Welsh Corgi Pembroke

Alles wat je wilt weten over de Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke: het ras met een sterke werkethiek

Over de Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke komt oorspronkelijk uit Wales en deze rashond lijkt op de Welsh Corgi Cardigan. Het is een veelzijdig ras en werden gebruikt voor het hoeden over schapen, paarden en koeien. Vandaag de dag worden Pembrokes meer gebruikt als gezelschapshonden.

Wat kost een Welsh Corgi Pembroke

De kosten voor een Welsh Corgi Pembroke kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Welsh Corgi Pembroke ergens tussen de € 1.500 en de € 2.500 zal liggen.

Karakter van een Welsh Corgi Pembroke

Ze zijn lang en laag met een robuuste bouw en de Welsh Corgi Pembroke is pittig, atletisch en betrouwbaar. Deze veelzijdige hond heeft een sterke werkethiek en heeft een intelligente en geïnteresseerde expressie. Ze worden vaak beschouwd als "een grote hond in een klein verpakking".

Temperament van een Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke is gehoorzaam, liefhebbend, loyaal en diep toegewijd. Ze zijn extravert, vriendelijk en gedijen op menselijk gezelschap en aandacht en deze rashond is alert, onverschrokken en assertief. Het is een uitstekende waakhond, maar hun vasthoudendheid kan soms tot problemen leiden. Als ze voor langere tijd alleen worden gelaten, worden ze rusteloos en verveeld, wat zal leiden tot destructiviteit en overmatig geblaf. Ze zijn vaak op hun hoede bij vreemden en beschermend ten opzichte van hun familie en territorium. Dit ras doet het meestal goed met andere huisdieren.

Verzorging van een Welsh Corgi Pembroke

Dit ras vereist minimale verzorging. Regelmatig borstelen minimaliseert losse haren. Wassen moet alleen worden gedaan als dat nodig is. De Pembroke Welsh Corgi is gevoelig voor cataract, heupdysplasie en de ziekte van von Willebrand Het is belangrijk om niet overvoeren, aangezien ze de aanleg hebben om snel te dik te worden.

Vacht van een Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is van gemiddelde lengte, recht en grof van structuur. De ondervacht is dik, kort en weerbestendig. De vacht is overvloediger rond de nek, op de schouders en op de borst. Het haar is langer aan de achterkant van de voorpoten en de achterkant van de achterhand. Dit ras verhaard twee maal per jaar zwaar.

Trainen en opvoeden van een Welsh Corgi Pembroke

De intelligentie en de bereidheid van de Welsh Corgi Pembroke maakt het een makkelijke hond om mee te trainen. Ze houden echter niet van repetitieve training omdat ze zich snel vervelen. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. Ze blinken uit in tracking, behendigheid en hoeden. Dit ras wordt ook gebruikt als therapiehond. Training moet worden gegeven met consistentie, positieve versterking, standvastigheid en eerlijkheid.

Activiteit en bewegen van een Welsh Corgi Pembroke

Het is een rashond met een groot uithoudingsvermogen en ze genieten van wandelen, ravotten en spelen met de familie. De Welsh Corgi Pembroke is vaak op zoek naar avontuur, maar is ook net zo tevreden om lekker bij hun familie te zijn.

Kenmerken van een Welsh Corgi Pembroke

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:12 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Tussen de 25 en 30cm
  • Gewicht: Reu 10-12 kg, Teef 9-11 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Ziektes bij een Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Welsh Corgi Pembroke is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test