Rasbeschrijving van de Cane Corso

Van de Cane Corso wordt gedacht dat ze afstammen van de oude Romeinse oorlogshond de Canis pugnax. Ze werden zeer gewaardeerd door jagers en boeren vanwege hun enorme macht, loyaliteit, snelheid, moed en bereidheid om te werken. Gedurende de Middeleeuwen waren deze honden geweldige jagers. De Cane Corso van vandaag wordt nog steeds gebruikt op landbouwbedrijven en voor de jacht. Dit ras is zeer krachtig en stevig.

Karakter van een Cane Corso

De Cane Corso is enigszins onverschrokken en is zeer toegewijd. Vanwege de kracht van dit ras is hij niet geschikt voor iedereen. Maar met de juiste opvoeding en socialisatie is het een heerlijke hond. Dit ras is een onverschrokken familie beschermer. De Cane Corso heeft een zeer evenwichtig temperament.

Temperament van een Cane Corso

Hij is afstandelijk rond vreemden en beschermend en loyaal naar hun baas. Hij is erg betrouwbaar rond kinderen in zijn familie, maar kan beschermend worden in het bijzijn van anderen. De Cane Corso kan in vrede leven met katten en andere honden. Ze mogen echter niet worden vertrouwd in de buurt zeer kleine dieren aangezien er nog een jachtinstinct aanwezig kan zijn.

Verzorging van een Cane Corso

De Cane Corso verhaard licht. Af te toe borstelen en / of kammen met een stevige borstel moet voldoende zijn. De Cane Corso vereist minimale verzorging. De Cane corso's lijden aan veel ernstige erfelijke aandoeningen door hun formaat en door inteelt. Mede hierdoor ligt de gemiddeld leeftijd op slechts negen jaar.

Vacht van een Cane Corso

De Cane Corso heeft een zeer korte, gladde en dichte vacht dat stug voelt als je het aanraakt. De vacht moet blijven glanzen, maar mag nooit zijdeachtig worden.

Trainen en opvoeden van een Cane Corso

De Cane Corso wordt niet aanbevolen voor de gemiddelde baas. Hij is erg krachtig en kan dominant zijn. De baas moet altijd stevig en consistent zijn. Een verscheidenheid van de opleidingsmethoden werken het beste met dit enigszins eigenzinnige ras. Een dominant baas is een must. De Cane Corso is zeer trainbaar, wendbaar en intelligent. Gehoorzaamheidscursussen wordt aanbevolen in een vroeg stadium in het leven.

Activiteit en bewegen van een Cane Corso

De Cane Corso heeft veel beweging nodig om gezond en actief te blijven. Dit ras heeft minimaal een omheinde tuin nodig om zijn krachtige spieren en immense sterkte te behouden. De Cane Corso houdt van lange wandelingen met zijn baas. Dit ras heeft ten minste 90 minuten lichaamsbeweging per dag nodig. Meer wordt aanbevolen om zijn spieren in goede vorm te houden.

Kenmerken van een Cane Corso

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu 64-68cm, Teef 60-64cm
Gewicht: Reu 42-50 kg, Teef 38-45 kg
Grootte:
6
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
2
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Cane Corso Atopie   Elleboogdysplasie   Heupdysplasie   Patellaluxatie   Maagtorsie   Epilepsie   Cherry eye  Osteosarcoom (Botkanker) 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test