De Greyhound: de snelste hond ter wereld

Alles wat je wilt weten over de Greyhound

Over de Greyhound

De Greyhound is de snelste hond ter wereld  en wordt vaak gebruikt in de sport van de hondenracen. Het is een oud ras. De Greyhound werd lang geleden gebruikt  voor jacht op herten en wild. Dit ras kan niet goed opschieten met kleinere, niet-honden dieren, met name niet met konijnen en katten.

Zijn de Greyhound en de Galgo hetzelfde?
Nee, het zijn twee verschillende rassen, en soms is het moeilijk om de Greyhound en Galgo van elkaar te onderscheiden. Over de snelheid kunnen wij het volgende melden: De Greyhound is bekend om zijn snelheid en kan ongeveer 70 km per uur halen op korte afstanden. De Galgo daarentegen, is een actieve jager en heeft meer uithoudingsvermogen. Hij is gemaakt voor langdurige galop en kan ongeveer 48 km per uur halen

Wat kost een Greyhound

De kosten voor een Greyhound kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Greyhound ergens tussen de € 800 en de € 1.200 zal liggen.

Karakter van een Greyhound

De Greyhound is een uiterst gracieuze hond, is zeer zacht en gevoelig en is een geweldige kindervriend. Het is ook een zeer getalenteerd ras en doet het goed in een aantal sporten zoals de jacht, waarneming, waakhond, racen en behendigheid. Dit ras doet het erg goed in een huiselijke omgeving. Hij hunkert om menselijke aandacht en wil graag deel uitmaken van het gezin.

Temperament van een Greyhound

De Greyhound is een aanhankelijk ras dat graag in de buurt van familie is, inclusief kinderen. Ze hebben wel een prooi instinct en kunnen daarom beter niet in een huis met kleinere dieren zoals vogels, katten, konijnen, of iets dergelijks geplaatst worden. De Greyhound is zeer goed met andere honden. Dit ras doet het zeer goed met kinderen, maar omdat hij zo gevoelig is, zou het beter zijn als de kinderen wat ouder zijn.

Verzorging van een Greyhound

De vacht van een Greyhound is kort en glanzend, en vereist weinig onderhoud. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om losse haren te verwijderen en de huid gezond te houden. Baden is zelden nodig, tenzij de hond in iets onaangenaams rolt.

De nagels van een Greyhound moeten regelmatig worden geknipt, omdat ze anders te lang kunnen worden en problemen kunnen veroorzaken bij het lopen. De oren moeten ook regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om infecties te voorkomen.

Het gebit van een Greyhound moet goed worden verzorgd, omdat deze gevoelig zijn voor tandvleesproblemen. Reguliere tandheelkundige controles en dagelijkse tandenpoetsbeurten zijn belangrijk om hun gebit gezond te houden.

Vacht van een Greyhound

De Greyhound heeft een zeer korte vacht die niet veel verzorging nodig. Het haar van dit ras moet glanzend zijn, maar niet zijdeachtig of zacht. Het moet zeer stevig en hard aanvoelen. Het haar moet dicht en strak tegen het lichaam liggen. De vacht van dit ras is enigszins weerbestendig dus wassen moet schaars gedaan worden. De vacht van de Greyhound moet glad blijven.

Trainen en opvoeden van een Greyhound

De Greyhound is een zeer intelligent ras, maar hij is erg gevoelig. Gehoorzaamheid cursussen bij een puppy word aanbevolen, maar is niet vereist. Dit ras heeft een zachte maar consequente opvoeding nodig. De Greyhound moet een verscheidenheid aan technieken en trainingen en uitdagingen krijgen om hem fit en gelukkig te houden.

Activiteit en bewegen van een Greyhound

De Greyhound houdt van lopen en heeft heel wat beweging nodig. Een omheinde tuin is een must  en het moet op zijn minst van gemiddelde grootte zijn. Lange wandelingen zijn ook noodzakelijk om deze hond gezond en actief te houden. De Greyhound heeft de neiging om dingen na te jagen omwille van zijn sterke jachtinstinct. Hierdoor moet hij altijd aan de lijn. Hij is zeer wendbaar en snel.

Kenmerken van een Greyhound

  • Rasgroep: Windhonden
  • Leeftijd: 10-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 71-76 cm. Teef: 68-71 cm
  • Gewicht: Reu: 27-32 kg. Teef: 27-32 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Greyhound

De Greyhound is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Greyhound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test