Curly Coated Retriever

De Curly Coated Retriever: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Curly Coated Retriever

De Curly Coated Retriever is een van de oudste Retriever honden. Ze zijn ontwikkeld in Engeland en dit ras was een favoriet van de Engels jagers. De jagers bewonderden deze honden vanwege hun zachte ophalen mogelijkheden. Curly Coated Retriever's zijn zeer populair in Nieuw-Zeeland en Australië.

Karakter van een Curly Coated Retriever

De Curly Coated Retriever is een ras van moed, doorzettingsvermogen en genade. Ze zijn stevig, gespierd, goed gebouwd en evenwichtig n de Curly Coated Retriever is een zelfbewuste en elegante showhond, jachthond en gezelschapshond.

Temperament van een Curly Coated Retriever

De Curly Coated Retriever is trouw, aanhankelijk en gevoelig. Dit ras doet het goed met kinderen, andere honden en huisdieren. Ze zijn afstandelijk en gereserveerd tegenover vreemden, maar zullen alleen agressie vertonen als ze dreigend gevaar waarnemen. De Curly Coated Retriever is zeer goed gemanierde ras, is trots en vriendelijk.

Verzorging van een Curly Coated Retriever

De Curly Coated Retriever ras vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen is voldoende. De Curly Coated Retriever mag alleen gewassen worden als het absoluut noodzakelijk met behulp van een milde shampoo. Het is belangrijk dat er geen schade aan de vacht toegebracht wordt. Regelmatige controle van de oren op vuil of besmetting wordt aanbevolen. Dit ras is gevoelig voor oogproblemen, epilepsie en heupdysplasie.

Vacht van een Curly Coated Retriever

De vacht van de Curly Coated Retriever is uniek en onderscheidend. De vacht op het lichaam is een massa van dikke strakke, kleine krullen die dichtbij de huid liggen. De vacht op de voeten, de kop en voorhoofd is glad, kort en recht. De vacht is water-en weerbestendig. De Curly Coated Retriever verhaard gemiddeld

Trainen en opvoeden van een Curly Coated Retriever

De Curly Coated Retriever is gevoelig, onafhankelijk en heeft de neiging om koppig te zijn. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid opleiding is van cruciaal belang. Het is belangrijk dat trainingssessies kort en gevarieerd blijven aangezien ze vrij snel verveeld raken. De Curly Coated Retriever zal niet te reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie

Activiteit en bewegen van een Curly Coated Retriever

Curly Coated Retriever's zijn niet geschikt voor een appartement. Ze gedijen op buiten-activiteit en komen het beste tot hun recht in een landelijke omgeving. De Curly Coated Retriever heeft een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig. Ze genieten en blinken uit in zwemmen, tracking, apporteren, behendigheid, als waakhonden en competitieve gehoorzaamheid.
Bron foto: Naturialae, Curly coated retriever, CC BY-SA 4.0

Kenmerken van een Curly Coated Retriever

  • Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu en Teef: 62 - 67 cm
  • Gewicht: 32-36 kg
Grootte:
5
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Curly Coated Retriever

Van een Curly Coated Retriever is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test