Grote Zwitserse Sennenhond

Alles wat je wilt weten over de Grote Zwitserse Sennenhond

De Grote Zwitserse Sennenhond: superlief met kinderen

De Grote Zwitserse Sennenhond is beschermend, loyaal en aanhankelijk. Hij is erg enthousiast om te behagen en het is een goede waakhond. Dit ras is een zeer goede werker.

Karakter van een Grote Zwitserse Sennenhond

De Grote Zwitserse Sennenhond is een hond die waarschuwt, wat hem een goede waakhond maakt. Maar agressief zal hij nooit worden. Deze hond is zeer moedig en zal blaffen bij vreemde geluiden of bij indringers.

Temperament van een Grote Zwitserse Sennenhond

Ze zijn toegewijd, trouw en liefdevol en de Grote Zwitserse Sennenhond is een zeer goede metgezel. Dit ras is geweldig met kinderen en is meestal zeer goed gemanierd rond andere huisdieren. Wel houdt dit ras ervan om op kleine dieren te jagen, dus tijdens de opvoeding moet hem geleerd worden om dit niet te doen.

Verzorging van een Grote Zwitserse Sennenhond

Dit ras verhaard gemiddeld en af en toe borstelen met een rubberen borstelen moet genoeg. Doordat het een groot en zwaar ras is, kunnen ze vatbaar zijn voor onder andere heupdysplasie, maagtorsie . Bij sommige honden kan epilepsie voorkomen.

Vacht van een Grote Zwitserse Sennenhond

De Grote Zwitserse Sennenhond heeft een korte dubbele vacht. De toplaag is dicht en enigszins grof, terwijl de ondervacht dik moet zijn.

Trainen en opvoeden van een Grote Zwitserse Sennenhond

De Grote Zwitserse Sennenhond is zeer intelligent en doet het goed in vele sporten, waaronder gehoorzaamheid. Het is een ras die de baas erg graag wil behagen en houdt zijn aandacht er zeer gemakkelijk bij.

Activiteit en bewegen van een Grote Zwitserse Sennenhond

De Grote Zwitserse Sennenhond heeft over het algemeen niet veel beweging nodig, maar aangezien het een groot ras is moet hij wel de nodige beweging hebben. Hij houdt ervan om lange wandelingen te maken.

Kenmerken van een Grote Zwitserse Sennenhond

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:10 tot 11 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 65 - 72 cm, Teef: 60 - 68 cm
  • Gewicht: Reu: 60 - 70 kg, Teef: 50 - 60 kg
Grootte:
6
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Grote Zwitserse Sennenhond

De Grote Zwitserse Sennenhond is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Grote Zwitserse Sennenhond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test