Rasbeschrijving van de Weimaraner

De Weimaraner is een eeuwen oud ras uit Duitsland. Het zijn pointers en retrievers en bezitten vele talenten. De Weimaraner wordt gebruikt voor diverse doeleinden , zoals politiewerk, zoek-en reddingsoperaties en tracking. Dit ras is atletisch en matig groot.

Karakter van een Weimaraner

De Weimaraner is een veelzijdig ras dat zowel het intellect als de energie heeft om bijna alles te bereiken. Ze zijn vriendelijk, alert en bereid om te behagen. De Weimaraner is gespierd maar ook elegant in zijn beweging. Het zijn over het algemeen zachte en beschermende metgezellen.

Temperament van een Weimaraner

De Weimaraner is blij en vrolijk, zeer intelligent en liefdevol. Ze kunnen zeer eigenzinnig en eigenwijs zijn. Dit ras vertoont een unieke persoonlijkheid, zijn gedreven en betrouwbaar. De Weimaraner leeft graag binnen als een lid van de familie. Ze vereisen gezelschap en aandacht en willen niet graag alleen gelaten worden. Dit ras schiet goed op met andere honden, maar met katten niet. De Weimaraner is dapper en loyaal.

Verzorging van een Weimaraner

De vacht van de Weimaraner is korte en gemakkelijk te verzorgen. Borstelen moet gebeuren met een stevige borstel. De Weimaraner is gevoelig voor een opgeblazen gevoel, dus kleine maaltijden twee keer per dag is het beste. Ze kunnen last hebben van heupdysplasie, maar zijn over het algemeen gezond.

Vacht van een Weimaraner

De Weimaraner heeft een fijne, korte, strakke grijze vacht. De kleur varieert van een muis grijs tot zilvergrijs. De kleur van de vacht van de Weimaraner is een zeldzaamheid onder hondenrassen.

Trainen en opvoeden van een Weimaraner

De Weimaraner zit boordevol energie. Ze zijn leergierig en willen behagen en worden gemotiveerd door beloningen, zoals traktaties of lof. Dit ras reageert niet op harde discipline en als ze je eenmaal wantrouwen, zullen ze je vermijden. De Weimaraner blinkt uit in gehoorzaamheid, behendigheid en jacht.

Activiteit en bewegen van een Weimaraner

De Weimaraner vereist inspannende training en stimulatie. Ze houden van balspellen, stoeien, wandelen en spelen. Zij moeten over een ruimte beschikken om te zwerven en moeten de mogelijkheid krijgen om hun energie kwijt te kunnen raken. Daarom heeft een grote tuin de voorkeur. De Weimaraner moeten voldoende beweging krijgen om te voorkomen dat ze verveeld raken.

Kenmerken van een Weimaraner

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 59-70cm, Teef 57-65cm
Gewicht: Reu 30-40kg, Teef 25-35 kg
Grootte:
5
Beweging:
5
Waakhond:
4
Onderhoud:
1
Sociaal:
2

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test