Rasbeschrijving van de Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een zeer gehoorzaam, vriendelijk en zachtaardig ras en is een goede metgezel. Het is een waakzaam en moedig ras, maar deze hond kan koppig zijn en moeilijk zijn om te trainen.

Karakter

Rhodesian Ridgeback’s doen het goed met andere dieren als ze in en vroeg stadium de juiste socialisatie hebben gehad. Ze zullen het minder goed doen in een huis met kleinere kinderen. Deze honden leren snel en zijn beschermend ten opzichte van hun eigenaar en hun grondgebied. Ze kunnen er slecht tegen als ze voor een langere tijde alleen gelaten worden en kunnen daardoor destructief worden.

Temperament

De Rhodesian Ridgeback kan verlegen en terughoudend naar vreemden zijn en heeft een uitgebreide gehoorzaamheidscursus nodig. Ze zijn nogal sterk en eigenzinnig.

Verzorging

De Rhodesian Ridgeback verhaard gemiddeld en is gemakkelijk te verzorgen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer het nodig is.

Vacht

De Rhodesian Ridgeback heeft een zeer duidelijke markering langs zijn rug, die wordt gecreëerd door haar dat in de tegenovergestelde richting groeit. De vacht is kort, dicht en blijven glanzend en gestroomlijnd. Zijdezachte vacht niet gewenst.

Trainen en opvoeden

De Rhodesian Ridgeback heeft een stevige baas nodig, maar een lichte training. De opvoeding moet consistent en duidelijk zijn.

Activiteit en bewegen

Dit onvermoeibare ras al u zeker bezighouden. Ze zijn erg actief, speels en energiek, hebben een groot uithoudingsvermogen en hebben lange wandelingen nodig. Een middelgrote tuin wordt aanbevolen.

Kenmerken

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu 63-68 cm, Teef 61-66cm
Gewicht: Reu 36 kg, Teef 32 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Cora

geplaatst op 17 oktober 2018 | 19:25

Hoi Irma, ik zag het pas toen ik het bericht al geplaatst had....ik zit idd op facebook. Mijn RR komt bij Kluck vandaag zij wonen in Nederhorst den Berg, kijk maar eens op hun site.

Irma van Zundert

geplaatst op 10 oktober 2018 | 00:38

Hoi Cora Mijn naam is Irma geen Linda oké en heb je Facebook want misschien kunnen je mij tips uitwisselen als ik hem heb Of waar ik hem moet kopen later

Cora

geplaatst op 2 oktober 2018 | 19:39

Hoi Linda, ik zag dat jij ook voor een RR wil gaan. Hartstikke leuk, ik heb inmiddels mijn 2e. Ben ook helemaal dol op dit ras. Maar mag ik je adviseren om alsjeblieft echt naar een goed fokker te gaan. Kijk eens bij Kluck in Nederhorst den berg. daar komt mijn hond ook vandaan. Maar uiteraard zijn er meer goede fokkers. Maar ik wilde dat alleen als tip meegeven. Succes met de aanschaf.

irma van zundert

geplaatst op 2 oktober 2018 | 03:07

Lijkt mij een leuke hond Denk dat ik hem later ga Kopen

Lode

geplaatst op 4 oktober 2016 | 18:44

Onze Menno is 4 jaar en is plots beginnen braken, hij kan werkelijk niks meer binnenhouden. Bloedonderzoek, röntgenfoto's, endoscopie..alles ziet er supergoed uit. Vandaag biopten genomen voor uitsluitsel te kunnen geven. Wij zijn verschrikkelijk ongerust. Herkent iemand dit ?

Leen

geplaatst op 18 september 2016 | 15:52

Wij hebben een super lieve Rr. Ze leeft samen met onze katten en chihuahuatjes . Suske is nu 11 maanden en is echt een super hond. Vanaf haar 8e week heb ik haar overal mee naartoe genomen tussen onze paarden , koeien , machines, kinderen , katten en Andere honden . Het is dus wel een actieve en super enthousiaste hond (maar een hond lijkt vaak op zijn baasje) De hondenschool hebben we nooit gedaan . Ik krijg een krop in de keel bij de idee dat ik haar niet meer bij me zou hebben. Ze was in oorsprong een cadeau voor mijn man die al 5 jaar om zon hond vroeg . Uiteindelijk is ze een echte gezinshond geworden .

