Rasbeschrijving van de Bull Mastiff

De Bull Mastiff is ontstaan door het kruisen van de Mastiff en de Engelse Bulldog en werd gefokt om als beschermhond te dienen van de jachtopziener. De Bullmastiff is een groot metgezel en waakhond. Hoewel hij intimiderend over kan komen kan dit ras zeer aanhankelijk zijn. Dit ras is kalm, zacht, en goed gehumeurd.

Karakter van een Bull Mastiff

Omdat dit ras verlegen kan zijn rondom vreemden is een goede socialisatie tijdens de puppie tijd erg belangrijk. De Bullmastiff is een krachtig ras. Het eerste jaar kan een Bullmastiff soms wat onstuimig zijn en ze worden redelijk laat geestelijk volwassen. Daarna is het in huis een rustige hond die zich makkelijk aanpast

Temperament van een Bull Mastiff

Deze eigenzinnige hond vereist een stevige baas om eventuele dominantie problemen te voorkomen. De Bullmastiff is vrij goedaardig, zoet en lief, maar deze hond wordt niet aanbevolen voor de gemiddelde eigenaar. Buitenshuis kan dit ras op seksegenoten redelijk dominant reageren.

Verzorging van een Bull Mastiff

Een stevige borstel of rubberen borstel moet genoeg zijn om dode of losse haren te verwijderen. Zeer verharen bijna niet. Aangezien ze de neiging hebben om te kwijlen, moet de bek regelmatig worden schoongemaakt. Bekende gezondheidsproblemen zijn heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED), entropion, ectropion en problemen met de ademhaling vanwege de korte snuit.

Vacht van een Bull Mastiff

De vacht van de Bullmastiff is erg kort en hij heeft een duidelijke zwart masker rond snuit.

Trainen en opvoeden van een Bull Mastiff

De Bullmastiff is gevoelig voor de toon van je stem, maar moet stevig en consequent worden opgevoed. Kan het goed doen in gehoorzaamheidscursus en doet het uitzonderlijk goed als een bewaker of waakhond.

Activiteit en bewegen van een Bull Mastiff

Aangezien het een lui ras is moet hij echt regelmatig beweging hebben om te voorkomen dat er problemen met het gewicht ontstaan. De Bullmastiff geniet van lange wandelingen of rensessies

Kenmerken van een Bull Mastiff

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 8 - 10 jaar
Schofthoogte: Reu: 64 - 68 cm, Teef: 61 - 66 cm
Gewicht: Reu: 50 - 59 kg, Teef: 45 -54 kg
Grootte:
6
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
2
De volgende ziektes zijn bekend bij de Bull Mastiff Ectropion   Entropion   Elleboogdysplasie   Heupdysplasie   Dystocia (moeilijke geboorte) 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test