Rasbeschrijving van de Boxer

De Boxer is ontstaan in Duitsland in de late 19e eeuw. De naam van dit ras is afgeleid van de "boxende" beweging die zij maakten met hun voorpoten. Boxers zijn gedrongen en middelgroot met sterke kaken en een krachtige beet. Ze worden veel gebruikt in de opsporing en redding, politie werken en militaire werk.

Karakter

Boxers zijn levendig, sterk en zeer loyaal. Ze hebben een zeer hoog energie-niveau. Ze dragen zichzelf met trots, maar zijn nooit arrogant. Ze hebben een stoïcijnse houding, zijn intelligent, liefdevol en het zijn echt heerlijke metgezellen.

Temperament

De Boxer is geduldig, waardig en zelfverzekerd. Ze vertonen nieuwsgierigheid, maar zijn op hun hoede voor vreemden. Dit ras is onverschrokken en moedig als ze bedreigd worden. Ze zijn erg alert en hebben een verhoogd gevoel van het gehoor, waardoor ze een uitstekende waakhond zijn. De Boxer aanbidt kinderen en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze hebben een buitensporige behoefte aan menselijk gezelschap en vinden het niet leuk om voor langere tijd alleen te zijn. Onvoldoende aandacht kan leiden tot "slecht" gedrag in een poging om opgemerkt te worden.

Verzorging

De Boxers strakke, korte vacht vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen. Baden mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. De Boxer is meestal schoon en zal zich verzorgen. Dit ras heeft een aantal belangrijke gezondheidsprobleme zoals cardiomyopathie, sub-aortastenose en heupdysplasie. Zij kunnen ook aanleiding hebben tot tumoren, epilepsie, allergieën en huidproblemen. Een goede voeding is van essentieel belang omdat dit ras een gevoelige maag heeft en daardoor neiging tot overmatige winderigheid.

Vacht

De Boxer heeft een kortharige vacht die glanzend is, glad, en strak om het lichaam past. De vacht komt voor diverse kleuren, gestroomd, met "zetwerk" van wit op hun onderbuik, borst, en alle vier voeten.

Trainen en opvoeden

De Boxer is slim en leert snel. Gehoorzaamheidstraining is essentieel. Ze vereisen een dominante eigenaar die in staat is ze te controleren. Ze reageren niet goed op wrede behandeling. Boxers vinden het fantastisch om te leren en trucs uit te voeren.

Activiteit en bewegen

De Boxer heeft regelmatig behoefte om te spelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht. Ze gedijen op het spelen met hun familie en doen het best met een middelgrote omheinde tuin. Het is belangrijk ze bezig te houden, zowel binnen als buiten om te voorkomen dat verveling toeslaat en ze daardoor kunnen gaan slopen. De Boxer zal het goed doen in een appartement mits ze voldoende en regelmatig hun energie kwijt kunnen.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 11 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu: 55 - 60 cm, Teef: 53 - 58 cm.
Gewicht: Reu 32-39 kg, Teef 24-32 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Laura

geplaatst op 25 november 2021 | 22:30

Dag Nellie, ik vind de filmpjes van Cesar Millan over trekken aan de riem en how to walk your dog en dat soort onderwerpen altijd erg informatief. Wellicht kan dat helpen.

John Knappers

geplaatst op 13 september 2019 | 19:06

Als reactie op een bericht over “slecht opgevoede boxers” even een opmerking. Boxers zijn karakter honden. Lief maar vaak erg druk. Hebben een duidelijke baas nodig. Als ze aan t vechten slaan dan zegt dit veel meer over de baas als de hond. Heb momenteel mijn 3e boxer, wil nooit anders. Sowieso zouden mensen die grote honden willen houden eerst eens een examen moeten doen. De problemen ontstaan namelijk altijd als mensen hun hond niet onder appel houden. Het blijft een dier namelijk. Waar mensen zich eerst eens in zouden moeten verdiepen voor ze er eentje in het gezin nemen.

Hanique

geplaatst op 13 september 2019 | 18:37

Slecht opgevoede boxers zijn een nachtmerrie. Bij ons in de buurt is een eigenaar met drie boxers. Veel honden in de buurt zijn al eens aangevallen. Ging net weer mis. Mijn hond werd om niets aangevallen door een van de boxers. Baasje had per ongeluk de riem van zijn grommende en uitvallende hond laten glippen. Hij dook zo op mijn wel goed aangelijnde hond. Ben me rot geschrokken. De boxer schrok gelukkig van mijn gebrul, dus goed afgelopen, maar volgende keer loop ik toch de andere kant op.

Paolo

geplaatst op 26 februari 2017 | 02:43

Veel geduld en de juiste voeding helpen je zeker op weg naar een pracht van een boxer die onder controle is! Voeding is de trigger (net zoals kinderen van cola en hamburgers uit hun dak gaan ...) die er voor zorgt dat de boxer tussen de lijntjes blijft of heel dominant gaat reageren... bv : vers vlees (diepvries verschillende merken) bij enkele weken kalkoen eten wil m'n boxer zelfs niet meer de deur uit (licht angstige reactie zelfs) , als ik eend op het menu zet is er geen houden meer aan, dus eenmaal je dit goed doorhebt , kan je afwisselend het gedrag van je boxer aansturen. Door het verse vlees ben je meteen ook af van allerlei allergievormen. 3 jaar hondenschool was een nachtmerrie , maar met de juiste voeding was het meteen opgelost. Een tennisbal meenemen op wandeling zorgt ervoor dat je helemaal de aandacht krijgt , ze zijn er verzot op. En bij enig onraad , haal je die tennisbal uit je zak en meteen zal je boxer reageren.

Paolo

geplaatst op 26 februari 2017 | 02:39

Veel geduld en de juiste voeding helpen je zeker op weg naar een pracht van een boxer die onder controle is! Voeding is de trigger (net zoals kinderen van cola en hamburgers uit hun dak gaan ...) die er voor zorgt dat de boxer tussen de lijntjes blijft of heel dominant gaat reageren... bv : vers vlees (diepvries verschillende merken) bij enkele weken kalkoen eten wil m'n boxer zelfs niet meer de deur uit (licht angstige reactie zelfs) , als ik eend op het menu zet is er geen houden meer aan, dus eenmaal je dit goed doorhebt , kan je afwisselend het gedrag van je boxer aansturen. Door het verse vlees ben je meteen ook af van allerlei allergievormen. 3 jaar hondenschool was een nachtmerrie , maar met de juiste voeding was het meteen opgelost.

