Rhodesian Ridgeback

Alles wat je wilt weten over de Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback: een zeer gehoorzaam, vriendelijk en zachtaardig ras

Over de Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een zeer gehoorzaam, vriendelijk en zachtaardig ras en is een goede metgezel. Het is een waakzaam en moedig ras, maar deze hond kan koppig zijn en moeilijk zijn om te trainen.

Karakter van een Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback’s doen het goed met andere dieren als ze in en vroeg stadium de juiste socialisatie hebben gehad. Ze zullen het minder goed doen in een huis met kleinere kinderen. Deze honden leren snel en zijn beschermend ten opzichte van hun eigenaar en hun grondgebied. Ze kunnen er slecht tegen als ze voor een langere tijde alleen gelaten worden en kunnen daardoor destructief worden.

Temperament van een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback kan verlegen en terughoudend naar vreemden zijn en heeft een uitgebreide gehoorzaamheidscursus nodig. Ze zijn nogal sterk en eigenzinnig.

Verzorging van een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback verhaard gemiddeld en is gemakkelijk te verzorgen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer het nodig is.

Vacht van een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback heeft een zeer duidelijke markering langs zijn rug, die wordt gecreëerd door haar dat in de tegenovergestelde richting groeit. De vacht is kort, dicht en blijven glanzend en gestroomlijnd. Zijdezachte vacht niet gewenst.

Trainen en opvoeden van een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback heeft een stevige baas nodig, maar een lichte training. De opvoeding moet consistent en duidelijk zijn.

Activiteit en bewegen van een Rhodesian Ridgeback

Dit onvermoeibare ras al u zeker bezighouden. Ze zijn erg actief, speels en energiek, hebben een groot uithoudingsvermogen en hebben lange wandelingen nodig. Een middelgrote tuin wordt aanbevolen.

Kenmerken van een Rhodesian Ridgeback

  • Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
  • Leeftijd:12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 63-68 cm, Teef 61-66cm
  • Gewicht: Reu 36 kg, Teef 32 kg
Grootte:
5
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
1

Ziektes bij een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Rhodesian Ridgeback is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test