Rasbeschrijving van de Bloedhond

Van de Bloedhond is bekend dat het een speurhond is met een zeer sterk reukvermogen. Vroeger was dit ras populair tijdens de jacht en tegenwoordig wordt deze hond veel gebruikt bij het opsporen van mensen. De kracht van de Bloedhond ligt bij het feit dat hij een redelijk oud geurspoor nog kan volgen en dit reukvermogen heeft hem bekend gemaakt. Om deze reden is de Bloedhond in het verleden ook vaak gekruist met andere rassen om het reukvermogen van die rassen te verbeteren.

Karakter

De Bloedhond is verlegen en rustig en hebben even de tijd nodig om op te warmen. Bij vreemden kunnen ze ietwat op hun hoede zijn, maar ze zullen nooit agressief gedrag vertonen. De Bloedhond kan zeer gevoelig voor de toon van iemand zijn stem waardoor het lastig kan zijn om hem te trainen. Maar hij wil heel erg graag zijn baas behagen en doet dit dan ook zeer goed. Veel honden zullen gaan blaffen bij een bepaalde geur die ze oppikken, de Bloedhond zal niet gaan blaffen, hij zal een jammerend geluid laten horen.

Temperament

Bloedhonden zijn zeer zacht, liefdevol en hebben een heel lief karakter. Toch kan hij erg verlegen en terughoudend zijn dus een goede socialisatie in de puppy tijd is absoluut noodzakelijk. Bij kleine niet honden huisdieren is voorzichtigheid geboden, maar met andere honden kan de Bloedhond over het algemeen zeer goed opschieten. De Bloedhond doet het opvallend goed rond kinderen en zijn zeer tolerant zijn bij de kleintjes.

Verzorging

De Bloedhond vereist niet veel verzorging. Alleen de plooien van de huid moeten met regelmaat schoongemaakt worden om een jeukende of droge huid te voorkomen. Tijdens de rui verhaard dit ras zwaar dus borstelen met een rubberen borstel wordt dan aanbevolen. Vanwege de lange hangende oren van de Bloedhond moeten deze regelmatig even nagekeken en indien nodig schoongemaakt worden om pijnlijke en / of geïnfecteerde oren te voorkomen. Bij de Bloedhond kunnen de volgende aandoeningen voorkomen, heupdysplasie, elleboogdysplasie, entropion en ectropion.

Vacht

De Bloedhond heeft een zeer korte en stugge vacht die het hele lichaam moeten bedekken. Op de kop en oren is de vacht zachter.

Trainen en opvoeden

De Bloedhond is zeer intelligent en enthousiast om te behagen. Wel is het een koppig ras wat een uitdaging kan zijn voor de baas. Omdat het een gevoelige hond is, is een rustige opleiding met een kalme stem gewenst. Wel is een consequente opvoeding noodzakelijk. Het kan moeilijk zijn om de Bloedhond zindelijk te krijgen.

Activiteit en bewegen

De Bloedhond heeft regelmatig de mogelijkheden en ruimte nodig om te ravotten en te spelen, bij voorkeur in een groot omheind gebied. De Bloedhond heeft de neiging te veel te eten, daarom is regelmatige lichaamsbeweging een must om dit ras gezond en actief te houden. Minstens 90 minuten beweging per dag is nodig om deze hond gezond, gelukkig en in vorm te houden.

Kenmerken

Rasgroep: Lopende honden en zweethonden
Leeftijd: 10 tot 12 jaar
Schofthoogte: Reu ca 66 cm, Teef ca 61 cm
Gewicht: Reu 41 - 50 kg, Teef 36 - 45 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test