Rasbeschrijving van de Dandie Dinmont Terrier

Dit is een speelse en aanhankelijke hond en het zijn prachtige metgezellen. Goede socialisatie is noodzakelijk indien dit ras wordt geplaatst bij kleine kinderen, of dieren anders dan honden. De Dandie Dinmont Terrier is een intelligent ras dat bekend staat om zijn eenvoudig trainbaarheid.

Karakter

Zoals de meeste terriers, is de Dandie Dinmont onafhankelijk. Dit ras heeft de neiging om verlegen te zijn bij vreemden. Deze mooie en levendige kleine Terriër is een geweldige metgezel en zal een hoop vreugde brengen in je leven.

Temperament

De Dandie Dinmont Terrier doet het het beste in een huis met oudere kinderen. Het wordt aanbevolen dat dit ras niet geplaatst wordt bij soortgenoten, maar als ze er sinds de puppy-tijd mee zijn opgegroeid mag dit geen problemen geven. De Dandie Dinmont Terrier is een onderhoudend en intelligent ras dat dol is op spelen en zijn baasje te gehoorzamen.

Verzorging

Regelmatig borstelen is noodzakelijk vanwege de langere haren. Dit ras verliest weinig tot geen haar, maar kan licht in de rui zijn .Dode haren moeten geplukt worden.

Vacht

Vacht die zowel zacht als ruw is. De Dandie Dinmont Terrier is een langharig ras, dat nogal wat onderhoud nodig heeft om het vrij te houden van klitten.

Trainen en opvoeden

De Dandie Dinmont Terrier vraagt om een stevige maar toch zachte hand, want ze kunnen soms koppig zijn. Echter, de opleiding is relatief eenvoudig omdat het een intelligent ras is. Ze zullen het op een gehoorzaamheidscursus niet al te goed doen, omdat ze maar kort de aandacht op iets kunnen vestigen.

Activiteit en bewegen

De Dandie Dinmont Terrier kan goed in een appartement leven. Echter, voldoende beweging hebben ze wel nodig.
Bron foto: Bonfirebuddy at Dutch Wikipedia, Bonfire Buddy, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: ca 25 cm
Gewicht: 7 - 11 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test