Norwich Terriër

Alles wat je wilt weten over de Norwich Terriër

De Norwich Terriër: een klein, vriendelijk en waakzaam ras

Over de Norwich Terriër

De Norwich Terriër vindt zijn oorsprong in Groot-Brittannië in de 19e eeuw. Zij zijn een van de kleinste Terriërs. Dit ras is laag, compact en sterk en de Norwich is gefokt om in groepen te jagen op konijnen en hazen Hierdoor is de Norwich meer sociaal dan de andere Terrier rassen. Het is een opgewekte en vriendelijke hond, die vaak zeer hecht is aan zijn eigenaar. Deze honden zijn slim, leergierig en zeer trouw.

Karakter van een Norwich Terriër

De Norwich Terriër is loyaal, actief, nieuwsgierig en brutaal, een robuust ras, vol geest met een liefhebbend hart. Ze zijn onbevreesd en assertief, maar nooit agressief of prikkelbaar. De Norwich gedijt op gezelschap.

Temperament van een Norwich Terriër

De Norwich Terrier is buitengewoon intelligent. Ze geven de voorkeur aan menselijke metgezellen en kunnen goed met kinderen overweg. Met andere honden kunnen ze goed samenleven en ze kunnen katten zien als prooi. Ze moeten met katten dus op een vroege leeftijd gesocialiseerd worden. Socialisatie moet evengoed op een jonge leeftijd plaatsvinden, aangezien ze anders timide kunnen worden in voor hun onbekende situaties. De Norwich Terrier staat graag in het middelpunt van de belangstelling en deze pittige bemoeial vindt het heerlijk om deel uit te maken van absoluut alles wat er gebeurt in hun omgeving gebeurt.

Verzorging van een Norwich Terriër

De vacht van de Norwich Terrier is makkelijk te verzorgen. Dagelijks borstelen en kammen is belangrijk. Ze vereisen minimale knipbeurten en mogen alleen gewassen worden wanneer dat absoluut noodzakelijk. Speciale aandacht moet worden besteed aan de vacht tijdens de rui. Het kan nodig zijn om hun vacht 1x per jaar te laten trimmen door een professionele trimmer. De Norwich Terriër is een winterhard en langlevend ras, maar ze kunnen last hebben van genetische oogziekten en rugproblemen

Vacht van een Norwich Terriër

De Norwich Terrier heeft een rechte, harde en stugge bovenvacht, die dicht tegen het lichaam ligt. Ze hebben een dikke ondervacht, waardoor dit ras redelijk goed weerbestendig is. De vacht van de Norwich komt in kleuren als rood, tarwe, zwart en bruin. Ze verharen weinig.

Trainen en opvoeden van een Norwich Terriër

De Norwich Terriër leert snel, maar heeft soms ook een eigen willetje. Zij kunnen koppigheid vertonen en het kan moeilijk zijn om ze zindelijk te maken. Ze reageren het beste op de krachtdadige en consequente regels en richtlijnen en een gehoorzaamheidscursus wordt aanbevolen. Ze houden ervan om trucs te leren.

Activiteit en bewegen van een Norwich Terriër

De Norwich Terriër is energiek en vindt het heerlijk om te gaan wandelen of rennen. Raadzaam is om te aangelijnd te houden, aangezien ze niet echt een richtingsgevoel hebben en achter alles aan willen gaan wat ze zien als prooi. Het zijn trouwe metgezellen die graag bij hun familie is en ze kunnen er niet zo goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. De Norwich zal zich aanpassen aan het leven in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen.
Bron foto: Helene Gisin Hgisin, Norwich Terrier1, CC BY-SA 4.0

Kenmerken van een Norwich Terriër

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:12 - 15 jaar
  • Schofthoogte: Reu en teef: 25cm
  • Gewicht: 4-6 kg
Grootte:
1
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
4

Ziektes bij een Norwich Terriër

De Norwich Terriër is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Norwich Terriër is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test