Rasbeschrijving van de Curly Coated Retriever

De Curly Coated Retriever is een van de oudste Retriever honden. Ze zijn ontwikkeld in Engeland en dit ras was een favoriet van de Engels jagers. De jagers bewonderden deze honden vanwege hun zachte ophalen mogelijkheden. Curly Coated Retriever's zijn zeer populair in Nieuw-Zeeland en Australië.

Karakter

De Curly Coated Retriever is een ras van moed, doorzettingsvermogen en genade. Ze zijn stevig, gespierd, goed gebouwd en evenwichtig n de Curly Coated Retriever is een zelfbewuste en elegante showhond, jachthond en gezelschapshond.

Temperament

De Curly Coated Retriever is trouw, aanhankelijk en gevoelig. Dit ras doet het goed met kinderen, andere honden en huisdieren. Ze zijn afstandelijk en gereserveerd tegenover vreemden, maar zullen alleen agressie vertonen als ze dreigend gevaar waarnemen. De Curly Coated Retriever is zeer goed gemanierde ras, is trots en vriendelijk.

Verzorging

De Curly Coated Retriever ras vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen is voldoende. De Curly Coated Retriever mag alleen gewassen worden als het absoluut noodzakelijk met behulp van een milde shampoo. Het is belangrijk dat er geen schade aan de vacht toegebracht wordt. Regelmatige controle van de oren op vuil of besmetting wordt aanbevolen. Dit ras is gevoelig voor oogproblemen, epilepsie en heupdysplasie.

Vacht

De vacht van de Curly Coated Retriever is uniek en onderscheidend. De vacht op het lichaam is een massa van dikke strakke, kleine krullen die dichtbij de huid liggen. De vacht op de voeten, de kop en voorhoofd is glad, kort en recht. De vacht is water-en weerbestendig. De Curly Coated Retriever verhaard gemiddeld

Trainen en opvoeden

De Curly Coated Retriever is gevoelig, onafhankelijk en heeft de neiging om koppig te zijn. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid opleiding is van cruciaal belang. Het is belangrijk dat trainingssessies kort en gevarieerd blijven aangezien ze vrij snel verveeld raken. De Curly Coated Retriever zal niet te reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie

Activiteit en bewegen

Curly Coated Retriever's zijn niet geschikt voor een appartement. Ze gedijen op buiten-activiteit en komen het beste tot hun recht in een landelijke omgeving. De Curly Coated Retriever heeft een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig. Ze genieten en blinken uit in zwemmen, tracking, apporteren, behendigheid, als waakhonden en competitieve gehoorzaamheid.
Bron foto: Naturialae, Curly coated retriever, CC BY-SA 4.0

Kenmerken

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu en Teef: 62 - 67 cm
Gewicht: 32-36 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test