Mopshond

Alles wat je wilt weten over de Mopshond

Rasbeschrijving van de Mopshond

De oorsprong van de Mopshond is onbekend en dat heeft nogal wat discussies teweeg gebracht onder de Mopshond liefhebbers. Men gelooft dat deze hond dateert van vóór 400 voor Christus in Azië, maar daar is men niet zeker van. Sommigen geloven dat de Nederlandse handelaren dit ras hebben meegebracht uit het Oosten. Er wordt gezegd dat dit ras afstamt van een kortharige Pekingees, terwijl anderen geloven dat dit het gevolg was van het kruisen van een kleine Bulldog.

Karakter van een Mopshond

De Mopshond kan enigszins gevoelig zijn voor de toon van iemands stem, maar herstelt vrij snel. Onderschat de grootte niet van deze hond, hij is zeer toegewijd en is een goede waakhond. Eigenlijk is de Mopshond een grote hond in een kleine verpakking. De Mops mag nooit timide zijn en mag nooit tekenen van agressie vertonen Hij moet altijd vriendelijk en speels zijn.

Temperament van een Mopshond

De Mopshond is een gelukkig en vrolijk hondje dat met zowat iedereen overweg kan. Dit ras kan soms erg jaloers worden, maar is wel uitzonderlijk goed rond vreemden. De Mops is zeer goed rond kinderen. De Mopshond kan goed met andere honden overweg mits (net als andere honden) hij goed gesocialiseerd is op jonge leeftijd.

Verzorging van een Mopshond

De Mopshond heeft niet veel onderhoud nodig. Dit ras heeft wel de neiging om te kwijlen. Onder de plooien van de huid moet het regelmatig schoongemaakt worden om een droge of jeukende huid te voorkomen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is.

Vacht van een Mopshond

De Mopshond heeft een zeer fijne, korte en zachte vacht en de vacht moet glad en glanzend zijn en niet te hard of wollig. De Mopshond heeft een duidelijke zwarte en zachte snuit. Het haar is iets gebroken langs de gekrulde staart.

Trainen en opvoeden van een Mopshond

De Mops kan soms eigenwijs zijn, maar staat te popelen om te behagen. Een verscheidenheid van trainingen in de opvoeding werken het beste met de Mopshond. Dit is een van de moeilijkere rassen om te trainen, daarom is samenhang een must. Gehoorzaamheidstraining op jonge leeftijd wordt aangeraden om trainingen in een later stadium efficiënter en gemakkelijker te laten verlopen.

Activiteit en bewegen van een Mopshond

Mopshonden zijn levendige kleine honden, en ze zijn relatief actief binnen en doen het goed zonder een tuin. Dit ras houdt van lange wandelingen.

Kenmerken van een Mopshond

  • Rasgroep: Gezelschapshonden
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: -
  • Gewicht: 7 kg
Grootte:
2
Beweging:
2
Waakhond:
5
Onderhoud:
2
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Mopshond

Van een Mopshond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test