Rasbeschrijving van de Corgi

De Corgi werd vereerd als veehoeder en waker van huis en erf. Met name vanwege het feit Koningin Elizabeth II voor een zeer lange tijd liefhebber was van dit ras, is de populariteit en de bekendheid aanzienlijk gestegen. Het is een ras die al zeer lang bestaat en vindt zijn oorsprong in het zuiden van Wales.

Karakter

De Corgi staat laag op de poten, is stevig gebouwd, gehard en sterk. Het is een ras met een groot uithoudingsvermogen. Corgi’s stralen belangstelling, intelligentie en levendigheid uit.

Temperament

De Corgi is trouwe, toegewijde, alerte en speelse hond. Ze zijn erg op de familie georiënteerd en kunnen er niet goed tegen als ze genegeerd worden of als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Als ze zich vervelen of eenzaam voelen zullen ze destructief worden. De Corgi is een zeer vocaal ras. Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen en zijn op hun hoede en wantrouwig tegenover vreemden. Hun familie, eigendom en grondgebied zullen ze onbevreesd beschermen. Ze doen het goed met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid.

Verzorging

Regelmatig borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De Corgi is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie, epilepsie, ziekte van von Willebrand en problemen met de wervelkolom. Het is belangrijk om niet overvoeren, aangezien ze de aanleg hebben om snel te dik te worden.

Vacht

De Corgi heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is lang, grof, recht en langer en dikker rond de hals, borst en op de schouders. De weerbestendige ondervacht is dik, kort en van gemiddelde lengte.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. Corgi's doen het niet goed met repetitieve opleiding; de sessies moet kort blijven en gevarieerd. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Corgi is geschikt voor een appartement of een leven in de stad, mits zij voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelen en families speelsessies. Ze blinken uit in behendigheid, gehoorzaamheid en als therapie honden.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Tussen de 25 en 30cm
Gewicht: Reu 10-12 kg, Teef 9-11 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test