Dit betekent dat hun vacht losser wordt en dat er meer haarverlies is dan normaal. Het is belangrijk om tijdens deze periodes extra aandacht te besteden aan hun vachtverzorging, door ze bijvoorbeeld vaker te borstelen. Dit helpt om losse haren te verwijderen en het haarverlies te verminderen.

De Estrela Berghond komt voor in verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn geel, wolfsgrauw en gestroomd. Andere kleuren die voorkomen zijn zwart, zwart met witte aftekeningen, bruin en lichtgeel. Wolfsgrauw is een veelvoorkomende kleur bij de Estrela Berghond. Deze kleur wordt gekenmerkt door een grijze of zilverachtige vacht met een donkere streep over de rug.

Trainen en opvoeden van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond is een intelligent ras dat graag wil leren en daarom goed reageert op training. Het is belangrijk om te beginnen met training en socialisatie vanaf jonge leeftijd om ervoor te zorgen dat je hond goed gedrag aanleert en goed kan omgaan met verschillende situaties en omgevingen.

Een belangrijk aspect van de training van de Estrela Berghond is het begrijpen van hun beschermende karakter. Het is belangrijk om ze te leren hoe ze op een juiste manier kunnen beschermen zonder overmatig agressief te worden. Het is ook belangrijk om hun terughoudendheid tegenover vreemden aan te pakken, zodat ze weten wanneer het wel of niet gepast is om te blaffen of te beschermen.

Beloningsgerichte training is een goede methode voor de Estrela Berghond, omdat ze gemotiveerd worden door positieve bekrachtiging. Het is ook belangrijk om de training leuk en interessant te houden, zodat ze gemotiveerd blijven om te leren.

Naast training is het ook belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de opvoeding van je Estrela Berghond. Het is belangrijk om ze van jongs af aan te socialiseren met andere mensen en dieren, zodat ze goed kunnen omgaan met verschillende situaties.

Activiteit en bewegen van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond is een energiek ras dat veel beweging nodig heeft. Het is belangrijk om ze regelmatig uit te laten voor lange wandelingen en om hen de kans te geven om vrij te rennen en te spelen. 

Naast wandelen en rennen, zijn er ook andere activiteiten waar je Estrela Berghond van kan genieten, zoals gehoorzaamheidstraining, doggy sporten of spelen met speelgoed. Zorg er wel voor dat je hun bewegingsniveau langzaam opbouwt om overbelasting te voorkomen, vooral als ze nog jong zijn.

Kortom, de Estrela Berghond is een energiek ras dat veel beweging nodig heeft. Zorg ervoor dat je regelmatig lange wandelingen maakt en zoek naar andere activiteiten waar je hond van kan genieten om hun energie kwijt te raken en ze gelukkig en gezond te houden.

Kenmerken van een Estrela Berghond

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd: 10-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 68-70 cm. Teef: 62-68 cm
  • Gewicht: Reu: 50-55 kg. Teef: 35-40 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Estrela Berghond

De Estrela Berghond is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Estrela Berghond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test