Chesapeake Bay Retriever

Rasbeschrijving van de Chesapeake Bay Retriever

De oorsprong van de Chesapeake Bay Retriever ligt in de Verenigde Staten. Het ras wordt vaak aangeduid als de Chessie. Deze rashond is een fervent jager op zowel het land als in het water. Hoewel ze vandaag de dag niet zo bekend zijn als de Golden of Labrador Retrievers, is de Chesapeake Bay Retriever een geweldige gezinshond.

Karakter van een Chesapeake Bay Retriever

De Chesapeake Bay Retriever is de meest robuuste en krachtige van de zes retriever rassen. Dit ras is een echte natuurliefhebber. Ze zijn alert, intelligent, moedig en zeer veelzijdig. De Chesapeake Bay Retriever is onafhankelijk, stoer en bezit een stoïcijnse vastberadenheid. Het zijn vasthoudend werknemers, zwaar en atletisch.

Temperament van een Chesapeake Bay Retriever

Deze rashond is intens loyaal en diep toegewijd en de Chesapeake Bay Retriever heeft een sterk beschermend karakter. Dit ras is vriendelijk, liefdevol en aanhankelijk. Ze doen het best in een huis met oudere kinderen. Zij zullen over het algemeen goed opschieten met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid maar hebben een neiging om strijdlustig en agressief te worden bij honden die ze niet kennen. Ze doen het niet goed met katten of andere kleine huisdieren. De Chesapeake Bay Retriever wordt niet aanbevolen voor de beginner, de apathische of sedentaire eigenaar.

Verzorging van een Chesapeake Bay Retriever

Dit ras vereist een keer per week borstelen om dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk om de integriteit van de waterafstotende vacht te behouden. De Chesapeake Bay Retriever is gevoelig voor gezondheidsproblemen als elleboogdysplasie en heupdysplasie en cataract. Ze geven de voorkeur aan koelere klimaten.

Vacht van een Chesapeake Bay Retriever

De Chesapeake Bay Retriever heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is dicht, licht golvend, kort en stug. De ondervacht is dik en wollig in textuur. De vacht is waterafstotend. De kleur van de vacht komt in verschillende tinten van bruin, rood en bruin. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Chesapeake Bay Retriever

Ze worden langzaam volwassen, zijn eigenzinnig en koppig en mede hierdoor heeft de Chesapeake Bay Retriever een ervaren baas nodig. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn een absolute must. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld, respect en consistentie. Dit ras heeft talenten in speuren, jagen en concurrerende gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen van een Chesapeake Bay Retriever

De Chesapeake Bay Retriever heeft dagelijkse intensieve inspanning nodig. Ze genieten van zwemmen en zijn uitstekend wandel, jog of fiets maatjes. Dit ras moet fysieke en mentale stimulatie krijgen. Ze zijn niet geschikt voor appartement of woning in de stad.

Kenmerken van een Chesapeake Bay Retriever

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 59-67cm, Teef 54-62cm
Gewicht: Reu 30-45 kg, Teef 25-30 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
2
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Chesapeake Bay Retriever Seborrhoe   Cataract   Ectropion   Elleboogdysplasie   Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test