Greyhound

De Greyhound: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Greyhound

De Greyhound is de snelste hond ter wereld  en wordt vaak gebruikt in de sport van de hondenracen. Het is een oud ras. De Greyhound werd lang geleden gebruikt  voor jacht op herten en wild. Dit ras kan niet goed opschieten met kleinere, niet-honden dieren, met name niet met konijnen en katten.

Karakter van een Greyhound

De Greyhound is een uiterst gracieuze hond, is zeer zacht en gevoelig en is een geweldige kindervriend. Het is ook een zeer getalenteerd ras en doet het goed in een aantal sporten zoals de jacht, waarneming, waakhond, racen en behendigheid. Dit ras doet het erg goed in een huiselijke omgeving. Hij hunkert om menselijke aandacht en wil graag deel uitmaken van het gezin.

Temperament van een Greyhound

De Greyhound is een aanhankelijk ras dat graag in de buurt van familie is, inclusief kinderen. Ze hebben wel een prooi instinct en kunnen daarom beter niet in een huis met kleinere dieren zoals vogels, katten, konijnen, of iets dergelijks geplaatst worden. De Greyhound is zeer goed met andere honden. Dit ras doet het zeer goed met kinderen, maar omdat hij zo gevoelig is, zou het beter zijn als de kinderen wat ouder zijn.

Verzorging van een Greyhound

De vacht is zeer kort en strak, die niet veel verzorging nodig. Borstelen hoeft maar minimaal.

Vacht van een Greyhound

De Greyhound heeft een zeer korte vacht die niet veel verzorging nodig. Het haar van dit ras moet glanzend zijn, maar niet zijdeachtig of zacht. Het moet zeer stevig en hard aanvoelen. Het haar moet dicht en strak tegen het lichaam liggen. De vacht van dit ras is enigszins weerbestendig dus wassen moet schaars gedaan worden. De vacht van de Greyhound moet glad blijven.

Trainen en opvoeden van een Greyhound

De Greyhound is een zeer intelligent ras, maar hij is erg gevoelig. Gehoorzaamheid cursussen bij een puppy word aanbevolen, maar is niet vereist. Dit ras heeft een zachte maar consequente opvoeding nodig. De Greyhound moet een verscheidenheid aan technieken en trainingen en uitdagingen krijgen om hem fit en gelukkig te houden.

Activiteit en bewegen van een Greyhound

De Greyhound houdt van lopen en heeft heel wat beweging nodig. Een omheinde tuin is een must  en het moet op zijn minst van gemiddelde grootte zijn. Lange wandelingen zijn ook noodzakelijk om deze hond gezond en actief te houden. De Greyhound heeft de neiging om dingen na te jagen omwille van zijn sterke jachtinstinct. Hierdoor moet hij altijd aan de lijn. Hij is zeer wendbaar en snel.

Kenmerken van een Greyhound

  • Rasgroep: Windhonden
  • Leeftijd:10 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu 71-76cm, Teef: 68-71cm
  • Gewicht: 27-32 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Greyhound

Van een Greyhound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test