Rasbeschrijving van de Cane Corso

Van de Cane Corso wordt gedacht dat ze afstammen van de oude Romeinse oorlogshond de Canis pugnax. Ze werden zeer gewaardeerd door jagers en boeren vanwege hun enorme macht, loyaliteit, snelheid, moed en bereidheid om te werken. Gedurende de Middeleeuwen waren deze honden geweldige jagers. De Cane Corso van vandaag wordt nog steeds gebruikt op landbouwbedrijven en voor de jacht. Dit ras is zeer krachtig en stevig.

Karakter

De Cane Corso is enigszins onverschrokken en is zeer toegewijd. Vanwege de kracht van dit ras is hij niet geschikt voor iedereen. Maar met de juiste opvoeding en socialisatie is het een heerlijke hond. Dit ras is een onverschrokken familie beschermer. De Cane Corso heeft een zeer evenwichtig temperament.

Temperament

Hij is afstandelijk rond vreemden en beschermend en loyaal naar hun baas. Hij is erg betrouwbaar rond kinderen in zijn familie, maar kan beschermend worden in het bijzijn van anderen. De Cane Corso kan in vrede leven met katten en andere honden. Ze mogen echter niet worden vertrouwd in de buurt zeer kleine dieren aangezien er nog een jachtinstinct aanwezig kan zijn.

Verzorging

De Cane Corso verhaard licht. Af te toe borstelen en / of kammen met een stevige borstel moet voldoende zijn. De Cane Corso vereist minimale verzorging.

Vacht

De Cane Corso heeft een zeer korte, gladde en dichte vacht dat stug voelt als je het aanraakt. De vacht moet blijven glanzen, maar mag nooit zijdeachtig worden.

Trainen en opvoeden

De Cane Corso wordt niet aanbevolen voor de gemiddelde baas. Hij is erg krachtig en kan dominant zijn. De baas moet altijd stevig en consistent zijn. Een verscheidenheid van de opleidingsmethoden werken het beste met dit enigszins eigenzinnige ras. Een dominant baas is een must. De Cane Corso is zeer trainbaar, wendbaar en intelligent. Gehoorzaamheidscursussen wordt aanbevolen in een vroeg stadium in het leven.

Activiteit en bewegen

De Cane Corso heeft veel beweging nodig om gezond en actief te blijven. Dit ras heeft minimaal een omheinde tuin nodig om zijn krachtige spieren en immense sterkte te behouden. De Cane Corso houdt van lange wandelingen met zijn baas. Dit ras heeft ten minste 90 minuten lichaamsbeweging per dag nodig. Meer wordt aanbevolen om zijn spieren in goede vorm te houden.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu 64-68cm, Teef 60-64cm
Gewicht: Reu 42-50 kg, Teef 38-45 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

dfghjkl;

geplaatst op 14 mei 2019 | 15:03

goede info

ineke van der lans

geplaatst op 28 april 2016 | 17:00

sandra kunnen we niet ruilen van hond.nee hoor honderfluisteraar is geweest en vannavond mijneerst curses les. duuuus komt vast goed ,ik ga er voor.

Marjan

geplaatst op 17 april 2016 | 23:22

Inmiddels gaat het met onze reu beter, hij is gewoon erg aan het puberen, wij merken dat als hij zo is hij vaak ook te moe is, hij is nu 9 mnd oud, het helpt als ik hem even apart doe, een soort time out, dan valt hij vaak in slaap, dit advies hebben wij ook van ervaren fokkers met deze honden, ik heb daar ook deze vragen gesteld. Ook moeten wij echt consequent zijn tegen hem, hij merkt nu dat wij zijn gedrag niet leuk vinden.

ineke van der lans

geplaatst op 9 april 2016 | 15:47

wie kan mij helpen met mijn canacorsa van twee jaar oud hij is voor mij lief maar ik kan hem niet aan .mijn hond probeert ook in handen te bijten .zeker niet leuk voor visite.eigenlijk weet ik me geen raad meer .en zoek echt dringend hulp.heb er echt wel wat voor over.maar ik word nu wel een beetje hopoloos eerlijkgezegd.wie weet er hulp voor mij

Marjan

geplaatst op 21 februari 2016 | 16:58

Hallo cane corso bezitters, Wij hebben Rosco een lieve maar temperamentvolle reu van 8 maanden die nu de tweede cursus volgt op de plaatselijke honden club, dit gaat best goed, hij heeft echter 1 probleem en dat is dat hij regelmatig in de tuin, maar ook tijdens het uitlaten begint tegen je op te springen en je dan in je armenhanden wil gaan bijten/ pakken echt bijten is het niet, lijkt meer spelen maar is niet prettig zeker als de kinderen met hem uitgaan ( zijn al ouder hoor!! ) Hij wil dan niet luisteren er is maar weinig wat helpt, rustig blijven hem negeren, nee zeggen, heeft iemand dit eerder meegemaakt en wat helpt bij zo' n grote hond. Ik ben rustig niet gespannen tijdens het wandelen, probeer overwicht te hebben maar het lukt niet. Graag hoor ik groetjes Marjan

jps

geplaatst op 15 november 2015 | 16:08

Karakteromschrijving komt overeen met onze reef Jules. Nooit meer een ander ras ?

Sandra van den berge

geplaatst op 6 oktober 2015 | 18:46

Mijn ervaring met de canecorso is toch iets anders dan hierword beschreven. Mijn reu max is een allemansvriend en zeer onderdanig, absoluut niet waaks en helaas heb ik ontdekt dat hij ook niet verdedigend is. Ik heb er wel de allerliefste hond van de wereld mee maar dominant?? Echt niet! Een goedzak ddienog voor een cavia zal vluchten..

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test