Rasbeschrijving van de Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is over het algemeen gehard, geduldig en intelligent. Dit ras is loyaal en goed met de meeste mensen. Vanwege zijn omvang, moet hij niet alleen worden gelaten bij hele kleine kinderen omdat hij ze, vanwege zijn grootte, makkelijk omver loopt.

Karakter

De Ierse Wolfshond kan enigszins intimiderend zijn vanwege hun grootte, maar hij is zeer aanhankelijk en zachtaardig en meestal begroet hij iedereen als een vriend. Dit ras is geen goede bewaker of waakhond. De Ierse Wolfshond heeft een gemiddelde intelligentie, maar is leergierig en is makkelijk te trainen.

Temperament

Aanhankelijk, lief, en goed gemanierd en hierdoor is dit ras een uitstekende partner. De Ierse Wolfshond is erg loyaal en waardig. Hij bind snel met zijn familie en gaat erg goed met andere honden en katten om. (mits, zoals bij elke hond, hij goed gesocialiseerd is)

Verzorging

Het regelmatig borstelen en kammen van deze hond is een must. Professionele plukken van de vacht kan nodig zijn om de dode haren te verwijderen. De baard van dit ras moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Vacht

De Ierse Wolfshond is een groot ras met een gemiddelde lengte van de vacht. De vacht moet altijd ruw en hard op het lichaam liggen. Het haar rond de ogen en de snuit moet draadachtig zijn en iets langer.

Trainen en opvoeden

De Ierse Wolfshond blijkt een snelle leerling en zal snel begrijpen wat je wilt dat hij moet doen. Dit ras vereist stevige maar lichte training. Hij moet als pup geleerd worden niet te trekken aan de riem, aangezien dit ras zeer krachtig is en dat problemen kan veroorzaken bij volwassenheid.

Activiteit en bewegen

Een grote tuin is het beste voor deze reus. Het is een windhond waardoor hij de neiging heeft te jagen. Deze hond heeft lange wandelingen met zijn gezin nodig en voldoende spelletjes.

Kenmerken

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 9 jaar
Schofthoogte: Reu 79 cm, Teef 71 cm
Gewicht: Reu 55 kg, Teef 41 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test