Rasbeschrijving van de Galgo

De Galgo is de snelste hond ter wereld  en wordt vaak gebruikt in de sport van de hondenracen. Het is een oud ras en de Galgo werd lang geleden gebruikt  voor de jacht op herten en wild. Dit ras kan niet goed opschieten met kleinere, niet-honden dieren, met name niet met konijnen en katten.

Karakter

De Galgo is een uiterst gracieuze hond, is zeer zacht en gevoelig en is een geweldige kindervriend. Het is ook een zeer getalenteerd ras en doet het goed in een aantal sporten zoals de jacht, waarneming, waakhond, racen en behendigheid. Dit ras doet het erg goed in een huiselijke omgeving. Hij hunkert om menselijke aandacht en wil graag deel uitmaken van het gezin.

Temperament

De Galgo is een aanhankelijk ras dat graag in de buurt van familie is, inclusief kinderen. Ze hebben wel een prooi instinct en kunnen daarom beter niet in een huis met kleinere dieren zoals vogels, katten, konijnen, of iets dergelijks geplaatst worden. De Galgo is zeer goed met andere honden. Dit ras doet het zeer goed met kinderen, maar omdat hij zo gevoelig is, zou het beter zijn als de kinderen wat ouder zijn.

Verzorging

De vacht is zeer kort en strak, die niet veel verzorging nodig. Borstelen hoeft maar minimaal.

Vacht

De Galgo heeft een zeer korte vacht die niet veel verzorging nodig. Het haar van dit ras moet glanzend zijn, maar niet zijdeachtig of zacht. Het moet zeer stevig en stug aanvoelen. Het haar moet dicht en strak tegen het lichaam liggen. De vacht van dit ras is enigszins weerbestendig dus wassen moet schaars gedaan worden. De vacht van de Galgo moet glad blijven.

Trainen en opvoeden

De Galgo is een zeer intelligent ras, maar hij is erg gevoelig. Gehoorzaamheid cursussen bij een puppy word aanbevolen, maar is niet vereist. Dit ras heeft een zachte maar consequente opvoeding nodig. De Galgo moet een verscheidenheid aan technieken en trainingen en uitdagingen krijgen om hem fit en gelukkig te houden.

Activiteit en bewegen

De Galgo houdt van lopen en heeft heel wat beweging nodig. Een omheinde tuin is een must en het moet op zijn minst van gemiddelde grootte zijn. Lange wandelingen zijn ook noodzakelijk om deze hond gezond en actief te houden. De Galgo heeft de neiging om dingen na te jagen omwille van zijn sterke jachtinstinct. Hierdoor moet hij altijd aan de lijn. Hij is zeer wendbaar en snel.

Kenmerken

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 14
Schofthoogte: Reu 71-76cm, Teef: 68-71cm
Gewicht: ca. 30kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Elena

geplaatst op 14 december 2021 | 13:29

De liefst, mooiste en meest bijzondere hond die je je maar kunt wensen. Wat een geweldige dieren, zo snel als een cheeta en zo slim als een chimpansee. Je kunt ze echt alles leren met weinig training. Mijn hond was gek op verstoppertje en hield braaf 10 tellen haar ogen dicht. Puppy training niet nodig, ze snappen alles als je maar een beetje geduld hebt en beloond met een koekje....maar als het jachtinstinct naar boven popt ben je ze kwijt, echter niet langer dan 15 minuten, kijk maar eens op je horloge, ze vinden je altijd terug. Mijn hond is er na 16 mooie jaren helaas niet meer, maar er komt een dag en dan komt er een nieuwe pup,,,,,,,voor mij geen ander ras!~

Johan

geplaatst op 12 november 2020 | 10:57

Ja inderdaad voorzichting zijn met loslaten, ik ben begonnen met kleine stukjes( 500 meter) langs een sloot of water . Mijn Galgo heeft verlatingsangst dus dat helpt, hij wil altijd zicht op mij houden , daarnaast een fluitje en hij staat naast me. In het bos heb ik al een paar keer gemerkt uit het zicht is uit het hart, dus dat doe ik liever niet meer. Verder is hij super lief , maar geen knuffelhond. Ruwe bolster blanke pit, ook balspelletjes waarbij hij echt gek wordt doe ik alleen op ons eigen terrein met gazon (1500) vierkanten meter, wil niet dat hij spier en bot problemen krijgt , dus eerst warm lopen , dan komt de bal pas.

Bert Verbeeck

geplaatst op 20 september 2014 | 17:15

De Galgo wordt eerder gebruikt voor konijnen en hazenjacht. Om beurten worden ze ingezet, als de eerste Galgo's moe beginnen te worden, worden er bijkomend honden ingezet. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen, en kunnen dus een hele poos op topsnelheid lopen. Als je je Galgo los wil laten lopen is mijn advies dit eerst te proberen op een verlaten strand, en met een gekende hond in de nabijheid. Zo hebben wij het gedaan, en dit werkte prima. Het zijn uitermate vriendelijke en sociale dieren, een harde hand werkt echt niet bij dit ras, duidelijk zijn en consequent is de manier. Dan krijg je er enorm veel van terug!

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test