Hielco

geplaatst op 6 februari 2017 | 18:19

Hallo Nellie, Klinkt als een echte boxer:) Hier eentje van 9 maar de eerste 3 jaren is echt soms afzien en geduld opbrengen, wordt vanzelf minder. Ik zou proberen hem wat meer zn energie kwijt te laten door hem waar het kan los te laten in een veilige omgeving en dan ook het liefst een verzamelplek waar andere honden met elkaar spelen. Moet er wel bij je in de buurt zijn maar voor onze boxer is dat ideaal. Succes!

Nellie

geplaatst op 3 februari 2017 | 19:06

Wij hebben een boxer van 2,5jr. Van jongs af aan gekregen. Geen opvoeding gehad...komt uit Hongarije, helaas, kwamen we later pas achter. Maar enfin, het is een lieverd, zeer enthousiast. Binnen gaat prima maar buiten op straat, vind ik een ramp .....als hij andere honden ziet, wil heel graag spelen..alleen de baasjes niet..., soms kan het en dan gaat hij helemaal uit zijn dak, leuk om te zien trouwens. Hij trekt veel als hij naast mij loopt of beter altijd iets voor mij loopt. Springt tegen mensen op, kortom buiten vind ik echt lastig en heb al van alles geprobeerd. We zijn op hondentraining geweest, dat was een pittige onderneming, mijn zoon kreeg complimenten voor zijn geduld. Afleiden is geen optie, hij focust zich helemaal op die ene hond waar hij naar toe wilt. Ik zie telkens als een berg tegen het uit laten op. Ik kan hem bijna niet houden en hij trekt mij dan bijna onderste boven.Heeft iemand tips?

david bowie

geplaatst op 8 november 2016 | 20:03

super goeie info!! we hebbe net een podenco pup, eg kei lief! kwil jullie bedanken voor de info, als je meer tips heb, let me knowxx

natasja

geplaatst op 18 maart 2016 | 11:53

Wij hebben sinds 2 maanden een geweldige herplaatser van ongeveer 3 jr. Echt super lief beest ondanks hij het nodige heeft meegemaakt. Waarschijnlijk is hij in het verleden mishandeld en uiteindelijk uitgemergeld aan een lantaarnpaal gebonden. Ongelofelijk dat zo lief dier niet het vertrouwen in de mens verliest. Wij zijn ook echt super blij met hem. Maar nu het volgende hij bleek erg te druppelen wat zelf richting een zware ontsteking ging. Op aanraden hebben wij em chemisch laten casteren zodat alles een beetje tot rust kwam. Nu de injectie zijn werk gaat doen komt hij regelmatig in heftige vechtpartijen terecht ( accepteert geen dominatie van andere hond)dit was voorheen niet het geval. Wij zijn er dus wel uit dat we em niet definitief laten castreren. Maar heeft iemand goede tips die wij kunnen gebruiken om het wat in betere banen te leiden. Vaak is er geen aanwijzing tot vechten meestal zie je het aankomen door lichaamtaal enz.. Maar dit is niet het geval. Ik zou het zo jammer vinden zijn vrijheden moeten inperken

Linda

geplaatst op 12 januari 2016 | 11:12

Goedemorgen, Wij hebben sinds een week of 7 een boxer bij ons in huis. Een dametje van bijna 4 jaar. Nu ben ik een vraag, bij de vorige eigenaar was ze veel minder actief dan dat zei nu bij ons is. Wij hebben het voer aangehouden wat zei bij de vorige eigenaar ook krijgt, ze eet goed alleen valt ze af en komt ze niet aan. Hebben jullie misschien tips voor ons??

John Knappers

geplaatst op 5 september 2015 | 23:31

Hoi Jack, Voor die overenthousiaste boxer zou dit de oplossing kunnen zijn. Laat hem dagelijks spelen met een balletje, maar uiteindelijk leg jij het ergens weg, jij bepaalt wanneer het stopt. Dit neem je mee. Naar een plek waar ruimte is, en laat hem apporteren. Dagelijks spelen met dat balletje. Thuis opbergen. Hij wordt helemaal verliefd op dat balletje. Wanneer je dit een paar maanden dagelijks doet, heeft hij alleen nog oog voor jou en je balletje. Sterker nog, als ik het niet bij heb, gaat ie zitten blaffen naar mij ;) Gr John, www.wiedan.nl

jack de Roij

geplaatst op 5 september 2015 | 21:54

Geweldige vriend een boxer… Helaas is onze stoere jongen (Cosmo) op 19 september 2014 overleden. Hierna werd het heel erg stil in huis…. Vrij snel hierna, 4 weken, hebben we besloten een nieuwe boxer te nemen. Waarom weer een boxer? ik weet niet waarom, het is het ras, het uiterlijk, het komische, ik weet het echt niet maar het moest gewoon weer een boxer zijn… We hebben hem gekocht bij een boer: Had toevallig een nest. Geen stamboom. We hebben de pup Guus genaamd (reu). Een gruwelijk leuke jongen, speels, vriendelijk, etc, etc.. Vervolgens zijn we met hem op cursus gegaan: puppy, A en B. In huis luister hij redelijk goed. Wanneer we met hem naar buiten gaan is hij echter zeeeer snel afgeleid. Als ie een andere hond ziet is hij niet te houden, daar wil hij dan naar toe. Wat te doen? Los laten en afwachten?? We laten hem dan ook nooit los. We zijn bang dat ie niet terugkomt en tegen andere mensen blijft opspringen. Heeft iemand van jullie een idee hoe we dit enthousiasme kunnen temperen? Groeten, Jack en Guus..

