Rasbeschrijving van de Australische Terrier

Dit ras is ontwikkeld in Australië en is geclassificeerd als een van de kleinste terriërs. Ze werden gefokt om een verscheidenheid aan vaardigheden te hebben zoals waakhond, herder, ongedierte jager en metgezel.

Karakter

De Australische Terrier is laag, stevig en klein van gestalte. Ze hebben een sterk en een echt terriër karakter. Dit ras is trots, hard, alert en zelfverzekerd behoorlijk onbevreesd en charmant. Het is een hond die eigenlijk bij iedereen wel past en bovendien zijn het echt heerlijke huisdieren.

Temperament

Dit ras heeft de dapperheid en moed van vele grotere honden. De Australische Terrier is zeer aanhankelijk tegenover hun familie, trouw en zeer intelligent. Ze zijn uiterst amusant, temperamentvol en nieuwsgierig. Ze kunnen goed samenleven met andere honden en huisdieren, maar kunnen de neiging hebben om de kat te achtervolgen, of als ze buiten een konijn of iets dergelijks zien, dan willen ze er achteraan. Ze gedijen op menselijke interactie en kunnen slecht alleen zijn. De Australische Terrier heeft een heel goed gehoor en scherpe ogen en dit maakt ze een uitstekende waakhond. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden maar zijn niet agressief, tenzij geprovoceerd.

Verzorging

Dit ras moet meerdere keren per week geborsteld worden. De vacht moet om de drie maanden geplukt worden. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. Trimmen rond de ogen en de oren moet gedaan worden als dat nodig is. De Australische Terrier is een relatief gezond ras. Ze kunnen echter wel aanleiding hebben tot oa vaatziekten, diabetes, epilepsie, huidallergieën en schildklieraandoeningen.

Vacht

De Australische Terrier heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is recht, stug en ruw in textuur. De ondervacht is zacht, dicht en kort. Deze rassen hebben een weerbestendige vacht. De vacht op het lichaam is langer dan de haren op de staart, achterpoten en voeten. Er zit een beschermende kraag van zachter haar bij de hals. De voorbenen hebben een lichte bevedering en er is een kuif van zacht en fijn haar, die alleen de bovenkant van het hoofd bedekt. De kleur van de vacht is er in donkerblauw, zilverachtig blauw met tan aftekeningen op de poten en het hoofd, stevig rood en zanderig. Dit ras verliest weinig tot geen haar.

Trainen en opvoeden

De Australische Terrier leert snel, maar is bij herhaling snel verveeld. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidcursus is een must. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Het beste is als er getraind wordt met stevigheid, eerlijkheid, lof en motivatie. Ze zijn zeer bedreven op het gebied van behendigheid, tracking en gehoorzaamheid.

Activiteit en bewegen

Dit ras moet regelmatig bewegen om ze fysiek sterk te houden en mentaal fit. Als ze zich vervelen kunnen ze gaan slopen. De Australische Terrier geniet van wandelingen, speelsessies en een stoeipartij. Ze doen het goed in een appartement of flat op voorwaarde dat ze voldoende beweging en stimulatie krijgen.

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: ca 25 cm
Gewicht: 5-6 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test