Rasbeschrijving van de Kuvasz

De Kuvasz is ongelooflijk intelligent, is zeer toegewijd en loyaal en is een uitstekende werkhond. Dit ras heeft een sterk beschermend instinct over zijn familie en territorium wat hem een goede waakhond maakt.

Karakter

De Kuvasz is enigszins achterdochtig bij vreemden en heeft veel socialisatie nodig om verlegenheid of agressiviteit te voorkomen. Het is een zeer gehoorzaam ras en deze hond is zeer bereid om zijn familie te beschermen, ongeacht de omstandigheden

Temperament

Dit ras wordt gebruikt in schapendrijven dus hij heeft een beschermende instinct. Dit maakt hem niet geschikt voor het gemiddelde gezin. Hij kan (net zoals bij elke andere hond) onder toezicht goed met kinderen overweg. De Kuvasz is ook zeer vriendelijk en aanhankelijk tegenover zijn familie

Verzorging

De Kuvasz moet regelmatig worden geborsteld. Hiermee verwijdert u overtollige haren tijdens de rui en blijft de vacht vrij van matten. Dit ras komt mentaal en fysiek het beste tot zijn recht in koudere klimaten.

Vacht

De Kuvasz heeft een zeer stevige dubbele vacht. De bovenvacht moet altijd matig grof zijn en mag nooit glad zijn en de ondervacht is fijn, zacht, zijdeachtig. Dit ras kan een rechte of golvende vacht hebben.

Trainen en opvoeden

Dit ras is van nature zeer intelligent en gehoorzaam, maar hij heeft een stevige baas nodig, Wel moet de opvoeding gegeven worden op een zachte manier, aangezien dit ras gevoelig kan zijn voor de toon van uw stem. De Kuvasz is opvallend goed in het hoeden en gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen

De Kuvasz moet regelmatige lichaamsbeweging hebben. Dit ras verveelt zich snel en kan destructief worden

Kenmerken

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: 66-75 cm
Gewicht: 40-52 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test