Angelique

geplaatst op 26 juli 2015 | 23:13

Ik heb een boxer waar ik stapelgek op ben, dit is mijn 2e echter toen ik hem kreeg bleek hij te jong te zijn en is hij erg ziek geweest. Hierdoor hebben wij een sterke band en voelt hij zich veilig. Toen hij pup was, was hij erg angstig nu bijna twee is het een vrolijke sterke hond. Het probleem is dat hij kleine hondjes (niet allemaal) aanvalt en wild begint te springen met mijn Franse buldog geen probleem zij is twaalf maar nog steeds de baas. Ik wil een oplossing want hij moet wel loskunnen. Heeft iemand een idee wat ik kan doen?

Pierre jongen

geplaatst op 25 juli 2015 | 20:40

Wij hebben een boxer van ruim 1jaar oud. Een perfecte hond lief luisterd goed,vrolijk. Ben met haar op cursus vzh doet het prima. Kan iedereen een boxer aanraden.

Frans Nijman

geplaatst op 14 juni 2015 | 16:49

Wij hebben 2 boxers. Een teef (milla) van 4 en een reu (diesel) van 2. En dit is moeder en zoon. Het zijn fantastische honden. Het is wel zo dat je de honden moet leiden, dat lijkt vanzelfsprekend maar bij dit ras moet je het serieus nemen. Ze zijn overal voor in en soms zo gek als een deur. Ze hebben een onbedwingbare en onuitputelijke energie. Je merkt dat ze waakzaam zijn en zullen niet schromen om datgene te bewaken en verdedigen wat hun lief is. Ik raad een ieder een boxer aan, maar zorg er wel voor dat je ze onder controle hebt.

Kevin

geplaatst op 25 mei 2015 | 23:08

Ik heb een boxer van 4 maand (25/01) en hij is echt geweldig! Was zindelijk op 2-3 weken, probeerde dominant over te komen maar direct laten merken wie de baas is in huis. Bench was een ander probleem maar nu zit hij er zonder probleem 5 uur in, dat is training... Zeker zien dat hij binnen zijn eerste 16 levensweken heel veel leert kennen (andere huisgenoten, zowel dieren als kinderen, auto's, trein, tram, bus, wandelen, met andere honden spelen, lawaai van een luchtbalon,...) alles wat hij dan leert kennen vergeet hij nooit meer! Wilt ook zeggen al het negatieve dat hij leert kennen... Dus niet direct tegen een overweg van een treinstation gaan staan maar eerst op afstand en korter en korter komen. Als je een boxer koopt, koop dan eentje met stamboom en vraag in welke lijn de ouders zitten met de heup... Zowel moeder als vader lijn "A" is de kan kleiner op heupproblemen, beide "C" is de kans klein dat de pup een lijn "A" zal hebben...Koop nooit een pup zonder de ouders ervan te zien in het echt! Wilt de fokker dat niet, ga dan op een ander! Laat de pup de eerste maanden geen of niet te veel trappen doen, laat de heup zich 1st te goei ontwikkelen.

Janssen

geplaatst op 10 april 2015 | 00:52

Bericht voor Ines. Probeer een bench uit. Als je boxer druk is doe je hem daar even in. Dan kan hij weer tot rust komen. En als je een reu hebt, zou ik hem eens chemisch laten castreren. Dat heb ik ook gedaan. Daar worden ze rustig van. Succes

Desire

geplaatst op 4 april 2015 | 15:23

Bericht voor Ines, heb je een Kamerkennel voor je boxer? Schaf er anders eentje aan en lees op internet over benchtraining, daarna houd je een vast dagschema aan waarin je hem uit de bench haalt, traint, speelt en hem uitlaat, daarna verplicht rust inde bench waar hij niets kan slopen. Naar gelang het gedrag beter wordt kun je hem vaker uit de bench halen, een boxer weet niet van ophouden, jij moet zorgen dat ie op tijd rust krijgt en je zult zien dat het dan een heerlijke hond wordt zonder slopen en vervelend gedrag. Succes!!

ines

geplaatst op 6 maart 2015 | 12:37

Hallo, ik heb een boxer van juist 1jaar, ik heb vroeger al een boxer gehad, maar deze is hyperactief, ik mag daar een hele middag bijna mee gaan wandelen en spelen zijn, meestal ga ik met hem naar het skatepark. Dat vind hij zo plezant, springen, krossen, hij haalt iedere keer zijn hartje op. Maar als ik ermee thuis kom, hij mag dan onderweg zijn tong verloren zijn van de inspanningen, na 10 minuten, is hij terug springlevend,als ik het zo mag sturen, en begint hij te blaffen, rond te springen, en alles van ons zoontje van 1,5 jaar kapot te bijten. Ik heb al een hondenpsychologe laten komen. En blijkbaar is hij te vroeg weg uit het nest, heeft hij geen bijtrem. Ik heb er mij dan nog meer mee bezig gehouden. Maar het haalt niets uit. Zolang ik met hem bezig ben en alle aandacht aan hem geef is alles dik in orde. Ik zie mijne woef doodgraag maar ik weet niet wat ik nog kan proberen. Hij heeft voor tussendoor speeltjes voor hem mee bezig te houden,maar dat is goed voor een kwartiertje en dan begint hij gewoon opnieuw. Weet er soms iemand nog raad, ik doe hem niet graag weg maar met alles wat hij steelt en kapot bijt...ik ben radeloos...

danny hanssen

geplaatst op 5 maart 2015 | 17:47

Onze Boxer Puck van 2,5 jaar oud heeft het volgende:een keer in de week gemiddeld heeft hij een dag dat hij niks doet eten,hij drinkt dan wel maar eet niks,alleen gras als hij wordt uitgelaten.Buiten is hij gewoon echt speels zoals normaal maar een keer binnen ligt hij de hele dag op de bank.Wij hebben een rontgenfoto laten maken en het bloed laten onderzoeken.Alle waardes zijn perfect.Wie kan mij helpen om erachter te komen wat dit is!!Dank U.

Andrea

geplaatst op 26 februari 2015 | 12:14

Weloverwogen dankzij de reacties op mijn vraag hebben wij voor de boxer gekozen en half april komt onze pup in ons gezin! We zijn heeeel benieuwd en kijken er erg naar uit!

