Rasbeschrijving van de Bull Mastiff

De Bull Mastiff is ontstaan door het kruisen van de Mastiff en de Engelse Bulldog en werd gefokt om als beschermhond te dienen van de jachtopziener. De Bullmastiff is een groot metgezel en waakhond. Hoewel hij intimiderend over kan komen kan dit ras zeer aanhankelijk zijn. Dit ras is kalm, zacht, en goed gehumeurd.

Karakter

Omdat dit ras verlegen kan zijn rondom vreemden is een goede socialisatie tijdens de puppie tijd erg belangrijk. De Bullmastiff is een krachtig ras. Het eerste jaar kan een Bullmastiff soms wat onstuimig zijn en ze worden redelijk laat geestelijk volwassen. Daarna is het in huis een rustige hond die zich makkelijk aanpast

Temperament

Deze eigenzinnige hond vereist een stevige baas om eventuele dominantie problemen te voorkomen. De Bullmastiff is vrij goedaardig, zoet en lief, maar deze hond wordt niet aanbevolen voor de gemiddelde eigenaar. Buitenshuis kan dit ras op seksegenoten redelijk dominant reageren.

Verzorging

Een stevige borstel of rubberen borstel moet genoeg zijn om dode of losse haren te verwijderen. Zeer verharen bijna niet. Aangezien ze de neiging hebben om te kwijlen, moet de bek regelmatig worden schoongemaakt. Bekende gezondheidsproblemen zijn heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED), entropion, ectropion en problemen met de ademhaling vanwege de korte snuit.

Vacht

De vacht van de Bullmastiff is erg kort en hij heeft een duidelijke zwart masker rond snuit.

Trainen en opvoeden

De Bullmastiff is gevoelig voor de toon van je stem, maar moet stevig en consequent worden opgevoed. Kan het goed doen in gehoorzaamheidscursus en doet het uitzonderlijk goed als een bewaker of waakhond.

Activiteit en bewegen

Aangezien het een lui ras is moet hij echt regelmatig beweging hebben om te voorkomen dat er problemen met het gewicht ontstaan. De Bullmastiff geniet van lange wandelingen of rensessies

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 8 - 10 jaar
Schofthoogte: Reu: 64 - 68 cm, Teef: 61 - 66 cm
Gewicht: Reu: 50 - 59 kg, Teef: 45 -54 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test