Mastiff

De Mastiff: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Mastiff

De Mastiff (ook bekend als de English Mastiff) was geliefd bij de adel als een jacht metgezel en en zeer geliefd bij de boeren om te dienen als een beschermer van de familie en het vee. Ze werden ook gebruikt als arena gladiatoren waar ze deelnamen aan stierenvechten, gevechten tegen de beer en hondengevechten, maar boven alles werd dit oude ras vooral gebruikt als waakhond. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog was de Mastiff bijna uitgestorven. Deze grote reus is de voorouder van vele hondenrassen waaronder de Duitse dog, de Boxer en de Buldog.

Karakter van een Mastiff

De Mastiff is een enorme gespierde en krachtige hond en behoort tot een van de zwaarste rassen. Ze hebben een imposante en dominante houding, zijn onverschrokken, alert en zeer moedig. Ze worden vaak aangeduid als de galante reus en ze zijn een combinatie van waardigheid en grandeur.

Temperament van een Mastiff

De Mastiff is een waakzaam, betrouwbaar en intelligent ras en ze zijn zeer loyaal en zeer toegewijd aan hun familie en gedijen op menselijk gezelschap en genegenheid. De Mastiff kan er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. De Mastiff doet het het beste in een huis met oudere attente kinderen. Over het algemeen kunnen ze niet goed met andere huisdieren bij wie ze niet zijn opgegroeid. Dit ras is van nature beschermend en is zeer bezitterig tegenover hun familie en huis. De Mastiff wordt niet aanbevolen voor de beginnende, onervaren of passieve eigenaar.

Verzorging van een Mastiff

De Mastiff vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen met een stevige borstel is genoeg en wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is. De Mastiff is gevoelig voor onder andere heupdysplasie, elleboogdysplasie,ectropion en maagtorsie. Ze hebben ook een neiging tot kwijlen en snurken.

Vacht van een Mastiff

De Mastiff heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is kort, grof en recht en de ondervacht is dicht en sluit nauw aan het lichaam. De neus, snuit en oren zijn zwart. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Mastiff

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid zijn cruciaal voor dit ras en de Mastiff heeft een dominante baas nodig. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Ze staan te popelen om te behagen, maar kunnen moeilijk zijn om te trainen. Dit ras reageert het beste met stevigheid, eerlijkheid, geduld, respect en consistentie. Ze blinken uit in het bewaken, gewicht trekken, en zoek-en reddingsacties.

Activiteit en bewegen van een Mastiff

De Mastiff is traag en is geneigd om nogal lui te zijn. Dagelijks veilig aangelijnd wandelen of een speelsessie in een veilig omheinde tuin zijn zeer aan te bevelen om ze gelukkig en vooral fit te houden. Ze zullen het goed doen in een appartement of flat als ze maar stimulatie, aandacht en voldoende beweging krijgen.

Kenmerken van een Mastiff

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:9 - 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu 76 cm, Teef 70 cm
  • Gewicht: 79-86 kg
Grootte:
7
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Mastiff

Van een Mastiff is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test