S.Y. Snoeker

geplaatst op 27 juli 2015 | 15:21

Wij hebben drie Ridgebacks gehad: twee teven en een reu. Naar onze mening zijn er twee soorten RR: de werkhonden en de huishonden. De eerste zijn heel actief en intelligent en willen graag werken voor hun baas. De tweede soort is de luie lobbes die binnenshuis lekker ligt te luieren en het allemaal wel best vindt. Buitenshuis is het echter ook een actieve hond. Twee keer per dag een rondje van 10 minuten is niet genoeg. Daarmee doe je ze echt tekort. Let bij aanschaf goed op welke energiesoort je neemt. Wij, gezin met kleine kinderen, vonden de "luie" soort erg prettig. De energiekere variant heeft echt meer aandacht nodig en moet meer (mentaal) beziggehouden worden om er een fijne huishond van te maken. Het is altijd van belang dat je heel consequent bent en rustig blijft. Boos worden, hard aanpakken is echt taboe voor deze in wezen zachte honden. Heb je de hond die qua energie bij je past, dan zijn ze geweldig. Wat een lief ras.

Cora

geplaatst op 8 juni 2015 | 13:31

Mijn Rhodesian Ridgeback is inmiddels 11 jaar. Mijn persoonlijke ervaring met hem is dat de eerste anderhalf tot 2 jaar het zwaarst zijn. Zelf ben ik heel erg consequent tegen hem geweest, heb hem ook alleen opgevoed dus hij weet exact waar hij aan toe is. Ook zijn ze heel gevoelig, dat vind ik erg mooi aan dit ras, stoer en gevoelig. Uiteraard ben ik apetrots op mijn 'vent'. Maar dit ras vind ik persoonlijk absoluut niet geschikt voor iedereen Heeft veel beweging en aandacht nodig. Maar hij heeft mijn hart gestolen en ik hoop inderdaad dat de fokkers de nodige zorg zullen blijven besteden aan de nieuwe 'baasjes' van de pups.

anita vd berg

geplaatst op 14 maart 2015 | 12:10

hier een v mijn 5 ridgebacks. ik foks ze met beleid al 12 jaar, 7 rr gehad, maar niet iedereen kreeg een pup bij mij. alleen goed tehuis. de oudste overgroot oma is 4 weken geleden , overleden op bijna 16 jarige leefdtijd. ik heb haar dochter en klein dochter nog. eerbetoon aan mijn lieverd.

Anne

geplaatst op 19 februari 2015 | 12:05

onze RR is 14 weken en heeft toch wel een extreem bijtgedrag. Tot nu toe is het nog niet gelukt om dit te verminderen. Negeren, nee etc. helpt allemaal niet. Ze komt zomaar out of de blue te bijten in voeten, knieën, handen, broeken etc. Hebben vele goede tips gehad, maar tot op heden weinig tot geen resultaat.

Nico kamphuis

geplaatst op 7 juli 2014 | 20:35

Heb ook net zo'n periode met de hond meegemaakt, had ook problemen met z,n keel daarbij (verdikking). Ik ben zeewier(gemalen bij de paarde drogist) gaan voeren, één eetlepel door het voer per dag trok toen weer helemaal bij. (gebrek aan?) Ze kunnen je het niet vertellen, maar het is het proberen waard. R.R. 7 jaar gecastreerd (rauw voer.) Fijn maken in b.v en vijzel. Even laten wellen in kokend water. Succes

agnes

geplaatst op 7 juli 2014 | 11:31

Onze ridgeback kito is de laatste maanden erg sloom en lijkt steeds erger te worden. Slaapt soms wel 20 uur op n dag. Sloft met haar poten. Heeft pasgeleden oorontsteking gehad. Is inmiddels over. Laat s'ochtends haar eten staan. Is erg beschermend geworden. Valt soms uit na andere honden. Dierenarts denkt dat ze pijn heeft maar we kunnen alles betasten. Geeft ze niet aan. Zelf denk ik aan iets met de schildklier. Heeft er iemand ervaring hiermee.

Achiel Argyl

geplaatst op 23 maart 2012 | 07:21

Het is zeker geen hond voor beginnelingen zij vragen heel veel aandacht en bezigheid. met een goede opleiding is dit een droomhond die heel gehoorzaam en zeker heel lief is. onze Sheeba is onze 2e RR met dezelfde eigenschappen als onze vorige. heel aanhankelijk zacht maar kan ook heel koppig zijn. Een betere vriend kan men zich niet voorstellen.

Nico kamphuis

geplaatst op 12 juli 2011 | 23:41

Laat je voorlichten over het ras bij iemand die er zelf een heeft. Het zijn persoonlijkheden met gebruiksaanwijzingen.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test