Rasbeschrijving van de Otterhound

De Otterhound is loyaal, betrouwbaar en lief en dit ras is een prachtige aanvulling op kinderen. Dit ras heeft de neiging om op kleinere dieren te jagen, maar doet het goed met katten in het gezin en doet uitzonderlijk goed met andere honden. De Otterhound is over het algemeen vriendelijk tegenover alle mensen.

Karakter

Otterhounds zijn erg vrolijk en jolig, waardoor ze een genot zijn om om je heen te hebben. Ze zijn vriendelijk, intelligent, maar kunnen eigenzinnig en onafhankelijk zijn.

Temperament

Het is een goede huishond endeze hond doet het erg goed met andere dieren en mensen. Omdat ze zo vriendelijk zijn met mensen, met inbegrip van vreemdelingen, zal hij het niet goed doen als een bewaker of waakhond. Echter, deze hond is alert op de kleinste geluiden.

Verzorging

Het beste is om ze 2x per week te borstelen om de vacht vrij te houden van matten. De baard moeten regelmatig gewassen worden.

Vacht

De Otterhound heeft een lange dubbele vacht. De buitenste laag van de vacht moet dicht, grof, ruw en scherp zijn, wat ze een ruige uitstraling geeft, terwijl de ondervacht zacht en wollig moet zijn.

Trainen en opvoeden

Het is een zeer eigenzinnig en onafhankelijk ras. Consistentie en geduld, dat zijn de sleutelwoorden bij het opvoeden en trainen bij deze vriendelijke hond. Dit ras zal niet goed reageren op stevige training, een zachte training met veel geduld is nodig.

Activiteit en bewegen

Een grote tuin is het beste voor de Otterhound. Deze hond houdt van zwemmen of lopen dus dit heeft hij dagelijkse nodig.

Kenmerken

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu: 64 cm, Teef 62 cm
Gewicht: 30-55 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test