Rasbeschrijving van de Shar-Pei

De Shar-Pei (alias Chinese Shar Pei) is een enigszins krachtige hond en staat bekend om zijn rimpels. Dit ras is een geweldige waakhond en kan soms intimiderend overkomen voor vreemden. Ze zijn zeer loyaal en toegewijd aan zijn familie.

Karakter

De Shar-Pei is een intelligente, waardige en rustige hond, maar kan ook zeer alert zijn en dat maakt hem ideaal als een waakhond. Hij heeft een sterk beschermend instinct en hierdoor moet dit ras op een vroege leeftijd goed worden gesocialiseerd om verlegenheid of overbezorgd zijn te voorkomen. Het ras is een sterke, zelfverzekerde hond die trainingen snel opppakt, maak hier gebruik van en stel dit dan ook niet uit. De Shar-Pei is onafhankelijk en wilskrachtig, belangrijk is om daarom consequent te blijven, maar zonder fysiek contact.

Temperament

Deze rashond is alert en zelfverzekerd en de Shar-Pei is een prachtige aanvulling voor een ervaren eigenaar. Dit ras is niet voor iedereen geschikt. Hij kan goed met kinderen, maar moet (zoals altijd bij honden) onder toezicht gehouden worden, zeker rond baby's, aangezien deze honden zeer krachtig zijn. Doordat de Shap-pei zeer beschermend is kan deze rashond enigszins agressief naar andere honden reageren, maar met de juiste socialisatie zal hij het goed doen.

Het kan voorkomen dat een Shar-Pei vanuit het niets wordt aangevallen door een andere hond en dit heeft alles te maken met zijn uiterlijk. Door de rimpels op hun kop kunnen andere honden denken dat ze hun lip optrekken en door diezelfde rimpels lijkt het alsof de nekharen omhoog staan, wat als een dreigende houding gezien kan worden.

Verzorging

De vacht van de Shar-Pei vergt niet veel onderhoud. Af en toe borstelen om losse of dode haren verwijderen. De oren moeten regelmatig worden gereinigd evenals onder de plooien van de huid.

Vacht

De Shar-Pei heeft een zeer harde en rechte vacht. De vacht varieert van extreem kort, niet langer dan een centimeter lang bij de schoft, een zogenaamde "borstel vacht".

Trainen en opvoeden

De Shar-Pei kan soms koppig, waardoor hij enigszins moeilijk te hanteren is als het gaat om opleiding. Echter is hij zeer bereid om te behagen en is deze rashond zeer intelligent

Activiteit en bewegen

Als de juiste opvoeding gegeven wordt kan dit ras het goed doen zonder een tuin. Een gemiddelde tuin wordt aanbevolen, maar is niet vereist. Dit ras houdt van wandelen met zijn baasje. Alleen door de plooien van de huid kan hij oververhit raken en vers water moet altijd worden verstrekt

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 11 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: 44 - 51 cm
Gewicht: 16-20 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

martine van ishoven

geplaatst op 24 maart 2016 | 20:15

ik geloof dat ik me vergist heb : het is de husky waarvan ik bang moet zijn dat zij niet met de ezel ovreen zou komen en die de katten zou gaan lynchen ???

martine van ishoven

geplaatst op 24 maart 2016 | 19:51

weet iemand of een sharpei reu het wel zou kunnen stellen met mijn ezel ? en mijn kat ? gaan sharpeis echt bij de buren de katten lynchen ???

guido kaminski

geplaatst op 8 maart 2015 | 21:06

mijn sharpei-welp van 4.maanden wordt regelmatig ziek b.v. van cocosolie of gekookt voer. Wij Barfen hem van begin af aan en dat gaat eigenlijk perfekt,behalve dan wat ik beschrijf. Heeft u tipps voor me m,b.t voeding voor onze sharpei?

toby

geplaatst op 27 april 2011 | 10:12

Ik heb een shar-pei nu 6j een reu en het is een schat zou hem niemeer willen missen.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test