Nathalie Bax

geplaatst op 20 februari 2015 | 22:26

Wij zijn de trotse "ouders" van Baco. Hij is nu 15 maanden. Met n boxer haal je geen hond in huis maar krijg je er een kind bij!! Hij is zo gek als een deur, speels, stapelgek op kinderen en als de baas zegt dat we gaan voetballen is hij niet meer te houden. We zijn niet op cursus met hem geweest maar hij luisterd heel goed. Het is een held op sokken en zn bijnaam is dan ook Scooby doo :). Een betere en trouwere vriend kan je je niet wensen. Een super hond!! Een en al liefde!!!

Andrea

geplaatst op 12 februari 2015 | 17:02

Bedankt Jan en Berend voor de nuttige info.

Elke

geplaatst op 8 februari 2015 | 19:08

Graag had ik willen weten hoe een Boxer omgaat met andere huisdieren? Met bijvoorbeeld een poes en "rondhuppelende"konijntjes? Kan dit, mits een goede opvoeding, perfect samen? Wie heeft hier ervaring mee?

Berend Jan Moed

geplaatst op 7 februari 2015 | 14:08

Mijn Boxer Reu is ook 13,5 geworden. Helaas had hij een tumor op zijn rug. Hij had er nooit last van, maar de wond werd steeds groter en ging open. Hij was ook sterk vermagerd en ging echt niet meer en dan moet je de moeilijkste beslissing nemen. En ja, de eerste jaren was het best een drukke hond, springt over hekken als een hert en zo. Een boxer kan wel goed luisteren en hij begrijpt je precies. Alleen is hij zo slim, dat hij soms doet alsof die doof is... ja ja.... is die echt niet hoor, maar dan heeft meneer geen zin of wil die je testen. Je kan hem ook veel aanleren of afleren. Ik kon gewoon met mijn hand in zijn bek bijvoorbeeld. En kwijlen deed ie nooit omdat ie geen verkeerde dingen te eten kreeg. Toen die pup was, mocht ie bij me op de bank. Toen die groter werd niet meer. Toen heb ik gezegd dat het niet meer mocht. Slechts 1x heeft ie het nog een keer geprobeerd, maar toen heb ik er af gestuurd... heeft ie nooit weer gedaan. En toen die 1 jaar was, ging die puberen, wilde ie naar me grommen, toen ik met hem wou spelen op de grond. Toen heb ik gelijk laten merken, dat ik de leider was... Hij heeft NOOIT weer gegromd.... Kortom gewoon relaxed met een boxer omgaan en je hebt een gouden hond. En dat je regelmatig oren moet schoonmaken??? Dat heb ik nog nooit gedaan.... hooguit keer ogen ja... En af en toe ging die onder de warme douche.. Vond ie geweldig.... Zwemmen echt niet. vond ie verschrikkelijk... net als zijn baas... haha... En regelmatig naar de dierenarts? Alleen laatste half jaar ja.... Verder eigenlijk nooit. Boxer zijn zeer sterke honden. Is mijn ervaring hoor.

jan

geplaatst op 25 januari 2015 | 13:06

Hallo andrea op de vraag van de nadelen op een boxer die zijn er na mijns inziens weinig.Een boxer heeft net als elke andere hond zijn/haar aandacht en verzorging nodig.Dus op tijd de oren schoonmaken en schoonhouden evenals de ogen voorkomt een hoop narigheid.Op zijn tijd naar de dierenarts hoort daar ook bij.Verder als je een puppy neemt houd hem/haar goed bezig,vooral spelletjes met het opsporen van speeltjes of hondekoekjes vinden de boxers een geweldig tijdverdrijf.Dan krijg je een hond die zich niet snel verveelt als hij/zij een poosje alleen in huis is.En met een 4 jarige dochter in de buurt zal dat wel goed komen denk ik. En als je vanaf het begin doet wat coen op 23 januari schreef heb je een ideale hond die ook een belangrijk deel van de familie uit zal gaan maken en waar jullie veel plezier aan zullen beleven in de toekomst. Een slechte hond word niet geboren maar door de eigenaren gemaakt tot een slechte hond net als bij mensen

Andrea

geplaatst op 25 januari 2015 | 10:13

Mag ik hier ook nog even een vraag stellen? Wat vinden jullie nou nadelen van een boxer? Wij hadden een engelse bulldog willen aanschaffen, maar zijn gelukkig op tijd tot het besef gekomen dat we dan mee werken aan het slechte fokken van deze dieren. Wij twijfelen tussen een boxer en old english bulldog. Wij denken dat de old english rustiger is, maar tegelijkertijd zal hij door zijn uiterlijk ook eerdr mensen/kinderen afschrikken. Wij willen heel graag een hond die een extra gezinslid wordt. Als ik aan het werk ben wil mijn man hem mee nemen naar zijn kantoor. En de hond gaat net als onze 4-jarige dochter gewoon mee op vakantie. Nu zijn we echt een beetje verliefd aan het worden op de boxer, maar wat zijn nou echt de nadelen/aandachtspunten? De voordelen zien we;-)!

Sandra

geplaatst op 23 januari 2015 | 20:14

Dag Melanie, De uitleg van Coen is helemaal waar zeker wat het kwijlen betreft!! Wij hebben ons boxerteefje nu bijna 18 maanden en wij hebben ons dus niet aan die regel kunnen houden en inderdaad wanneer je iets aan het eten bent kwijlt ze. Voor ons weegt dit nadeel echter helemaal niet op tegen alle voordelen die je hebt met een boxer!! Ze zijn super lief, speels en zo zot als een achterdeur! Wij zijn naar de puppy school geweest met haar en ze luistert heel goed naar ons, wij hebben ook twee kinderen van 13 en 15 jaar en dat gaat super goed ze zijn zot van elkaar en kunnen mekaar niet meer missen!! Ikzelf werk 28 uur in wisselende posten en mijn man werkt 38 uren! Zij is dus gemiddeld drie keer per week (woensdag zijn de kinderen er vanaf de middag) 5a6 uren alleen. Zij verblijft dan in onze veranda met een hondenluik in de deur en zij kan dus altijd binnen en buiten!! Dit gaat heel goed! Let wel op inderdaad als ze zich gaan vervelen kunnen ze hier of daar wel iets gaan stuk bijten maar ik denk dat alle honden dit wel hebben!! Volgend jaar gaan we een tweede Boxer bijhalen zodat onze Mysti een beetje gezelschap heeft!! Ook nemen we haar ieder jaar mee op vakantie en dat gaat heel goed wij hebben haar vanaf het begin veel meegenomen naar oa markten en familie en zo is zij zeer sociaal geworden!! Ze heeft een heel zacht karakter, zeer speels maar na een jaar worden ze ook wel rustiger! Samengevat DE ideale gezinshond een echte aanrader!! Ga aub wel naar een erkende Boxerfokker dan weet je zeker dat je een gezonde rasechte Boxer hebt!! Voor meer vragen mag je altijd terug een mailtje sturen. Veel succes!! Groetjes Sandra.

