Rasbeschrijving van de Schipperke

Het Schipperke is een levenslustig en energiek ras en is enigszins beschermend. Ze zijn zeer loyaal en toegewijd aan hun baas. Dit ras blaft bij het zien van vreemden en houdt er van om te huilen.

Karakter van een Schipperke

Met hun gemiddelde intelligentie is dit ras moeilijk zindelijk te maken, maar met een consistente training zal dit ras goed gedijen. Het Schipperke is erg zelfverzekerd en alert en dit ras hecht zich sterk aan zijn familie. Het Schipperke werd oorspronkelijk gebruikt om te jagen op ongedierte, dus jachtinstinct kan aanwezig zijn.

Temperament van een Schipperke

Dit energieke en vrolijke ras zal zijn huis en familie tegen indringers beschermen. Het Schipperke kan goed met kinderen, maar moet als pup worden gesocialiseerd rond andere dieren anders kunnen ze territoriaal worden. Ze zullen blaffen bij het zien van indringers of vreemde dieren.

Verzorging van een Schipperke

Kammen of borstelen met een stevige borstel zal voldoende moeten zijn voor dit schone ras.

Vacht van een Schipperke

De vacht is enigszins hard en recht en het Schipperke heeft een duidelijke kraag rond de hals. De dikke dubbele vacht moet stug zijn om aan te raken, terwijl de ondervacht zacht en dicht moet zijn met het uiterlijk van manen.

Trainen en opvoeden van een Schipperke

Het Schipperke vereist een stevige maar toch zachte en consequente training. Het is een zeer alerte en energieke hond maar dit ras kan moeilijk om te trainen omdat ze de neiging hebben om snel hun interesse te verliezen. Met de juiste trainingsmethoden en gehoorzaamheidscursussen, kan dit ras zeer welgemanierd en beleefd worden.

Activiteit en bewegen van een Schipperke

Een omheinde tuin het beste zou zijn voor deze hond die veel energie heeft, maar hij zal het ook goed doen in een appartement. Het Schipperke houdt van lopen en is onvermoeibaar, zodat ze regelmatig wandelingen en speelsessies nodig hebben.

Kenmerken van een Schipperke

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: 3-8 kg
Grootte:
2
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
2
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test