Rasbeschrijving van de Greyhound

De Greyhound is de snelste hond ter wereld  en wordt vaak gebruikt in de sport van de hondenracen. Het is een oud ras. De Greyhound werd lang geleden gebruikt  voor jacht op herten en wild. Dit ras kan niet goed opschieten met kleinere, niet-honden dieren, met name niet met konijnen en katten.

Karakter

De Greyhound is een uiterst gracieuze hond, is zeer zacht en gevoelig en is een geweldige kindervriend. Het is ook een zeer getalenteerd ras en doet het goed in een aantal sporten zoals de jacht, waarneming, waakhond, racen en behendigheid. Dit ras doet het erg goed in een huiselijke omgeving. Hij hunkert om menselijke aandacht en wil graag deel uitmaken van het gezin.

Temperament

De Greyhound is een aanhankelijk ras dat graag in de buurt van familie is, inclusief kinderen. Ze hebben wel een prooi instinct en kunnen daarom beter niet in een huis met kleinere dieren zoals vogels, katten, konijnen, of iets dergelijks geplaatst worden. De Greyhound is zeer goed met andere honden. Dit ras doet het zeer goed met kinderen, maar omdat hij zo gevoelig is, zou het beter zijn als de kinderen wat ouder zijn.

Verzorging

De vacht is zeer kort en strak, die niet veel verzorging nodig. Borstelen hoeft maar minimaal.

Vacht

De Greyhound heeft een zeer korte vacht die niet veel verzorging nodig. Het haar van dit ras moet glanzend zijn, maar niet zijdeachtig of zacht. Het moet zeer stevig en hard aanvoelen. Het haar moet dicht en strak tegen het lichaam liggen. De vacht van dit ras is enigszins weerbestendig dus wassen moet schaars gedaan worden. De vacht van de Greyhound moet glad blijven.

Trainen en opvoeden

De Greyhound is een zeer intelligent ras, maar hij is erg gevoelig. Gehoorzaamheid cursussen bij een puppy word aanbevolen, maar is niet vereist. Dit ras heeft een zachte maar consequente opvoeding nodig. De Greyhound moet een verscheidenheid aan technieken en trainingen en uitdagingen krijgen om hem fit en gelukkig te houden.

Activiteit en bewegen

De Greyhound houdt van lopen en heeft heel wat beweging nodig. Een omheinde tuin is een must  en het moet op zijn minst van gemiddelde grootte zijn. Lange wandelingen zijn ook noodzakelijk om deze hond gezond en actief te houden. De Greyhound heeft de neiging om dingen na te jagen omwille van zijn sterke jachtinstinct. Hierdoor moet hij altijd aan de lijn. Hij is zeer wendbaar en snel.

Kenmerken

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 10 - 12 jaar
Schofthoogte: Reu 71-76cm, Teef: 68-71cm
Gewicht: 27-32 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

George G. Disse

geplaatst op 16 oktober 2016 | 15:17

Inderdaad, de Galgo Espagnol is een zeer aanhankelijke, intelligente en gracieuze hond. Blaffen niet of nauwelijks en in huis zelfs een beetje lui. In het bos is het een wervelende snelheid in een stofwolk en condensstrepen achter haar poten. Ze zijn ietwat eenkennig en kunnen daarom gemakkelijk los in het bos lopen. Onze derde Galogo, inmiddels al 13 jaren oud is, zoals haar voorgangsters, steeds terug gekeerd. Een kwestie van trainen en belonen. Een uitermate geschikte hond op appartement, mits de hond niet al te veel ruimte gebruikt. Altijd even navragen! Succes mensen!

Anne Persoon

geplaatst op 4 juli 2013 | 22:21

Het is geen noodzaak de windhond aan de lijn te houden mits hij luistert.Als baas weet je of hij jaagt en op wat.Mijn pleeghond greyhoundmix rent achter fietsen ,joggers en zelfs miniloc aan.Ik heb geen overdracht gehad bij de plaatsing,moest erachter komen.Als je dat weet kan je regeling treffen.Maar alle honden mogen op de afgesproken plaatsen los,mits onder controle.Vanuit het verleden mocht de windhond niet los,maar nu...alle honden gelijk.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test