Rasbeschrijving van de Estrela Berghond

De oorsprong van de Estrela Berghond ligt in Portugal, en de Estrela Berghond werd gebruikt voor het hoeden en bewaken. Ze werden gewaardeerd door zowel boeren en aristocraten omdat ze zowel het vee als het landgoed goed konden bewaken. De Estrela Berghond wordt beschouwd als een van de oudste honden in Portugal

Karakter

De Estrela Berghond is wendbaar en stevig. Dit mastiff-achtige ras bezit kracht, macht en is uiterst waakzaam

Temperament

De Estrela Berghond ras is onafhankelijk, intelligent, aanhankelijk en trouw. Ze hechten zich erg aan hun familie en zullen het niet zo goed doen als ze herplaatst moeten worden. De Estrela Berghond doet het goed met kinderen en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn afstandelijk en op hun hoede bij vreemden en zullen niet aarzelen om hun gezinsleven, hun huis en erf te beschermen. Het is een alert, trouw en liefdevolle ras en dit alles maakt ze uitstekende waakhonden en metgezellen.

Verzorging

Estrela Berghonden moeten regelmatig geborsteld worden, met name tijdens de rui perioden. Wassen moet gedaan worden wanneer dat nodig is. De Estrela Berghond is een relatief gezond ras, hoewel maag problemen en heupdysplasie kunnen voorkomen.

Vacht

De Estrela Berghond heeft een dubbele vacht en is er in twee variëteiten: Korthaar en langhaar. De langharige vacht heeft een buitenste laag die dicht, ruw, dik en recht is. De ondervacht is dicht. De kortharige heeft een buitenste laag die stug, recht en dik is. De ondervacht is dicht. De Estrela Berghond verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Trainen en opvoeden

De Estrela Berghond heeft de neiging om koppig, eigenzinnig en dominant zijn. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidscursus is een must. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, stevigheid, consistentie en geduld.

Activiteit en bewegen

De Estrela Berghond wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement. Deze hond doet het het beste met een grote veilig omheinde tuin of landelijke omgeving en willen erg graag werken voor de baas.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 10 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu 68-70cm, Teef 62-68cm
Gewicht: Reu 50-55 kg, Teef 35-40 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Lies

geplaatst op 25 juni 2017 | 10:35

Hi Olga en Roelof, wij zijn ons nu enkel maar aan het oriënteren, momenteel zijn we nog aan het verbouwen en dus niet voldoende tijd voor een pup. We hadden vroeger twee Drentse patrijzen dus we weten hoeveel tijd een hondje kost, laat staan een pup ;-) Ik wil later dit jaar naar Portugal en dus is het fijn dat we al een paar adressen hebben om eventueel te kunnen bezoeken. bedankt dus!

Olga en Roelof

geplaatst op 25 juni 2017 | 00:40

Beste Lies, Wij hebben onze hond uit Sabugeiro een berg dorp in de Serra de Estrela. Wij komen er net vandaan, anders hadden we er een voor je mee kunnen nemen. Wij gaan in september weer en kopen daar weer een pup. groetjes, Olga en Roelof.

Carlotta

geplaatst op 19 juni 2017 | 20:28

http://canilcabecodoseixo.com/ mijn honden komen van daar

Lies

geplaatst op 19 juni 2017 | 08:06

wij zijn op zoek naar betrouwbare en goede fokkers van deze prachtige hond, maar weten niet goed waar te zoeken in Portugal . Iemand tips?

Olga en Roelof

geplaatst op 19 maart 2017 | 12:55

Hallo Sanne, Wij hebben nog een hele weg te gaan, onze Carlos is nu net 6 maanden, maar we hebben veel plezier van hem. Je kunt wat foto´s van hem zien op ons face book, roelof.smink Hij is nu 56 centimeter hoog en hopen dat het een grote word. Hoe ziet jou hond er uit?

Sanne

geplaatst op 19 maart 2017 | 12:00

Wij hebben er ook een van 1.5 jaar oud. Het is een fantastische hond voor ons! Het is echt een 'project' wat je in huis neemt, het opvoeden vergt veel tijd en geduld. Leuk om te lezen en in contact te komen met mensen die ook een Estrela hebben!

Olga en Roelof

geplaatst op 16 februari 2017 | 16:37

Wij hebben drie en een halve maand geleden een Sera de Estrela gekocht in het bergdorp Sabugeiro zijn naam is Carlos hij was ongeveer 7 weken oud. Inmiddels is hij 16.5 kilo en 50 centimeter hoog. een geweldige hond. hij was in een mum van tijd zindelijk en leert erg snel. Wij reizen met onze camper en staan hoofdzakelijk in het wild, dus echt iets voor hem. Hij wordt nu nog beschermd door zijn zus een hond die wij in Italië 5 jaar geleden langs de kant van een weg vonden.maar dat zal niet al te lang meer zijn.

