Rasbeschrijving van de Skye Terrier

De Skye Terrier is uniek en onderscheidend tussen de Terriër rassen. Ze ontstond in de 16e eeuw in Schotland op het eiland Skye. Er zijn twee varianten van de Skye Terrier, die van de prikoren en de hangoren.

Karakter

De Skye Terrier is beleefd, elegant, pittig en zwaar. Hun lengte is tweemaal hun hoogte. Ze zijn behendig en sterk, stevig en gespierd en worden vaak aangeduid als de aristocraten van de landbouw rassen. De Skye heeft een innemende persoonlijkheid en is erg slim.

Temperament

De Skye Terrier is onverschrokken en zoet-getemperd. Ze zijn vriendelijk en liefdevol voor de mensen die ze kennen, maar zijn terughoudend en voorzichtig met vreemden. Ze zijn gevoelig, maar niet onderdanig. De Skye zal alleen maar respect hebben voor degenen die hen respecteren. Ze hebben de neiging om koppig en eigenwijs te zijn, maar zijn uiterst loyaal en zeer toegewijd aan hun eigenaar. Ze vertonen vaak een afstandelijke houding en hebben niet een veeleisende karakter. De Skye wordt niet aanbevolen voor gezinnen met andere huisdieren of kinderen. Zij gedijen in een rustige en gereserveerde sfeer. Ze zijn erg beschermend over hun eigenaar en het grondgebied en kunnen blaffen of agressief worden als ze iets als een bedreiging ervaren.

Verzorging

De Skye Terrier moet regelmatig geborsteld worden om matten te voorkomen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om de oren schoon te houden evenals het haar rond de mond en ogen. De Skye Terrier hebben niet veel gezondheidsproblemen. Ze kunnen echter wel gevoelig zijn voor hernia problemen.

Vacht

De Skye Terrier heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is meestal zes centimeter in lengte, hard en recht. De ondervacht is wollig en zacht van structuur. De vacht varieert in kleuren van Dove, grijs-blauw, fawn en crème. De oren zijn altijd zwart, met lange hoofdharen om de ogen te beschermen. Ze verharen gemiddeld.

Trainen en opvoeden

De Skye Terrier vergt een intensieve en uitgebreide vroege socialisatie om hun afstandelijkheid te verminderen. Ze doen het niet goed met lange en repetitieve sessies, dan gaan ze zich vervelen. Ze reageren het best op vaste grenzen, positieve versterking, consistentie en liefde. De Skye blinkt uit in speuren, gehoorzaamheid en behendigheid.

Activiteit en bewegen

De Skye Terrier vereist niet bijzonder veel lichaamsbeweging. Ze zijn een ideaal ras voor het leven in de stad, appartementen en flats. De Skye Terrier heeft dagelijkse wandeling nodig en/of korte speelsessie.
Bron foto: Pleple2000, Skye terrier 800, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 13 jaar
Schofthoogte: 25cm
Gewicht: 8-11 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

lisette

geplaatst op 19 juli 2014 | 18:12

Onze lieve Tom s leeftijd werd vlak zijn overlijden geschat tussen de 19 en 20 jaar ! De dierenarts zei dat hij zoiets nooit gezien had , alles was nog perfect aan hem , maar hij kreeg een herseninfarct en een week later een maagbloeding , het verdriet ging wel stilaan beter , maar missen doe ik hem verschrikkelijk , hij was een leeuw in hart en gemoed , een ongelooflijke lieve schat die samen met een border collie ons leven tot een hemel maakte . Nu is ook de border collie overleden en ben ik stilaan op zoek naar een nieuw Tommeke . Waar kan ik er een vinden en wat kost een pup ? Want dat weet ik niet , Tom kwam hier na weggehaald te zijn uit zijn eerste gezin wegens mishandeling en was reeds volwassen ( maar jong en bang) Hij was een blauw grijs ventje met spitse oortjes en wit snuitje. Zo ééntje zou ik dolgraag terug willen .

vroon

geplaatst op 26 maart 2014 | 23:32

Beste Louis Verboven, Wat verdrietig dat u afscheid hebt moeten nemen van Katootje. Maar misschien kunt u toch terug een hondje nemen als er iemand van uw familie, vrienden of kennissen het hondje wil overnemen mocht u wat overkomen? Ook is het soms mogelijk om met de fokker een dergelijke afspraak te treffen. Ik hoop dat u toch weer gauw een hondje kunt nemen en dat het verdriet daardoor minder wordt. Veel sterkte

verboven Louis

geplaatst op 4 december 2013 | 17:40

Ben kortelings mijn hondje Kato "Skye Terrier 12 jaar moeten afgeven (overleden) in de operatie aan de baarmoeder , zij heeft het niet gehaald , alhoewel de dierenarts mij beloofd had dat er geen problemen zouden zijn , omdat ze zeer gezond was voor haar ouderdom !!! Ik kan mijn verdriet niet verwerken , wij waren dag en nacht te samen, mijn ganse dagindeling , was ingesteld voor haar ! Heb op Dokters raadgeving , medicatie gekregen voor mijn gemoed te verzachten ! Raad mij aan om binnen enkel tijd ,terug een hondje te nemen , maar ben 84 jaar ? Uw raad nu ?

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test