Rasbeschrijving van de Otterhound

De Otterhound is loyaal, betrouwbaar en lief en dit ras is een prachtige aanvulling op kinderen. Dit ras heeft de neiging om op kleinere dieren te jagen, maar doet het goed met katten in het gezin en doet uitzonderlijk goed met andere honden. De Otterhound is over het algemeen vriendelijk tegenover alle mensen.

Karakter van een Otterhound

Otterhounds zijn erg vrolijk en jolig, waardoor ze een genot zijn om om je heen te hebben. Ze zijn vriendelijk, intelligent, maar kunnen eigenzinnig en onafhankelijk zijn.

Temperament van een Otterhound

Het is een goede huishond endeze hond doet het erg goed met andere dieren en mensen. Omdat ze zo vriendelijk zijn met mensen, met inbegrip van vreemdelingen, zal hij het niet goed doen als een bewaker of waakhond. Echter, deze hond is alert op de kleinste geluiden.

Verzorging van een Otterhound

Het beste is om ze 2x per week te borstelen om de vacht vrij te houden van matten. De baard moeten regelmatig gewassen worden.

Vacht van een Otterhound

De Otterhound heeft een lange dubbele vacht. De buitenste laag van de vacht moet dicht, grof, ruw en scherp zijn, wat ze een ruige uitstraling geeft, terwijl de ondervacht zacht en wollig moet zijn.

Trainen en opvoeden van een Otterhound

Het is een zeer eigenzinnig en onafhankelijk ras. Consistentie en geduld, dat zijn de sleutelwoorden bij het opvoeden en trainen bij deze vriendelijke hond. Dit ras zal niet goed reageren op stevige training, een zachte training met veel geduld is nodig.

Activiteit en bewegen van een Otterhound

Een grote tuin is het beste voor de Otterhound. Deze hond houdt van zwemmen of lopen dus dit heeft hij dagelijkse nodig.

Kenmerken van een Otterhound

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu: 64 cm, Teef 62 cm
Gewicht: 30-55 kg
Grootte:
5
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
3
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test