Coen

geplaatst op 23 januari 2015 | 18:25

Dag Melanie. In principe kwijlen ze niet, ondanks de hanglippen. Natuurlijk zullen ze -net als andere honden- kwijlen wanneer je ze bijvoorbeeld iets lekkers geeft. Je moet alleen zorgen dat je het 'schooien' op tijd afleert. Wij hadden onze boxer die eigenschap snel afgeleerd. Wanneer we gingen eten moest hij zijn mand in. Hij ging dan altijd trouw en gehoorzaam zijn mand in en bleef netjes wachten tot we uit gegeten waren. Pas als we klaren waren kwam hij eruit. Dat was niet zo zeer voor het eten, maar omdat hij wist dat ie uitgelaten werd. Ook als er visite was of als er hapjes op tafel stonden kwijlde hij niet; hij keek er ook nauwelijks naar om. We hebben altijd onze gasten verboden hem iets te geven en zelf hebben we hem ook nooit iets anders gegeven dan zo nu en dan een hondenkoekje of een soepbot. Hij kwam dus nooit ergens om schooien. Dit in tegenstelling tot veel honden van familie en vrienden; daar kwamen de honden al gelijk kwijlend voor je zitten als je iets te eten in de hand had. Dus het is gewoon een kwestie van niet te veel verwennen en nooit iets van de tafel geven. Zoals je zelf al zegt heeft een boxer erg veel tijd nodig. Het zijn grote, sterke en energieke honden. Onze boxer is vorig jaar helaas op de respectabele leeftijd van 12 jaar overleden. Wij zouden zelf graag weer een aanschaffen, maar we hebben minder tijd dan 12 jaar terug waardoor we besloten hebben het niet te doen. Hij moet er toch wel vier tot 5 keer per dag uit. Soms was het i.v.m. drukte 3x op een dag, maar dat was hooguit 1 dag per week. 's Ochtends bestond uit een kleine ronde, voormiddags uit een normale ronde, 's middags ook een normale ronde en na het eten meestal een flinke ronde waarbij hij ook los kon lopen en zich uit kon leven. Meestal lieten we hem voor het naar bed gaan nog even plassen. Vaak lieten we dan gewoon de voordeur open staan. Dat deed hij z'n ding en kwam ie na 3min vanzelf weer terugsjokken.

Melanie

geplaatst op 13 december 2014 | 22:08

Wij twijfelen over wanneer wij een hond willen aanschaffen (waarsch. Boxer). Toch vragen wij ons af of t kwijlers zijn? Vanwege de hanglippen? Gaan ze kwijlen bij elk eten dat ze zien? Moet je dit goed schoon houden? Ik lees dat ze heel actief zijn. Hoe lang kunnen ze alleen zijn? Gaan ze dan snel janken? Hoeveel beweging heeft hij echt nodig, voordat hij gaat slopen? Om de hoeveel uur is t verstandig uit te laten of gaat t meer om de duur van uitlaten? Mijn man werkt in ploegen, ik wisselend (10 uur per week in winkel + reistijd).? wij hebben 2 kids van 5 en 2, 5 jaar. Ik wil nu graag een boxer, maar mijn man wil pas aks onze dochter naar school gaat, omdat we dan meer tijd hebben. Iemand goede tips?

jan

geplaatst op 25 oktober 2014 | 01:06

Een boxer is voor mij en vele met mij de ware(clown)Mijn ouders hebben 4 boxers gehad en ik 2. / jaar geleden een ernstig ongeval gehad waardoor ik dacht dat een boxer me over de straat zou sleure. Precies 1 maand geleden kwam mijn buurvrouw met een foto en een zielig verhaal.Met andere woorden ik heb een witte boxer teef van bijna 7 jaar geadopteerd,die dame had haar leven lang op een plaatsje aan de ketting gelegen,meer slaag dan eten gehad en zat van boven tot onder vol met beestjes.Nu 1 maand later is het mijn grote liefde en gaat los mee aan de wandel.Ik woon in spanje op 50 meter van het strand dus mevrouw komt overdag alleen binnen om te eten en te drinken als het aan haar ligt.Lief tegenover de kinderen van de buurvrouw,beschermd mij als een politie agente,snurkt net zo hard als ik en als ik in haar ogen kijk dan denk ik NENA wat hebben ze je toch aangedaan al die jaren.De dierenarts was zo onder de indruk dat ze in 1 maand 3,2 kilo was aangekomen dat hij de vacinaties en andere onkosten het eerste jaar voor zijn rekening neemt.De eerste dagen was ze erg bang voor mannen in het algemeen,maar nu als ik om 7 uur in de woonkamer kom dat staat ze met een vrolijk gezicht en de staart volop te zwaaien.Ik weet het nu weer zeker als deze er niet meer is komt er weer een boxer indien mogelijk weer een witte want ze is een gespreksopener en een aandachtstrekker 1e klas.En in de buurt staat ze nu al bekend als de lieveling van de straat.

marian

geplaatst op 27 juli 2014 | 17:35

Geen dank krista maar over die band ben.ik het niet eens ik train mijn hond Hond ermee niet altijd alleen als het echt nodig is En het ligt er zelf aan als baas hoe je het doet en dat je goed weet hoe je er mee Om moet gaan maar ja ik heb er heel veel aan gehad ik heb de band met piep geluid en Trillingen dus geen stroom of spray die vind ik ook niet goed Maar sterkte met je honden hoop dat het goed komt Mvg marian

John Knappers

geplaatst op 26 juli 2014 | 11:57

Tip @Krista: Kijk eens op tv en YouTube naar César Millan. http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Cesar_Millan

