Rasbeschrijving van de Sloughi

De Sloughi is een ras die zijn oorsprong vindt in Marokko en dit ras is ontwikkeld om te jagen op vossen, hazen, jakhalzen, hyena's , wilde zwijnen en gazelles. Het is een hond die jaagt op zicht.

Karakter van een Sloughi

De Sloughi is hoog,lang, elegant en slank. Ze hebben een nobele, sierlijke en aristocratische houding. Het is een ras die zeer atletisch is en zijn in staat om zeer hoog te springen en kunnen ontzettend snel rennen. Het is belangrijk te onthouden dat de Sloughi is een zicht-hond is en op alles wat beweegt zal gaan jagen. Met de mogelijkheid om een snelheid van 59 km per uur te bereiken zal dit ras zo gefocust zijn op het object waarop ze jagen dat ze zich makkelijk in gevaarlijke situaties kunnen bevinden. De Sloughi is een actieve hond, alert, zeer intelligent en zachtaardig.

Temperament van een Sloughi

De Sloughi is erg aanhankelijk en loyaal en hecht zich heel erg aan zijn familie. Hierdoor is het een hond die moeilijk te herplaatsen is. Bij mensen die ze niet kennen zijn ze wat wantrouwig, afstandelijk en op hun hoede. Dit ras is een betrouwbare waakhond. De Sloughi wordt niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitter. Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere attente kinderen en huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Voorzichtigheid is geboden bij kleine huisdieren zoals katten en kleine hondenrassen aangezien de Sloughi ze kan aanzien als prooi, ook al zijn ze samen opgegroeid. Het is een hond die erg gevoelig is en kunnen slecht tegen stress over veranderingen in hun dagelijkse routine. De Sloughi kan slecht tegen alleen zijn, ze kunnen zich dan gaan vervelen en destructief worden. Ze worden niet aanbevolen bij mensen waarvan beide partners werken.

Verzorging van een Sloughi

Af en toe borstelen met een stevige borstel moet genoeg zijn. Wassen mag alleen gedaan worden als dit echt noodzakelijk is omdat ze zeer droge huid hebben. Ze doen het niet goed in koude klimaten.

Vacht van een Sloughi

De Sloughi heeft een zeer gladde, zachte en dichte vacht. Het is kort, fijn en ligt dicht bij het lichaam. De vacht komt voor in kleuren als licht zandkleurig, mahonie rood, rood met zwart gestroomd of rood gestroomd. Er zijn meestal zwart of witte aftekeningen. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Sloughi

De Sloughi is onafhankelijk en kan daardoor enigszins koppig zijn. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige trainingsmethodes. Dit ras vereist positieve versterking, consistentie, respect, stevigheid, eerlijkheid en herhaling. Ze kunnen moeilijk zindelijk te krijgen zijn.

Activiteit en bewegen van een Sloughi

De Sloughi vereist dagelijkse beweging en dat maakt hem een uitstekende jog-metgezel. Ze willen erg graag bij de familie zijn en gedijen op aandacht. Zij zullen het goed in een appartement of flat op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en worden gestimuleerd. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelingen. Mocht de Sloughi een tuin tot zijn beschikking hebben dan is het noodzakelijk dat deze goed en hoog wordt afgezet.
Bron foto: Benutzer:Claggi, Sloughi, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Sloughi

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 12 - 16 jaar
Schofthoogte: Reu 66 - 72 cm, Teef 61 - 68 cm
Gewicht: Reu 22 - 28 kg, Teef 18 -23 kg
Grootte:
4
Beweging:
4
Waakhond:
4
Onderhoud:
1
Sociaal:
2

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test