Rasbeschrijving van de Grote Zwitserse Sennenhond

De Grote Zwitserse Sennenhond is beschermend, loyaal en aanhankelijk. Hij is erg enthousiast om te behagen en het is een goede waakhond. Dit ras is een zeer goede werker.

Karakter

De Grote Zwitserse Sennenhond is een hond die waarschuwt, wat hem een goede waakhond maakt. Maar agressief zal hij nooit worden. Deze hond is zeer moedig en zal blaffen bij vreemde geluiden of bij indringers.

Temperament

Ze zijn toegewijd, trouw en liefdevol en de Grote Zwitserse Sennenhond is een zeer goede metgezel. Dit ras is geweldig met kinderen en is meestal zeer goed gemanierd rond andere huisdieren. Wel houdt dit ras ervan om op kleine dieren te jagen, dus tijdens de opvoeding moet hem geleerd worden om dit niet te doen.

Verzorging

Dit ras verhaard gemiddeld en af en toe borstelen met een rubberen borstelen moet genoeg. Doordat het een groot en zwaar ras is, kunnen ze vatbaar zijn voor onder andere heupdysplasie, maagtorsie . Bij sommige honden kan epilepsie voorkomen.

Vacht

De Grote Zwitserse Sennenhond heeft een korte dubbele vacht. De toplaag is dicht en enigszins grof, terwijl de ondervacht dik moet zijn.

Trainen en opvoeden

De Grote Zwitserse Sennenhond is zeer intelligent en doet het goed in vele sporten, waaronder gehoorzaamheid. Het is een ras die de baas erg graag wil behagen en houdt zijn aandacht er zeer gemakkelijk bij.

Activiteit en bewegen

De Grote Zwitserse Sennenhond heeft over het algemeen niet veel beweging nodig, maar aangezien het een groot ras is moet hij wel de nodige beweging hebben. Hij houdt ervan om lange wandelingen te maken.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 10 tot 11 jaar
Schofthoogte: Reu: 65 - 72 cm, Teef: 60 - 68 cm
Gewicht: Reu: 60 - 70 kg, Teef: 50 - 60 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test