Skye Terrier

Alles wat je wilt weten over de Skye Terrier

De Skye Terrier: een slimme hond met een innemende persoonlijkheid

Over de Skye Terrier

De Skye Terrier is uniek en onderscheidend tussen de Terriër rassen. Ze ontstond in de 16e eeuw in Schotland op het eiland Skye. Er zijn twee varianten van de Skye Terrier, die van de prikoren en de hangoren.

Wat kost een Skye Terrier

De kosten voor een Skye Terrier kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Skye Terrier ergens tussen de € 1.000 en de € 2.000 zal liggen.

Karakter van een Skye Terrier

De Skye Terrier is beleefd, elegant en pittig. Hun lengte is tweemaal hun hoogte. Ze zijn behendig en sterk, stevig en gespierd en worden vaak aangeduid als de aristocraten van de landbouw rassen. De Skye heeft een innemende persoonlijkheid en is erg slim.

Temperament van een Skye Terrier

De Skye Terrier is onverschrokken en zoet-getemperd. Ze zijn vriendelijk en liefdevol voor de mensen die ze kennen, maar zijn terughoudend en voorzichtig met vreemden. Ze zijn gevoelig, maar niet onderdanig. De Skye zal alleen maar respect hebben voor degenen die hen respecteren. Ze hebben de neiging om koppig en eigenwijs te zijn, maar zijn uiterst loyaal en zeer toegewijd aan hun eigenaar. Ze vertonen vaak een afstandelijke houding en hebben niet een veeleisende karakter. De Skye wordt niet aanbevolen voor gezinnen met andere huisdieren of kinderen. Zij gedijen in een rustige en gereserveerde sfeer. Ze zijn erg beschermend over hun eigenaar en het grondgebied en kunnen blaffen of agressief worden als ze iets als een bedreiging ervaren.

Verzorging van een Skye Terrier

De Skye Terrier moet regelmatig geborsteld worden om matten te voorkomen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om de oren schoon te houden evenals het haar rond de mond en ogen. De Skye Terrier hebben niet veel gezondheidsproblemen. Ze kunnen echter wel gevoelig zijn voor hernia problemen.

Vacht van een Skye Terrier

De Skye Terrier heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is meestal zes centimeter in lengte, hard en recht. De ondervacht is wollig en zacht van structuur. De vacht varieert in kleuren van Dove, grijs-blauw, fawn en crème. De oren zijn altijd zwart, met lange hoofdharen om de ogen te beschermen. Ze verharen gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Skye Terrier

De Skye Terrier vergt een intensieve en uitgebreide vroege socialisatie om hun afstandelijkheid te verminderen. Ze doen het niet goed met lange en repetitieve sessies, dan gaan ze zich vervelen. Ze reageren het best op vaste grenzen, positieve versterking, consistentie en liefde. De Skye blinkt uit in speuren, gehoorzaamheid en behendigheid.

Activiteit en bewegen van een Skye Terrier

De Skye Terrier vereist niet bijzonder veel lichaamsbeweging. Ze zijn een ideaal ras voor het leven in de stad, appartementen en flats. De Skye Terrier heeft dagelijkse wandeling nodig en/of korte speelsessie.
Bron foto: Pleple2000, Skye terrier 800, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Skye Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:13 jaar
  • Schofthoogte: 25cm
  • Gewicht: 8-11 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Skye Terrier

De Skye Terrier is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Skye Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test