McNab

Alles wat je wilt weten over de McNab

De McNab: de hond met katachtige poten

De McNab is een kruising tussen de Border Collie en de Pyrenese Herdershond, die oorspronkelijk uit Californië, VS komt. De McNab is een slimme, actieve en gedisciplineerde hond, die geweldig is in het verzorgen en begeleiden van vee. Het is een hardwerkende hond die zich goed aanpast aan verschillende omgevingen en taken, zoals herder, waakhond en gezelschapshond.

De McNab is uitsluitend gefokt voor de functie en niet voor het uiterlijk. Het is een relatief onbekend ras en daardoor zeldzaam.

Karakter van een McNab

Het meest onderscheidende kenmerk van de McNab zijn hun "kat-achtige" poten waardoor ze zeer wendbaar zijn. Dit unieke en middelgrote ras is atletisch, goed gebouwd en het zijn harde werkers. Het is belangrijk om hen van pup af aan te trainen en te socialiseren om hun onuitputtelijke energie en enthousiasme in goede banen te leiden.

Temperament van een McNab

De McNab is goed gemanierd, loyaal en beminnelijk en is een toegewijde metgezel. Dit ras heeft de neiging om een nauwe te hebben met een bepaald familielid. Ze zijn zeer wantrouwig tegenover vreemden en zijn zeer beschermend tegen over hun familie, eigendom en grondgebied. Ze doen het goed met kinderen, honden, katten en andere huisdieren met wie ze zijn opgegroeid.

Verzorging van een McNab

Regelmatig borstelen van de McNab wordt aanbevolen om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Bij dit ras zijn geen gezondheidskwesties bekend.

Vacht van een McNab

De vacht van de McNab is glad en kort, nooit lang.

Trainen en opvoeden van een McNab

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De McNab is intelligent en enthousiast om te behagen. De McNab zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet worden gegeven met de stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een McNab

De McNab vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie, ze moeten werk hebben. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement. De McNab zal het beste tot zijn recht komen in een landelijke omgeving waar er voldoende ruimte is om te werken, te zwerven en te rennen.

Kenmerken van een McNab

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:13-15 jaar
  • Schofthoogte: 38-63cm
  • Gewicht: 16-32kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
7
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test