Rasbeschrijving van de Fila Brasileiro

De Fila Brasileiro is een krachtig en moedige ras en is een trouwe en toegewijde metgezel. De Fila Brasileiro heeft sterke beschermende instincten voor zijn eigenaar en territorium, maar is ontzettend lief. Dit ras moet te allen tijde worden aangelijnd aangezien ze erg beschermend zijn en daardoor onder bepaalde omstandigheden agressief kunnen worden.

Karakter

Ze zijn zelfverzekerd en zelfbewust en hebben een kalm karakter. Dit maakt de Fila Brasileiro ideaal voor iemand die op zoek is naar een beschermend, volgzaam huisdier. Gewoonlijk wordt dit ras gebruikt als een waakhond.

Temperament

De Fila Brasileiro is niet voor iedereen geschikt. Dit ras is zeer krachtig en je hebt er als eigenaar een behoorlijke kluif aan. Een goede fokker is een must bij dit ras. De Fila Brasileiro kan agressief worden als hij zich bedreigd voelt.

Verzorging

Borstelen met een stevige borstel zal voldoende zijn voor dit kortharige ras. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is. De Fila Brasileiro moet beschermd worden tegen kou gelet op de zeer korte, gladde vacht.

Vacht

Dit grote ras heeft een zeer korte vacht en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. De vacht van de Fila Brasileiros moet glad, zacht, dicht en enigszins weerbestendig zijn.

Trainen en opvoeden

Deze krachtige hond wordt niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitter. Gehoorzaamheidscursussen worden aanbevolen, zijn eigenlijk vereist. De Fila Brasileiro kan moeilijk zijn om te controleren. Dit ras heeft een dominante baas nodig.

Activiteit en bewegen

De Fila Brasileiro heeft voldoende lichaamsbeweging nodig, dus regelmatige wandelingen.
Bron foto: Cittanuvo, Fila brasileiro, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: 68 cm.
Gewicht: Reu 50+kg, Teef 40+ kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

corry

geplaatst op 6 november 2020 | 13:41

De fila van onze zoon is nu 11 jaar en is heel lief toen hij jong was moest je streng zijn en kon en kan niet los maar nu wel ligt gewoon voor het huis als mijn zoon erbij is nooit alleen

andre

geplaatst op 12 augustus 2019 | 21:59

ik heb nu ook sinds kort een ze is inderdaad goed waaks en beschermt haar baasje

cor

geplaatst op 10 mei 2016 | 13:57

Onze 2 fila's zijn nu ca 9 jaar oud en beginnen slijtage verschijnselen te tonen. De dierenarts vertelde ons dat ze in de "extra tijd" zijn beland. Ze hebben al hun broers en zussen overleefd. Het liefst willen we nu puppies er bij nemen. Honden voeden namelijk ook elkaar op zodat trainingen veel gemakkelijker gaan. Goed voorbeeld doet goed volgen. . We zijn echter niet meer zo jong, en volwassen fila's die hun baas kwijt raken zijn meestal moeilijk elders in te passen. We moeten nog een besluit nemen.

anar

geplaatst op 10 mei 2016 | 11:11

Mijn fila brasileiro woord in oktober 13 jaar en nog steeds alert

Goedele

geplaatst op 31 mei 2015 | 18:09

Onze Fila (werklijn) wordt op 5 juni 7 jaar. Hij is 1 van de 3 honden hier in huis en super aanhankelijk. Het is een geweldige hond maar waakzaamheid is ALTIJD geboden. Zeker bij 'vreemd' volk dat op bezoek komt, 'vreemde' honden tijdens een wandeling ed... Je moet altijd opletten!. Mensen met een uitgebreid sociaal netwerk raad ik dit ras niet aan omdat je toch elke keer moet zien dat je de hond even weg zet van je bezoek. Het is een fantastisch ras maar je moet echt weten wat je in huis haalt en je moet al redelijk wat ervaring hebben met honde.

cor problemen

geplaatst op 20 april 2015 | 04:50

Het is veel meer dan een waakhond , het is een "guard dog". Aan de riem is niet genoeg, als een , voor de hond, vreemde persoon u benadert, zal, als bij de echte fila eigenschappen heeft, u verdedigen door de vreemde persoon aan te vallen. De hond is dan niet vals maar heeft een baas die niet weet wat voor soort hond hij heeft. Als u de fila niet kent, weinig ervaring met grote honden, geen grote tuin hebt, veel bezoekers ontvangt, is dit de laatste hond die u moet nemen. De fila is de meest fantastische hond die ik ken, maar slechts voor weinige weggelegd.

v Dijk

geplaatst op 16 augustus 2014 | 12:42

Op dit moment hebben wij een filapup van 7 maanden. Onze eerste "echte" fila. We hebben ook een kruising fila x amerikaanse bulldog. Een superhond. Waaks, lief, trouw aan de baas. Eerder hadden we een kruising fila x deense dog. Ook een superhond met dezelfde eigenschappen. We wonen nogal achteraf en vinden het belangrijk een fijne waakhond te hebben. En dat zijn ze! Er komt niet zomaar iemand binnen lopen. Wel hebben ze hier de ruimte en kunnen over het hele terrein lopen. De pup is prachtig en lief en vertoont nu al veel van de genoemde eigenschappen. Wel is het een hond die consequent moet worden opgevoed en waarvan de eigenaar zich bewust moet zijn dat hij maar een aantal mensen om zich heen kan verdragen die hij echt kent. Anders wordt je als buitenstaander gezien met alle gevolgen van dien. Kortom een prachtige, lieve, sterke, trouwe hond. Maar niet voor iedereen geschikt.

Consuela

geplaatst op 14 augustus 2014 | 22:15

Heel herkenbaar wat Slagmolen heeft geschreven. Mijn fila is bijna 10 geworden en ook aan een maagtorsie overleden. Ook ik mis hem nog iedere dag, ook al heb ik een andere fila 'geadopteerd'. Zeer trouw aan het gezin, maar heel afstandelijk naar buitenstaanders. Volgens mij als je één maal een fila gehad hebt, wil je nooit meer anders.

Julia

geplaatst op 21 januari 2014 | 16:27

Goede dag. Mijn naam is Julia.Vanaf 6 jaar begon ik de honden trainen.Dat was oosteuropese herders,daarna duitse herders.Op dit moment heb ik schar-pei.Maar ze is nu oud,blind en helft doof.Zij is 12,5 jaar oud.Ik heb interesse in filla brazilero.Ik wil ook graag weten wanneer is de schow van dit ras.

slagmolen

geplaatst op 2 januari 2014 | 23:49

wi zijn bijna 7 jaar in t bezit geweest van een fila een teef wat een karakter had deze hond voor ons zijn huisgenoten super lief naar vreemden toe argwanend en afstandelijk bezoekers werden met veek kabaal en dreigende houding ontvangen pas als tsein goed volk door ons gegeven werdwerd ze rustig helaas is onze lieverd geheel onverwacht en binnen2uur aan een maagtorsie overleden later gehoord dat dit veel voorkomt bij de fila we missen haar nog elke dag

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test