De Amerikaanse Akita: bijzonder intelligent en loyaal

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Akita

Over de Amerikaanse Akita

De Amerikaanse Akita is een groot hondenras dat oorspronkelijk uit Japan komt. Het is verwant aan de Japanse Akita, maar de twee rassen zijn niet hetzelfde. De Amerikaanse Akita is groter en steviger gebouwd dan de Japanse Akita, met een dikke, dichtbehaarde vacht en een krachtig uiterlijk.

Wat kost een Amerikaanse Akita

De kosten voor een Amerikaanse Akita kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Amerikaanse Akita ergens tussen de € 1.100 en de € 3.000 zal liggen.

Karakter van een Amerikaanse Akita

De Amerikaanse Akita's zijn alert en waakzaam en hechten zich sterk aan hun eigenaren. Ze zijn echter ook zeer zelfverzekerd en kunnen agressief zijn naar vreemden als ze niet goed gesocialiseerd zijn. Daarom is het belangrijk om de Amerikaanse Akita te socialiseren vanaf een jonge leeftijd en consistent te trainen om hun agressief gedrag te beteugelen.

In het gezin zijn Amerikaanse Akita's liefdevolle en zachtaardige honden die goed zijn met kinderen. Ze zijn echter ook zeer zelfverzekerd en kunnen agressief zijn naar andere honden als ze niet goed gesocialiseerd zijn. Het is belangrijk om de Amerikaanse Akita te socialiseren met andere honden vanaf een jonge leeftijd om dit gedrag te voorkomen.

De Amerikaanse Akita kan goed met kinderen omgaan, maar dit moet worden aangeleerd. Ze zullen hun roedel, waaronder ook de kinderen van het gezin, beschermen wanneer nodig. Het is belangrijk om aan de kinderen te leren wat wel en niet kan bij de hond en om altijd een volwassene aanwezig te hebben om toezicht te houden op de interactie tussen hond en kind, vanwege de dominante aard van de Amerikaanse Akita.

Temperament van een Amerikaanse Akita

De Amerikaanse Akita is een waakzame, zelfverzekerde, intelligente en trouwe hond met een dominante en onafhankelijke aard. Ze zijn vriendelijk en beschermend tegenover hun eigen gezin, maar kunnen terughoudend zijn tegenover vreemden. Ze hebben ook een sterk jachtinstinct en moeten daarom niet losgelaten worden tijdens wandelingen, omdat ze achter alles aan kunnen gaan wat ze zien.

De Amerikaanse Akita is groter en steviger gebouwd dan het Japanse ras, met ongeveer dezelfde hoogte van 71 cm. Hun kop is zwaar en krachtig, met rechtopstaande oren en een over de rug gekrulde staart.

Verzorging van een Amerikaanse Akita

In het gezin zijn Amerikaanse Akita's liefdevolle en zachtaardige honden die goed zijn met kinderen. Ze zijn echter ook zeer zelfverzekerd en kunnen agressief zijn naar andere honden als ze niet goed gesocialiseerd zijn. Het is belangrijk om de Amerikaanse Akita te socialiseren met andere honden vanaf een jonge leeftijd om dit gedrag te voorkomen.

Vacht van een Amerikaanse Akita

De Amerikaanse Akita heeft enige verzorging nodig om hun dikke, dichtbehaarde vacht in goede conditie te houden. Ze verliezen veel haar, dus het is belangrijk om hun vacht regelmatig te borstelen.

Hun vacht is iets korter dan die van de Japanse Akita, en alle kleuren zijn toegestaan, mits de verschillende kleurvlakken duidelijk van elkaar gescheiden zijn. Een gestroomd patroon, ook wel bekend als brindle, is ook mogelijk. De dikke vacht vereist regelmatige verzorging om in goede conditie te blijven.

Brindle is een term die wordt gebruikt om een bepaald type vachtpatroon bij honden te beschrijven. Het patroon wordt gekenmerkt door strepen of aderen van een donkere kleur op een lichtere achtergrondkleur.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Akita

De Amerikaanse Akita is een intelligent en leergierig ras dat gemakkelijk te trainen is met consistente en positieve training. Ze zullen graag werken voor hun eigenaren en zijn gemotiveerd om te leren en te behagen.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Akita

De Amerikaanse Akita is een geweldige hond voor mensen die een actief leven leiden en de tijd hebben om hun hond dagelijks uit te laten. Ze hebben veel beweging nodig en zullen graag mee gaan op wandelingen en lange uitstapjes. Ze zijn ook intelligent en leergierig, wat betekent dat ze gemakkelijk te trainen zijn met consistente en positieve training.

Hoewel de Amerikaanse Akita een roedeldier is, kan ze ook goed alleen thuis blijven als ze dit van pup af aan leren. Het is belangrijk om deze vaardigheid te leren zodat de hond zich comfortabel voelt als ze alleen moeten blijven.

Kenmerken van een Amerikaanse Akita

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd: 10-13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 60-70 cm. Teef: 60-70 cm
  • Gewicht: Reu: 30-40 kg. Teef: 30-40 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Amerikaanse Akita

De Amerikaanse Akita is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Amerikaanse Akita is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test