BullMastiff

Alles wat je wilt weten over de BullMastiff

Rasbeschrijving van de BullMastiff

De Bull Mastiff is ontstaan door het kruisen van de Mastiff en de Engelse Bulldog en werd gefokt om als beschermhond te dienen van de jachtopziener. De Bullmastiff is een groot metgezel en waakhond. Hoewel hij intimiderend over kan komen kan dit ras zeer aanhankelijk zijn. Dit ras is kalm, zacht, en goed gehumeurd.

Karakter van een BullMastiff

Omdat dit ras verlegen kan zijn rondom vreemden is een goede socialisatie tijdens de puppie tijd erg belangrijk. De Bullmastiff is een krachtig ras. Het eerste jaar kan een Bullmastiff soms wat onstuimig zijn en ze worden redelijk laat geestelijk volwassen. Daarna is het in huis een rustige hond die zich makkelijk aanpast

Temperament van een BullMastiff

Deze eigenzinnige hond vereist een stevige baas om eventuele dominantie problemen te voorkomen. De Bullmastiff is vrij goedaardig, zoet en lief, maar deze hond wordt niet aanbevolen voor de gemiddelde eigenaar. Buitenshuis kan dit ras op seksegenoten redelijk dominant reageren.

Verzorging van een BullMastiff

Een stevige borstel of rubberen borstel moet genoeg zijn om dode of losse haren te verwijderen. Zeer verharen bijna niet. Aangezien ze de neiging hebben om te kwijlen, moet de bek regelmatig worden schoongemaakt. Bekende gezondheidsproblemen zijn heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED), entropion, ectropion en problemen met de ademhaling vanwege de korte snuit.

Vacht van een BullMastiff

De vacht van de Bullmastiff is erg kort en hij heeft een duidelijke zwart masker rond snuit.

Trainen en opvoeden van een BullMastiff

De Bullmastiff is gevoelig voor de toon van je stem, maar moet stevig en consequent worden opgevoed. Kan het goed doen in gehoorzaamheidscursus en doet het uitzonderlijk goed als een bewaker of waakhond.

Activiteit en bewegen van een BullMastiff

Aangezien het een lui ras is moet hij echt regelmatig beweging hebben om te voorkomen dat er problemen met het gewicht ontstaan. De Bullmastiff geniet van lange wandelingen of rensessies

Kenmerken van een BullMastiff

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:8 - 10 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 64 - 68 cm, Teef: 61 - 66 cm
  • Gewicht: Reu: 50 - 59 kg, Teef: 45 -54 kg
Grootte:
6
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
2

Welke ziektes komen voor bij een BullMastiff

Van een BullMastiff is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test