Krista

geplaatst op 26 juli 2014 | 10:48

Aan Marian: bedankt voor alle informaties!! Aan John: inderdaad ik heb er al veel slechte ondervindingen van gelezen en zeker bij angstige honden wat ons Senna is, tot nu toe is Senna al heel rustig geweest, toen ze terug uitviel naar een kleintje heeft haar baasje haar eens goed gecorrigeerd en haar buiten gezet en daarna met commando terug binnen gelaten en daarna is ze (fingers crossed) is ze gans veranderd, laat ons hopen dat het zo blijft :) maar nu moet ik mijn bulldog terug heropvoeden, want die had de slechte gewoontes overgenomen, ja met 2 staat we heel sterk, terwijl die altijd al de kleintjes had laten doen, blaffen en grollen naar haar, als ze te dicht kwam een chihuahua aan haar lip, nooit iets gedaan, tot ons Senna er bij kwam en die groter werd maar voorlopig is het hier rustig en als we erbij zijn is het rustig en kunnen ze allemaal samen lopen en slapen en als we weg moeten (boodschappen doen, enz ...) dan gaan Senna in de gang met haar bench zodat ze wel binnen en buiten kan in de tuin, de bulldog gewoon in de keuken op de speciale matras en de kleintjes in de living en zo blijft het hier (voorlopig) rustig zonder oorlog ;) en ruzie, dus laat ons hopen dat het zo blijft :D toch wil ik iedereen bedanken voor zijn reacties en tip: bedankt allemaal!!! :)

John Knappers

geplaatst op 24 juli 2014 | 19:32

Over die trainband gesproken.... Misschien verstandig om dit even te lezen eerst. http://www.alphahondenschool.nl/Leesvoer/Rapport_Stroomband.pdf

marian

geplaatst op 24 juli 2014 | 19:10

beste krista bij de meeste dierenwinkels wel maar ik heb hem iets goedkoper bij www.agrishop.nl gekocht moet je daar heel even kijken groeten marian

Krista

geplaatst op 22 juli 2014 | 23:38

Beste Marian, neen die hebben we nog niet gebruikt. Kan je die overal krijgen? Groetjes Krista

marian

geplaatst op 22 juli 2014 | 20:46

beste krista mag ik vragen of je al een trainband heb gebruikt voor het aanvallen van andere honden ??? want dat werkt bij mijn boxer wel heel goed

marian

geplaatst op 22 juli 2014 | 20:41

ik kan 1 ding over de boxer zeggen voor mijn geen andere ras oke ze kunnen heel actief en druk zijn maar ze zijn onwijs trouw aan het gezin dus dat is gewoon bij een boxer je moet strak en direct zijn bij ze goed blijven herhalen dan bereik je je doel om een lieve trouwe boxer te krijgen ik heb zelf een manlijke pup van bijna een jaar het heb mij heel veel moeite gekost om hem te trainen maar toen kwam er iemand met de trainband aanzetten die tril singaal van de merk petssafe ze zijn prijzig maar echt de moeite waard ik heb hem maar een maand hoeven gebruiken en elke keer als hij denk naar ze oude gedrag terug te willen gaan dan laat ik de band alleen zien en weet hij genoeg en dan beloon ik hem als hij zich goed gedraagt en over dat een boxer bepaalde rassen niet mag ben ik mee eens de mijne mag geen donker bruine labradors heeft hij een slechte ervaring mee en als ik er 1 tegen hou dan neem ik een bocht om die hond om te voorkomen dat ze gaan vechten dus ja elke hond heeft wel een vijand in zijn leven net als de mens maar voor de rest het is een echte lieve beschermende nieuwsgierige waakse hond en kan heel goed met kinderen over weg van baby's tot tieners ook volwasende hoor haha

John Knappers

geplaatst op 12 juli 2014 | 22:52

Hoi Krista, Goed dat je er alles aan doet. Wat gedragstherapeuten ook zeggen, het gaat er om dat jullie zelf een prettige leefbare situatie kunnen maken, die zowel voor de honden als voor jullie ok is. Als je een roedel honden hebt, dan bepalen zij zelf de rangorde. Als de boxer toevallig de meest dominante is, zul je deze ALTIJD als 1e moeten begroeten, voeden etc etc. Je houdt daarmee de rangorde in stand, en moet uiteraard zelf de grote baas blijven. Kortom, logisch nadenken vanuit hondengedrag. Succes!

Krista

geplaatst op 12 juli 2014 | 22:28

Ja, volgens mij hebben we al gedaan wat we konden, er zijn er zelfs die zeggen om haar muilkorf aan te doen maar ik vind dat nogal erg, ik weet het niet, ik zelf heb dat nog nooit moeten gebruiken bij geen enkele hond dat hier loopt en weet dus ook niet of dat gaat helpen. Ik weet ook niet of dat Senna (boxer) dat leuk gaat vinden of nog wel gelukkig gaat zijn pffff het is zo moeilijk, we willen haar ook zo maar niet weg doen, daarvoor zien we haar te graag maar we moeten ook denken aan de andere hondjes hier en hun leven. We gaan zien hoe we gaan aanpakken, maandag komt er een andere gedragstherapeut omdat het nogal dringend is wou hij tijd maken om maandag direct langs te komen, nu hopen en duimen dat hij weer niks anders zegt dan de vorige twee, want anders wordt het helemaal ingewikkeld. En in een asiel ga ik haar zeker niet plaatsen, als ze moet gaan zal ze naar een thuis gaan waar geen andere honden zijn en ze alle aandacht voor haar alleen heeft. Dat hoop ik toch voor haar te vinden moest het ooit zover komen maar nu eerst wachten tot maandag en zien wat we nu gaan horen.

John Knappers

geplaatst op 12 juli 2014 | 21:43

Beste Krista, Het is ook geen persoonlijke aanval op jou, ik lees dat jullie er alles aan gedaan hebben. Ik wil alleen aangeven dat de problemen (in het algemeen) vaker door baasjes dan door honden komen. Niet meer en niet minder. Als jij de uitzondering bent, dan heb je wellicht gewoon pech. Een deel van het karakter van zowel mensen als honden, is blijkbaar een doosje geluk.

