Estrela Berghond

Alles wat je wilt weten over de Estrela Berghond

Rasbeschrijving van de Estrela Berghond

De oorsprong van de Estrela Berghond ligt in Portugal, en de Estrela Berghond werd gebruikt voor het hoeden en bewaken. Ze werden gewaardeerd door zowel boeren en aristocraten omdat ze zowel het vee als het landgoed goed konden bewaken. De Estrela Berghond wordt beschouwd als een van de oudste honden in Portugal

Karakter van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond is wendbaar en stevig. Dit mastiff-achtige ras bezit kracht, macht en is uiterst waakzaam

Temperament van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond ras is onafhankelijk, intelligent, aanhankelijk en trouw. Ze hechten zich erg aan hun familie en zullen het niet zo goed doen als ze herplaatst moeten worden. De Estrela Berghond doet het goed met kinderen en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze zijn afstandelijk en op hun hoede bij vreemden en zullen niet aarzelen om hun gezinsleven, hun huis en erf te beschermen. Het is een alert, trouw en liefdevolle ras en dit alles maakt ze uitstekende waakhonden en metgezellen.

Verzorging van een Estrela Berghond

Estrela Berghonden moeten regelmatig geborsteld worden, met name tijdens de rui perioden. Wassen moet gedaan worden wanneer dat nodig is. De Estrela Berghond is een relatief gezond ras, hoewel maag problemen en heupdysplasie kunnen voorkomen.

Vacht van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond heeft een dubbele vacht en is er in twee variëteiten: Korthaar en langhaar. De langharige vacht heeft een buitenste laag die dicht, ruw, dik en recht is. De ondervacht is dicht. De kortharige heeft een buitenste laag die stug, recht en dik is. De ondervacht is dicht. De Estrela Berghond verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

Trainen en opvoeden van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond heeft de neiging om koppig, eigenzinnig en dominant zijn. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidscursus is een must. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, stevigheid, consistentie en geduld.

Activiteit en bewegen van een Estrela Berghond

De Estrela Berghond wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement. Deze hond doet het het beste met een grote veilig omheinde tuin of landelijke omgeving en willen erg graag werken voor de baas.

Kenmerken van een Estrela Berghond

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:10 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 68-70cm, Teef 62-68cm
  • Gewicht: Reu 50-55 kg, Teef 35-40 kg
Grootte:
5
Beweging:
5
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Estrela Berghond

Van een Estrela Berghond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test