Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een zeer gehoorzaam, vriendelijk en zachtaardig ras en is een goede metgezel. Het is een waakzaam en moedig ras, maar deze hond kan koppig zijn en moeilijk zijn om te trainen.

Karakter van een Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback’s doen het goed met andere dieren als ze in en vroeg stadium de juiste socialisatie hebben gehad. Ze zullen het minder goed doen in een huis met kleinere kinderen. Deze honden leren snel en zijn beschermend ten opzichte van hun eigenaar en hun grondgebied. Ze kunnen er slecht tegen als ze voor een langere tijde alleen gelaten worden en kunnen daardoor destructief worden.

Temperament van een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback kan verlegen en terughoudend naar vreemden zijn en heeft een uitgebreide gehoorzaamheidscursus nodig. Ze zijn nogal sterk en eigenzinnig.

Verzorging van een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback verhaard gemiddeld en is gemakkelijk te verzorgen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer het nodig is.

Vacht van een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback heeft een zeer duidelijke markering langs zijn rug, die wordt gecreëerd door haar dat in de tegenovergestelde richting groeit. De vacht is kort, dicht en blijven glanzend en gestroomlijnd. Zijdezachte vacht niet gewenst.

Trainen en opvoeden van een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback heeft een stevige baas nodig, maar een lichte training. De opvoeding moet consistent en duidelijk zijn.

Activiteit en bewegen van een Rhodesian Ridgeback

Dit onvermoeibare ras al u zeker bezighouden. Ze zijn erg actief, speels en energiek, hebben een groot uithoudingsvermogen en hebben lange wandelingen nodig. Een middelgrote tuin wordt aanbevolen.

Kenmerken van een Rhodesian Ridgeback

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd:12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 63-68 cm, Teef 61-66cm
  • Gewicht: Reu 36 kg, Teef 32 kg
Grootte:
5
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Rhodesian Ridgeback

Van een Rhodesian Ridgeback is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test