Duitse herder

De Duitse herder: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Duitse herder

Dit ras is ontstaan in de 19e eeuw door Max Von Stephanitz en deze meneer wordt beschouwd als de vader van de Duitse Herder. Vereerd voor hun veelzijdigheid als metgezel en door hun toewijding aan het werk, is dit ras de eerste hond ooit die gebruikt werd als gids voor de blinden. Vandaag de dag is de Duitse Herder is een van de meest populaire rassen in de wereld.

Karakter van een Duitse herder

De Duitse Herder is een ras van klassieke schoonheid en bezit superieure intelligentie. Ze zijn zeer flexibel, energiek, nieuwsgierig, sterk en betrouwbaar. Dit ras heeft een prachtige uitstraling en is zeer wendbaar met veel uithoudingsvermogen.

Temperament van een Duitse herder

De Duitse Herder is onverschrokken, zwaar, is een harde werker, en alert. Ze worden gewaardeerd door hun loyaliteit, diepe toewijding en moed. Dit ras gedijt op menselijke interactie van hun familie en willen niet graag voor een langere tijd alleen gelaten worden. Duitse Herders zijn uitzonderlijk wantrouwig tegenover vreemden. Zij kunnen over het algemeen goed opschieten met andere huisdieren waarmee ze zijn opgegroeid. De Duitse Herder wordt niet aanbevolen voor de beginners.

Verzorging van een Duitse herder

Dit ras vereist dagelijks borstelen om losse haren te minimaliseren. Duitse Herders zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen als bloedziekten, elleboog-en heupdysplasie, epilepsie, vlooienallergie, spijsverteringsproblemen, ziekte van von Willebrand en chronische eczeem.

Vacht van een Duitse herder

De Duitse Herder heeft een boven en ondervacht. De bovenvacht is stug, recht en dik. De ondervacht is dicht en zacht. De vacht komt in een verscheidenheid van kleuren voor zoals zwart en bruin, zwart en crème, zwart en zilver, zwart, en sabel. De Duitse Herder is er in drie varianten: ruwe vacht, lange haren, en lange ruwe vacht.

Trainen en opvoeden van een Duitse herder

De Duitse Herder heeft vroegtijdige intensieve en extensieve socialisatie en gehoorzaamheidstrainingen nodig. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden, ze zijn erg gehoorzaam en leren erg snel. Trainingen moet worden gegeven met respect, je moet consequent zijn en belonend trainen. Ze zijn uitzonderlijk getalenteerd in het opsporen, behendigheid, gehoorzaamheid en fly-ball. De Duitse herder wordt vaak gebruikt bij de politie werken, zoek-en reddingsacties, als gids voor de blinden, en militaire werk.

Activiteit en bewegen van een Duitse herder

Dit ras is het gelukkigst wanneer hij voor je mag werken. Ze hebben veel inspanning nodig en genieten van wandelingen, speelsessies en plekken waar ze heerlijk kunnen ravotten en vrij kunnen lopen. De Duitse herder zal het goed doen in een appartement of op een flat op voorwaarde dat ze voldoende bewegen, stimulatie en aandacht krijgen.

Kenmerken van een Duitse herder

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 60-65 cm Teef 55-60cm
  • Gewicht: Reu 30-40 kg, Teef 22-32 kg
Grootte:
5
Beweging:
4
Waakhond:
5
Onderhoud:
2
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Duitse herder

Van een Duitse herder is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test