Rasbeschrijving van de Ierse Setter

De Ierse Setter is een energievol en intelligent ras, een levendige hond. Hij kan enigszins hooggespannen zijn maar ook gevoelig. Het is een zeer sympathieke ras die geniet van het gezelschap van mensen. Het zal zeker een genot zijn om dit ras in huis te hebben

Karakter van een Ierse Setter

Zeer levendig, energiek en impulsief en de Ierse Setter houdt van lopen. Verstandig is om dit ras aangelijnd te houden of alleen los te laten in een omheind gebied, tenzij u de hond goed onder appèl heeft. Deze rashond bechikt namelijk over een groots jachtinstinct. De Ierse Setter eist een vaste en consequente training en kunnen tamelijk eigenzinnig zijn

Temperament van een Ierse Setter

De Ierse Setter is aanhankelijk, lief en gevoelig. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de gemiddelde thuisgebruiker. Ze zijn erg actief en kunnen er slecht tegen als ze voor een langere tijd alleen geworden worden. Ze moeten bezig gehouden worden.

Verzorging van een Ierse Setter

Dagelijks borstelen of kammen is nodig om de vacht vlak en vrij te houden van klitten.

Vacht van een Ierse Setter

De vacht is zijdezacht en gevederd en heeft een gemiddelde lengte. Aanvaardbare kleuren voor dit ras zijn mahonie of rijk kastanje rood.

Trainen en opvoeden van een Ierse Setter

Een stevige consequente aanpak is een must bij dit koppige en vrij pittige ras. Het kan moeilijk zijn om ze te trainen, maar als je consequent bent en blijft trainen zal dit een gelukkig leven met je Ierse Setter garanderen. De Ierse Setter doet het goed in de jacht activiteiten.

Activiteit en bewegen van een Ierse Setter

De Ierse Setter vereist regelmatige lichaamsbeweging. Drie wandelingen per dag wordt aanbevolen anders heeft deze hond heeft de neiging onrustig te worden. Dit ras is niet echt geschikt voor een leven op een appartement en komt het beste tot zijn recht in een middelgrote tot grote tuin.

Kenmerken van een Ierse Setter

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 55-65 cm
Gewicht: 20-27 kg
Grootte:
4
Beweging:
5
Waakhond:
4
Onderhoud:
3
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Ierse Setter Atopie   Hypothyroïdie   Maagtorsie   Auto-immune haemolytische anemie  Osteosarcoom (Botkanker) 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test