Rasbeschrijving van de McNab

Het ras de McNab werd ontwikkeld in Californië door de Schot Alexander McNab. Ze worden zeer gewaardeerd vanwege hun veelzijdigheid; krachtig, beschermend en en een verwoede jachthond. De McNab is uitsluitend gefokt voor de functie, niet voor het uiterlijk en is relatief ongehoord en zeldzaam.

Karakter

Het meest onderscheidende kenmerk van de McNab zijn hun "kat-achtige" voeten waardoor ze zeer wendbaar zijn. Dit unieke en middelgrote ras is atletisch, goed gebouwd en harde werkers.

Temperament

De McNab is goed gemanierd, loyaal en beminnelijk en is een toegewijde metgezel. Dit ras heeft de neiging om een nauwe te hebben met een bepaald familielid. Ze zijn zeer wantrouwig tegenover vreemden en zijn zeer beschermend tegen over hun familie, eigendom en grondgebied. Ze doen het goed met kinderen, honden, katten en andere huisdieren met wie ze zijn opgegroeid.

Verzorging

Regelmatig borstelen van de McNab wordt aanbevolen om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Bij dit ras zijn geen gezondheidskwesties bekend.

Vacht

De vacht van de McNab is glad en kort, nooit lang.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De McNab is intelligent en enthousiast om te behagen. De McNab zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet worden gegeven met de stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De McNab vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie, ze moeten werk hebben. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement. De McNab zal het beste tot zijn recht komen in een landelijke omgeving waar er voldoende ruimte is om te werken, te zwerven en te rennen.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: -
Gewicht: -
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test