Rasbeschrijving van de Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

De Amerikaanse toyterriër is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten en is een kruising van de Foxterriër en de Engelse Dwergterriër. Hun belangrijkste doel is om een loyale, liefdevolle en toegewijde metgezel te zijn die hun familie amuseert en entertaint. De Toy Fox Terriers werden vroeger gebruikt in circusvoorstellingen door clowns

Karakter

Amerikaanse Toyterriërs zijn extreem loyaal en beschermen hun familie. Laat het formaat je niet misleiden, want het zijn uitstekende waakhonden met een behoorlijke blaf die eigenlijk niet bij hun formaat past. Deze hond hecht veel waarde aan zijn gezin en eist min of meer dat hij bij alle activiteiten wordt betrokken. Soms kun je je afvragen of de Amerikaanse Toy terriër zichzelf als een hond beschouwt. Hij heeft een overvloed aan energie en staat te popelen om te plezieren. Maar let op, het is een hond met een eigen mening waardoor hij aandringt op rechten en privileges die ook aan andere familieleden worden gegeven, zoals bijvoorbeeld slapen op het bed.

Temperament

Zijn intense loyaliteit aan zijn familie kan ervoor zorgen dat dit ras wat afwachtend is rondom vreemden. Maar aangezien het een hond is die graag en snel leert is dit met een goede socialisatie en de juiste opvoeding geel goed te leren. Leer de Amerikaanse Toyterriër van pup af aan dat vreemde mensen die door jou als baas toe worden gelaten in huis geen kwaad kunnen.

Het Terriër- instinct kan ervoor zorgen dat dit ras kleine dieren zal achtervolgen als hij ze in het vizier krijgt, dus oplettend bij het uitlaten wordt zeker aanbevolen. Tevens is het raadzaam om extra alert te zijn als het gezin bijvoorbeeld hamsters of andere kleine knaagdieren in huis heeft.

Verzorging

De Amerikaanse Toy Fox Terriers zijn over het algemeen gezond, maar net als veel andere rassen zijn ze gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen. Ze kunnen aanleg hebben voor Demodex, Patella Luxatie, Legg Perthes Calve en Von Willebrand.

Vacht

De vacht van een Toy Fox Terrier is kort, fijn en glad en is bij de kraag iets langer. Over het algemeen moet het lichaam meestal wit zijn. Hij komt in verschillende kleurencombinaties:

Tricolor: Meestal zwarte kop, tan markeringen op wangen, lippen en bij de ogen en het lichaam meer dan vijftig procent wit met of zonder zwarte aftekeningen.

Wit en geel: voornamelijk bruin op de kop, lichaam meer dan vijftig procent wit met of zonder tan markeringen.

Wit en zwart: meestal zwarte kop, lichaam meer dan vijftig procent wit met zwarte aftekeningen.

Wit, chocolade en geelbruin: meestal is de kop chocolade kleur, tan markeringen op wangen, lippen en bij de ogen. Lichaam is meer dan vijftig procent wit met of zonder chocoladelichaamsvlekken.

Trainen en opvoeden

De Amerikaanse Toyterriër zijn actieve en leuke metgezellen en aanbevolen wordt om ze niet bij hele jonge kinderen te houden. Aangezien het een terriër is zijn ze vaak actief, hoewel misschien niet zo actief als de Jack Russell Terrier . Ze zijn heel goed trainbaar dus bij cursussen zoals bijvoorbeeld gehoorzaamheid en behendigheid zullen ze het heel goed doen.

Activiteit en bewegen

De Amerikaanse Toyterriër doen het goed in kleinere woonruimtes, zoals appartementen. Ze hebben weinig ruimte nodig om voldoende te kunnen bewegen. Dit houdt niet in dat er niet met ze gewandeld moet worden, want net als elke andere hond moet ook dit ras genoeg lichamelijke en geestelijke uitdaging krijgen. Extreme kou kan deze hond niet verdagen, dus als het in de winter heel hard vriest wordt een jas aanbevolen.
Bron foto: Jagrolet at English Wikipedia, Toy Fox Terrier 2, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: 21 - 29cm
Gewicht: 1,5 - 4kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test