Boxer

Alles wat je wilt weten over de Boxer

Rasbeschrijving van de Boxer

De Boxer is ontstaan in Duitsland in de late 19e eeuw. De naam van dit ras is afgeleid van de "boxende" beweging die zij maakten met hun voorpoten. Boxers zijn gedrongen en middelgroot met sterke kaken en een krachtige beet. Ze worden veel gebruikt in de opsporing en redding, politie werken en militaire werk.

Karakter van een Boxer

Boxers zijn levendig, sterk en zeer loyaal. Ze hebben een zeer hoog energie-niveau. Ze dragen zichzelf met trots, maar zijn nooit arrogant. Ze hebben een stoïcijnse houding, zijn intelligent, liefdevol en het zijn echt heerlijke metgezellen.

Temperament van een Boxer

De Boxer is geduldig, waardig en zelfverzekerd. Ze vertonen nieuwsgierigheid, maar zijn op hun hoede voor vreemden. Dit ras is onverschrokken en moedig als ze bedreigd worden. Ze zijn erg alert en hebben een verhoogd gevoel van het gehoor, waardoor ze een uitstekende waakhond zijn. De Boxer aanbidt kinderen en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze hebben een buitensporige behoefte aan menselijk gezelschap en vinden het niet leuk om voor langere tijd alleen te zijn. Onvoldoende aandacht kan leiden tot "slecht" gedrag in een poging om opgemerkt te worden.

Verzorging van een Boxer

De Boxers strakke, korte vacht vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen. Baden mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. De Boxer is meestal schoon en zal zich verzorgen. Dit ras heeft een aantal belangrijke gezondheidsprobleme zoals cardiomyopathie, sub-aortastenose en heupdysplasie. Zij kunnen ook aanleiding hebben tot tumoren, epilepsie, allergieën en huidproblemen. Een goede voeding is van essentieel belang omdat dit ras een gevoelige maag heeft en daardoor neiging tot overmatige winderigheid.

Vacht van een Boxer

De Boxer heeft een kortharige vacht die glanzend is, glad, en strak om het lichaam past. De vacht komt voor diverse kleuren, gestroomd, met "zetwerk" van wit op hun onderbuik, borst, en alle vier voeten.

Trainen en opvoeden van een Boxer

De Boxer is slim en leert snel. Gehoorzaamheidstraining is essentieel. Ze vereisen een dominante eigenaar die in staat is ze te controleren. Ze reageren niet goed op wrede behandeling. Boxers vinden het fantastisch om te leren en trucs uit te voeren.

Activiteit en bewegen van een Boxer

De Boxer heeft regelmatig behoefte om te spelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht. Ze gedijen op het spelen met hun familie en doen het best met een middelgrote omheinde tuin. Het is belangrijk ze bezig te houden, zowel binnen als buiten om te voorkomen dat verveling toeslaat en ze daardoor kunnen gaan slopen. De Boxer zal het goed doen in een appartement mits ze voldoende en regelmatig hun energie kwijt kunnen.

Kenmerken van een Boxer

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:11 - 12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 55 - 60 cm, Teef: 53 - 58 cm.
  • Gewicht: Reu 32-39 kg, Teef 24-32 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
3
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Boxer

Van een Boxer is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test