Krista

geplaatst op 12 juli 2014 | 21:27

Een impulsieve aankoop was het zeker niet we hebben eerst alles gelezen en bij andere mensen geweest om hun ervaringen te horen van een boxer en alles was positief, het is dus ook daarom dat we besloten hebben om een pup te bespreken bij een erkende fokker en daarna af te wachten tot de pups geboren werd, dus impulsief denk ik niet. En porselijne kast daar lach ik eventjes mee, ik denk niet dat je zoiets kan zeggen als je hier niet geweest bent. We hebben gans de tuin ingericht naar de honden hun noden en binnen hebben ze een speciale matras die hun gewrichten ondersteunt en ze mogen zelfs in de woonkamer in de zetel, dus porselijne kast neen zeker en vast niet anders had ik geen honden in huis. Maar ik dacht dat dit een forum was waar je je mening mocht zeggen, ik zeg niet dat boxers slecht zijn, want ze is ook heel lief en komt op de schoot zelfs zitten of liggen, het is enkel dat ze honden in het algeen niet moet hebben. We gaan er mee naar de hondenschool ook, er wordt dagelijks mee gewandeld en gespeeld dus ik weet verder ook niet wat we nog verkeerd doen, in elk ras zit er wel eens een buitenbeentje tussen zeker.

John Knappers

geplaatst op 12 juli 2014 | 19:34

Al dit soort ervaringen zijn, in de meeste gevallen, het gevolg van een verkeerde opvoeding door de eigenaren. Een boxer is een prachtige hond, met een prima karakter, maar nu eenmaal geen ideale hond als je woont in een porseleinkast. Het zou goed zijn als mensen eens goed nadachten voor ze impulsief voor een bepaald ras kiezen. Dat zou de asiels ook een hoop ellende besparen.

Johnny95

geplaatst op 12 juli 2014 | 17:59

Beste mevrouw Ik kan maar een ding zeggen ,over de boxers.En dat is dat wij het lieve honden vinden.Meschien hebben wij ook steeds geluk gehad ,met die dieren ,die wij gehad hebben.Wij zijn gestopt met dat,ras om de eenvoudige reden dat wij geen auto hebben.En dat wij met de dierenartsen GEEN goede ervaringen hebben gehad.Ik persoonlijk wilde OOK geen hond meer.Maar mijn vrouw daar in tegen wel .Zij wou een kleine.Nu dat zij er vier geworden. JACK RUSSELS dus .En daarvan is ook een zeer dominant en van de rest van de andere drie regelmatig aanvalt .Mijn vrouw wil hem echter niet weg doen.Dus wij denken dat er bij ieder ras wel zulke honden zullen zijn .Die dat gedrag vertonen.Maar nogmaals ik zelf hebt vaak gezegd ik wil die vier Jack Russels wel ruilen voor een BOXER . alleen om het voordurende geblaft al.Maar voor ons zit dat er helaas niet meer in gezien onze leeftijd.En dat vinden wij bijzonder jammer .Wand voor ons komt er maar ras in aanmerking en dat is de BOXER.Dat u er een slechte ervaring nu mee heeft,Dat wil niet zeggen ,dat ze allemaal zo zijn .Anders leest u de andere brieven maar een die hier geplaatst zijn .Die zijn allemaal positief GR. JOHNNY 95

Krista

geplaatst op 12 juli 2014 | 15:26

Beste, wij hebben hier een boxer van 11maand en valt nu al uit naar de kleine hondjes, ik vraag me af waar het zal eindigen. Samen met de engelse bulldog gaat het best maar van als ze de kans ziet valt ze uit naar de kleintjes. We hebben al 2 gedragstherapeuten laten komen, maar spijtig genoeg zeggen ze beide iets gans anders, dus nog geen stap verder. Maar als ze zo blijft kan ze hier spijtig genoeg niet blijven. Dit is ook de andere zijde van een boxer......

Johnny95

geplaatst op 28 juni 2014 | 13:09

Wij hebben ook 6 boxers gehad .Maar wij zijn met dat ras gestopt.Het zijn mooie lieve en statige dieren Maar onze laatste was 9 jaar.En blijf in zijn laatste epilepsie aanval steken ,Omdat de dierenarts het adres zogenaamd niet kon vinden.En dat terwijl hij navigatie in zijn auto had.Het dier is toen gestikt in zijn eigen tong.Die was hem na de negende aanval die dag zijn keel ingeschoten.Het dier heeft toen 3 uur dood achter de stoel van mijn moeder gelegen.Voordat de dieren ambulance hem kwam halen.De betreffende dierenarts wilden hem niet komen halen.Het was een reu van 39 kilo Wij hebben toen besloten,om geen boxer meer te nemen.Omdat wij geen auto hebben is het vervoer voor ons niet te doen.En meestal komt een dierenarts niet als je hem nodig hebt.Ik zelf wilde toen geen hond meer.Ik wilde een boxer ,en andere geen hond.Maar mijn vrouw wilde wel een kleinere Een Jack Russel .Ik zelf wist niet eens wat dat voor een hond was.Maar nu weet ik het wel .Het zijn honden om knetter gek van te worden .blaffen ,blaffen en nog een blaffen.En luisteren zit er ook totaal niet in. Nee geef mij dan maar een boxer.Daar kan man zeggen ik hebt een hond.De rest mogen ze voor mij in hun zak steken . Maar voor ons zit een boxer er helaas niet meer in verband met ons beider leeftijd Maar wij hebben er altijd heel veel plezier aan beleeft.Ze zijn lief ,speels ,waaks ,trouw En ze zijn zeer leergierig.Alleen hun gezondheid hebben ze niet echt mee.Onze oudste was een teef van 16 de jongste zat vol met kanker met zes jaar ook een teefje .Wederom weer een foute diagnose van een dierenarts die niet zag dat het kanker was ,maar zei dat ze melk klier ontsteking had .Terwijl het kanker was ,wand het groeide in een razend tempo Tot daarna haar hele buik open sprong

Angela

geplaatst op 7 mei 2014 | 15:38

Eddy Blok, vraag eens aan de dierenarts of het spondylose zou kunnen zijn?

