Ierse Setter

Alles wat je wilt weten over de Ierse Setter

De Ierse Setter: een zeer sympathieke karakter

Over de Ierse Setter

De Ierse Setter is een energievol en intelligent ras, een levendige hond. Hij kan enigszins hooggespannen zijn maar ook gevoelig. Het is een rashond met een zeer sympathieke karakter en geniet van het gezelschap van mensen. Het zal zeker een genot zijn om dit ras in huis te hebben

Karakter van een Ierse Setter

Zeer levendig, energiek en impulsief en de Ierse Setter houdt van lopen. Verstandig is om dit ras aangelijnd te houden of alleen los te laten in een omheind gebied, tenzij u de hond goed onder appèl heeft. Deze rashond bechikt namelijk over een groots jachtinstinct. De Ierse Setter eist een vaste en consequente training en kunnen tamelijk eigenzinnig zijn

Temperament van een Ierse Setter

De Ierse Setter is aanhankelijk, lief en gevoelig. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de gemiddelde thuisgebruiker. Ze zijn erg actief en kunnen er slecht tegen als ze voor een langere tijd alleen geworden worden. Ze moeten bezig gehouden worden.

Verzorging van een Ierse Setter

Dagelijks borstelen of kammen is nodig om de vacht vlak en vrij te houden van klitten.

Vacht van een Ierse Setter

De vacht is zijdezacht en gevederd en heeft een gemiddelde lengte. Aanvaardbare kleuren voor dit ras zijn mahonie of rijk kastanje rood.

Trainen en opvoeden van een Ierse Setter

Een stevige consequente aanpak is een must bij dit koppige en vrij pittige ras. Het kan moeilijk zijn om ze te trainen, maar als je consequent bent en blijft trainen zal dit een gelukkig leven met je Ierse Setter garanderen. De Ierse Setter doet het goed in de jacht activiteiten.

Activiteit en bewegen van een Ierse Setter

De Ierse Setter vereist regelmatige lichaamsbeweging. Drie wandelingen per dag wordt aanbevolen anders heeft deze hond heeft de neiging onrustig te worden. Dit ras is niet echt geschikt voor een leven op een appartement en komt het beste tot zijn recht in een middelgrote tot grote tuin.

Kenmerken van een Ierse Setter

  • Rasgroep: Voorstaande honden
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 55-65 cm
  • Gewicht: 20-27 kg
Grootte:
4
Beweging:
5
Waakhond:
4
Onderhoud:
3
Sociaal:
4

Ziektes bij een Ierse Setter

De Ierse Setter is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Ierse Setter is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test