Stephanie

geplaatst op 22 januari 2017 | 23:01

Wij hebben hem van een portugees die naar Nederland was gekomen, dus hij komt uit portugal. Hij is ook niet bang ban vreemden maar oplettend maar ik merkte dat hij koeien en paarden niet kon ( de vorige eigenaar woonde echt in een stad, vandaar ook dat hij weg moest) daar begon die gelijk op te blaffen maar ik ben gewoon naast hem blijven staan en toen was het inderdaad snel goed. Hij is nog jong en heeft een tijd nodig gehad om te wennen ( juist omdat ze zo gehecht zijn aan hun baas)maar hij doet het heel goed :) ik heb alles opgezocht wat ik erover kon vinden voordat we uberhaupt zijn gaan kijken en ik ben er net zo fan van :) Wat ik trouwens heel mooi vond, hij is zo goed met kinderen en onze andere hond van 14. Heel gevoelig en niet lomp ( wat die bij ons soms wel is)

Nico kamphuis

geplaatst op 22 januari 2017 | 22:46

Stephanie Dan heb jij een ECHTE hond(; Weet je zijn voorgeschiedenis? Er zijn er niet veel meer in Nederland. Een Estrela is wantrouwig tegenover iedere vreemde maar niet bang of angstig. Dat hoort bij het ras maar normaal gesproken ontdooid dat vrij snel als hij merkt dat jij er geen probleem mee hebt. Als hij blijft grommen tegenover een vreemde terwijl hij dat anders niet doet wees dan op je hoede want onraad ruiken ze om de donder. Gr. Nico

Stephanie

geplaatst op 22 januari 2017 | 22:30

Ik heb hem nu een jaar, ook een herplaatser. Hij is pas 3 maar ik herken m er wel in, wantrouwend met wandelen maar nieuwe dingen maar thuis alle rust, nu is de mijne bij zijn eerste eigenaar niet goed gesocialiseerd maar dat zit er in met een herplaatser. Een herder heb ik nooit gehad maar verder vond ik hem er veel van weg hebben. Het was maar een tip, ik gun het de hond zo haha

Nico kamphuis

geplaatst op 22 januari 2017 | 22:24

Dag Stephanie. Ik kan me levendig voorstellen dat je dit een mooie hond vind. Voor mij is dit duidelijk een kruising. Een Estrela hond is van zichzelf een evenwichtige eigenzinnige en rustige hond. (Volwassen) Wat ik hier zie en lees is duidelijk een herder, maar dat is mijn mening. Een estrela heb je of je hebt hem niet en zo niet dan heb je ook echt een probleem. Ik heb 12 jaar een cão da Serra da Estrela mogen hebben het was mijn tweede schaduw. 'K heb nu een pronkrug R.R totaal andere hond ook weer gek met z,n baas maar haalt het niet bij een Estrela (die rust en vanzelfsprekendheid.) Gr. Nico

Stephanie

geplaatst op 22 januari 2017 | 20:43

Nico Ik heb een hond op facebook gezien en was gelijk verliefd, ik heb zelf een Estrela berghond en als ik de hond die ze laten zien zie en het karakter lees zou het mij niet verbazen als het een Estrela is, zij noemen haar herderxleonberger, maar veel mensen kennen de estrela niet. https://m.facebook.com/323751174499114/photos/a.323824224491809.1073741861.323751174499114/588603714680524/?type=3 Misschien eens contact opnemen, ook als kruising, wat een prachtig dier!

Nico kamphuis

geplaatst op 30 augustus 2016 | 21:04

Kan ik ook ergens vinden waar herplaatsers aangeboden worden. Estrela's die herplaatst moeten worden of een nieuw baasje zoeken?

Carlotta

geplaatst op 29 augustus 2016 | 23:51

Nico, wat bedoel je met "plaatsers" grtjes Carlotta www.twitter.com/cabecodoseixo (geen twitter-account nodig om onze post over onze estrela's, honden te zien)

Nico kamphuis

geplaatst op 29 augustus 2016 | 23:35

zijn er her plaatsers van dit ras

Carlotta

geplaatst op 29 augustus 2016 | 22:50

https://twitter.com/cabecodoseixo

Nico kamphuis

geplaatst op 12 juli 2011 | 23:31

Dit zijn pas honden, een schaduw van de baas. Maar weet wel waar je aan begint, het zijn persoonlijkheden en die moet je de baas worden. Niet met de hand maar met je verstand. Dan heb je een wereld hond en anders een groot probleem.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test