Rasbeschrijving van de Sealyham Terrier

De Sealyham Terriër vindt zijn oorsprong in Wales in het midden van de 19e eeuw. Ze werden gefokt om een sportieve hond te zijn met moed en flexibiliteit om ongedierte uit te roeien. Dit ras is relatief zeldzaam. De Sealyham Terriërs zijn een van de rustigste van de terriërs.

Karakter van een Sealyham Terrier

De Sealyham Terrier is een winterhard en gespierd ras. Ze zijn trots, compact en charmant, levendig, krachtig en vertonen een robuust karakter. De Sealyham is een parmantige en joviale metgezel die een diepe toewijding heeft naar hun eigenaar en familie.

Temperament van een Sealyham Terrier

De Sealyham Terrier is zeer intelligent en aanhankelijk, zijn zeer loyaal, onafhankelijk en temperamentvol. Ze zijn niet onstuimig zoals bekend staat bij de terriër. Ze zijn enigszins gereserveerd tegenover vreemden. Ze kunnen meestal goed opschieten met andere honden die ze kennen, maar kunnen agressief zijn naar honden die ze niet kennen. De Sealyham Terrier is zeer luidruchtig en is een goede waakhond. Ze willen graag bij de familie zijn.

Verzorging van een Sealyham Terrier

De Sealyham Terrier vereist professioneel trimmen en strippen van de vacht. Ze moeten twee keer per week geborsteld worden om matten uit te sluiten. Wassen mag alleen worden gedaan als het nodig is met behulp van een milde shampoo. Dit ras komt het beste tot zijn recht in koelere klimaten. Sealyham Terriërs hebben zeer weinig gezondheidsproblemen. Ze zijn allergisch voor vlooien, zijn vatbaar voor doofheid en kunnen een gevoelige huid hebben.

Vacht van een Sealyham Terrier

De Sealyham Terrier heeft een harde, grof en rechte dubbele vacht die waterbestendig is. De bovenvacht is hard en stug, terwijl de ondervacht zacht en dicht is. De vacht is helemaal wit, of kan citroen, tan of das markeringen op het hoofd en oren hebben. De Sealyham verhaard minimaal.

Trainen en opvoeden van een Sealyham Terrier

De Sealyham Terrier kan moeilijk zijn om te trainen. Ze leren snel, maar kunnen proberen om het gezag van hun baas te ondermijnen. Ze doen het goed met vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining. Sealyham Terriërs reageren het best op vastheid, eerlijkheid en consistentie. Ze genieten van behendigheidsoefeningen.

Activiteit en bewegen van een Sealyham Terrier

De Sealyham Terrier vereist een matige hoeveelheid lichaamsbeweging. Ze genieten van wandelen, familie-activiteiten en speelsessies. De Sealyham is zeer geschikt om te wonen in een appartement en flat, maar is uiteraard ook geschikt in een landelijke omgeving.
Bron foto: Dr. Sabine Schumann, Rechtenvrij

Kenmerken van een Sealyham Terrier

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: onder 30cm
Gewicht: 9 kg
Grootte:
2
Beweging:
2
Waakhond:
4
Onderhoud:
3
Sociaal:
3
De volgende ziektes zijn bekend bij de Sealyham Terrier Levershunt   Doofheid  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.
Fairdog, het toekomstige platform voor eerlijke hondenhandel
De wereld van de hondenhandel en de hondenfokkerij is groot en gecompliceerd. Via Fairdog kun je in de toekomst het kaf van het koren scheiden

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test