Schipperke

Alles wat je wilt weten over de Schipperke

Het Schipperke: een levenslustig en energiek ras

Over de Schipperke

Het Schipperke is een levenslustig en energiek ras en is enigszins beschermend. Ze zijn zeer loyaal en toegewijd aan hun baas. Dit ras blaft bij het zien van vreemden en houdt er van om te huilen.

Karakter van een Schipperke

Met hun gemiddelde intelligentie is dit ras moeilijk zindelijk te maken, maar met een consistente training zal dit ras goed gedijen. Het Schipperke is erg zelfverzekerd en alert en dit ras hecht zich sterk aan zijn familie. Het Schipperke werd oorspronkelijk gebruikt om te jagen op ongedierte, dus jachtinstinct kan aanwezig zijn.

Temperament van een Schipperke

Dit energieke en vrolijke ras zal zijn huis en familie tegen indringers beschermen. Het Schipperke kan goed met kinderen, maar moet als pup worden gesocialiseerd rond andere dieren anders kunnen ze territoriaal worden. Ze zullen blaffen bij het zien van indringers of vreemde dieren.

Verzorging van een Schipperke

Kammen of borstelen met een stevige borstel zal voldoende moeten zijn voor dit schone ras.

Vacht van een Schipperke

De vacht is enigszins hard en recht en het Schipperke heeft een duidelijke kraag rond de hals. De dikke dubbele vacht moet stug zijn om aan te raken, terwijl de ondervacht zacht en dicht moet zijn met het uiterlijk van manen.

Trainen en opvoeden van een Schipperke

Het Schipperke vereist een stevige maar toch zachte en consequente training. Het is een zeer alerte en energieke hond maar dit ras kan moeilijk om te trainen omdat ze de neiging hebben om snel hun interesse te verliezen. Met de juiste trainingsmethoden en gehoorzaamheidscursussen, kan dit ras zeer welgemanierd en beleefd worden.

Activiteit en bewegen van een Schipperke

Een omheinde tuin het beste zou zijn voor deze hond die veel energie heeft, maar hij zal het ook goed doen in een appartement. Het Schipperke houdt van lopen en is onvermoeibaar, zodat ze regelmatig wandelingen en speelsessies nodig hebben.

Kenmerken van een Schipperke

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: tot 32cm
  • Gewicht: 3-8 kg
Grootte:
2
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
2
Sociaal:
3

Ziektes bij een Schipperke

De Schipperke is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Schipperke is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test