Suzan Huijssoon-van zanten

geplaatst op 29 april 2014 | 11:08

Wij hebben altijd boxers gehad.5 in totaal.Het zijn lieve,gekke en leuke honden.(het zijn gewoon kleine kinderen Maar ze zijn wel zwak,we hebben 2 maanden geleden onze baloe in moeten laten slapen omdat ze een hersentumor had....Ze is 6 jaar geworden en ineens veranderde ze in een kleine pup en viel zomaar tegen de kast omhoog.we missen haar nog steeds..Het was zooo ontzettend stil in huis. Ze heeft nog nooit naar mijn zoontje of wat dan ook gehapt of gegromd..Maar nu gaan we volgende week een lief klein boxer puppy halen Bailey...maar baloe vergeten we nooit meerIk zie ook altijd alleen maar boxers..het is gewoon een virus waar je je hele leven lang niet meer van af komt....

Blok Eddy

geplaatst op 20 februari 2014 | 11:32

onze drie jarige boxer is tot nu toe heel speels en heel levendig geweest doch onlangs begon hij te janken bij bepaalde bewegingen, zo kan hij ook nog heel slecht een trap nemen, opwaarts. Naar beneden zonder problemen. Springen doet hij ook niet meer. Verder wandelen is normaal. Heeft er iemand ervaring ? Dierenarts kan niets vinden ....

Sandra

geplaatst op 17 februari 2014 | 16:04

Hallo, hebben sinds 8 maanden een boxer teefje, zijn hiermee naar de puppy school geweest en ze luistert al redelijk goed!! Ze is een prachtige lieve hond en zot van de kinderen! Kunnen haar hier absoluut niet meer missen! Inderdaad wel een zeer actieve hond en heeft veel aandacht nodig maar dat is totaal geen probleem! Willen binnen dit en twee jaar nog een erbij en zijn er alvast zeker van dat we nooit geen ander ras meer willen!!!! Moet wel zeggen dat we enkel een boxer van zuiver ras wilden en deze na lang zoeken gevonden hadden in Nederland!

John Knappers

geplaatst op 29 januari 2014 | 12:13

Beste Robin, Uitzonderingen zullen altijd de regel bevestigen. Wanneer er geen fysieke verklaring is voor dit gedrag, heeft het altijd te maken met het "gedrag van de baasjes". Honden worden niet vals geboren. Gr. John

Robin

geplaatst op 29 januari 2014 | 09:39

Het spijt me voor alle Boxerfans, maar ik heb geen goede ervaring met dit ras. Hoop dat er ruimte is om ook de andere kant te belichten. Van zeer dichtbij meegemaakt: een ziekelijke hond, onbetrouwbaar en aanvallend naar andere (met name oude en kleine) honden toe. Zo gek als een deur, maar helaas in negatieve zin.

karolin

geplaatst op 18 november 2013 | 19:43

Annelies, wij hebben eventueel ook interesse in een boxertje, graag een mailtje naar karolin.hoste@skynet.be, met wat info over de ouders, je prijs, regio, enz. Alvast bedankt!!!

M.Scheffer

geplaatst op 16 november 2013 | 21:48

Beste Annelies. Heb je nog pups? Graag contact opnemen 0614237230 Ben op zoek naar een teefje.

Hunninck Geert

geplaatst op 16 november 2013 | 11:27

We hebben sinds elf maanden een boxer had vroeger andere rassen en inderdaad je hebt honden en boxers zeer trouwe en lieve boxer aan te raden ras maar hebben wel veel aandacht en beweging nodig.

annelies

geplaatst op 4 november 2013 | 23:43

hallo wij hebben een boxer,super gewoon met onze vier kindjes wel veel energie,maar zo trouw buitengewoon.Nu een nestje van acht pups,met een papa bordeaux,mooie kruising.wie eentje wil...maar ik kan alleen maar positief spreken over boxer.

jolanda

geplaatst op 28 september 2013 | 20:39

we hebben een boxer goldie gehad ,een lief trouw hond ,waar je echt van kan genieten . helaas hebben wij een paar maanden geleden afscheid van haar moeten nemen. ons gezin was er kapot van ,want het was echt een gezinslid geworden . we missen haar nog elke dag . dus ik ben echt een boxer fan ,en over een paar maanden hopen we weer een boxer in ons gezin te hebben

John Knappers

geplaatst op 7 augustus 2013 | 14:59

Een boxer is een tophond. Betrouwbaar, energiek, gek met kinderen, waaks waar nodig. Hier een afscheidsbrief aan onze laatste... http://www.knappers.nl/onze-sjaan-is-uit-de-tijd-gevallen/

Cor Beekhuis

geplaatst op 30 maart 2013 | 18:49

We hebben 3 boxers gehad. Werden 16 , 8 en 13 jaar. We zeggen "je hebt boxers en honden". Te gekke en echte vrienden.

Jan

geplaatst op 6 januari 2013 | 19:53

De boxer, voor mij de enige ware hond, ik heb er 3 gehad! Ze hebben echter wel een sterke hand nodig, maar zijn zeer leergierig en aanhankelijk. Dol op kinderen en verknocht aan zijn gezin! En wat energie betreft, ze blijven inderdaad tot op hoge leeftijd erg speels. Mss overdreven, maar een betere vriend heb ik nooit gehad!

Mandy

geplaatst op 9 augustus 2012 | 08:47

Zo te lezen klopt het helemaal. :) Onze boxer is lief, energiek en zo gek als een deur. Gek op het gezin (inclusief twee konijnen en twee cavia's) en lichtelijk wantrouwend naar vreemden. Meestal duurt dit maar even, want zodra boxerlief doorheeft dat de vreemde alleen wil kroelen of stoeien hangt ze op zijn of haar schouder. Ze is waaks wanneer nodig. Ook is ze gek op andere honden, uiteraard wisselt het wel per hond maar met 99% is het spelen! Ten opzichte van kinderen is onze huidige boxer wisselend. Onze vorige twee boxer waren echter verzot op kleintjes. Kort samengevat: onze familie is al ruim 20 jaar 'boxergek', om maar even in termen van het ras te blijven! ;-)

Anika

geplaatst op 14 maart 2011 | 12:31

Een prachtig mooi ras de boxer. Heerlijk onstuimig, lief en alert. Je moet je alleen wel realiseren dat ze behoorlijk wat energie hebben.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test