De Toy Fox Terriër: een kleine hond met een groot karakter.

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

Over de Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

De Amerikaanse toyterriër is een hondenras dat afkomstig is uit de Verenigde Staten en is een kruising van de Foxterriër en de Engelse Dwergterriër. Hun belangrijkste doel is om een loyale, liefdevolle en toegewijde metgezel te zijn die hun familie amuseert en entertaint. De Toy Fox Terriers werden vroeger gebruikt in circusvoorstellingen door clowns

Wat kost een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

De kosten voor een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër) kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër) ergens tussen de € 800 en de € 1.200 zal liggen.

Karakter van een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

Amerikaanse Toyterriërs zijn extreem loyaal en beschermen hun familie. Laat het formaat je niet misleiden, want het zijn uitstekende waakhonden met een behoorlijke blaf die eigenlijk niet bij hun formaat past.

Deze hond hecht veel waarde aan zijn gezin en eist min of meer dat hij bij alle activiteiten wordt betrokken. Soms kun je je afvragen of de Amerikaanse Toy terriër zichzelf als een hond beschouwt. Hij heeft een overvloed aan energie en staat te popelen om te plezieren. Maar let op, het is een hond met een eigen mening waardoor hij aandringt op rechten en privileges die ook aan andere familieleden worden gegeven, zoals bijvoorbeeld slapen op het bed.

Temperament van een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

Zijn intense loyaliteit aan zijn familie kan ervoor zorgen dat dit ras wat afwachtend is rondom vreemden. Maar aangezien het een hond is die graag en snel leert is dit met een goede socialisatie en de juiste opvoeding geel goed te leren. Leer de Amerikaanse Toyterriër van pup af aan dat vreemde mensen die door jou als baas toe worden gelaten in huis geen kwaad kunnen.

Het Terriër- instinct kan ervoor zorgen dat dit ras kleine dieren zal achtervolgen als hij ze in het vizier krijgt, dus oplettend bij het uitlaten wordt zeker aanbevolen. Tevens is het raadzaam om extra alert te zijn als het gezin bijvoorbeeld hamsters of andere kleine knaagdieren in huis heeft.

Verzorging van een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

De Amerikaanse Toy Fox Terriers zijn over het algemeen gezond, maar net als veel andere rassen zijn ze gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen. Ze kunnen aanleg hebben voor Demodex, Patella Luxatie, Legg Perthes Calve en Von Willebrand.

Vacht van een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

De vacht van een Toy Fox Terrier is kort, fijn en glad en is bij de kraag iets langer. Over het algemeen moet het lichaam meestal wit zijn. Hij komt in verschillende kleurencombinaties:

Tricolor: Meestal zwarte kop, tan markeringen op wangen, lippen en bij de ogen en het lichaam meer dan vijftig procent wit met of zonder zwarte aftekeningen.

Wit en geel: Voornamelijk bruin op de kop, lichaam meer dan vijftig procent wit met of zonder tan markeringen.

Wit en zwart: Meestal zwarte kop, lichaam meer dan vijftig procent wit met zwarte aftekeningen.

Wit, chocolade en geelbruin: Meestal is de kop chocolade kleur, tan markeringen op wangen, lippen en bij de ogen. Lichaam is meer dan vijftig procent wit met of zonder chocoladelichaamsvlekken.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

De Amerikaanse Toyterriër zijn actieve en leuke metgezellen en aanbevolen wordt om ze niet bij hele jonge kinderen te houden. Aangezien het een terriër is zijn ze vaak actief, hoewel misschien niet zo actief als de Jack Russell Terrier . Ze zijn heel goed trainbaar dus bij cursussen zoals bijvoorbeeld gehoorzaamheid en behendigheid zullen ze het heel goed doen.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

De Amerikaanse Toyterriër doen het goed in kleinere woonruimtes, zoals appartementen. Ze hebben weinig ruimte nodig om voldoende te kunnen bewegen. Dit houdt niet in dat er niet met ze gewandeld moet worden, want net als elke andere hond moet ook dit ras genoeg lichamelijke en geestelijke uitdaging krijgen. Extreme kou kan deze hond niet verdagen, dus als het in de winter heel hard vriest wordt een jas aanbevolen.

 

Kenmerken van een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 13-14 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 21-29 cm. Teef: 21-29 cm
  • Gewicht: Reu: 1,5-4 kg. Teef: 1,5-4 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër)

De Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër) is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Amerikaanse Toyterriër (Toy Fox Terriër) is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


Inlay-image: Jagrolet at English Wikipedia, Toy Fox Terrier 2, CC BY-SA 3.0

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test