Rasbeschrijving van de McNab

Het ras de McNab werd ontwikkeld in Californië door de Schot Alexander McNab. Ze worden zeer gewaardeerd vanwege hun veelzijdigheid; krachtig, beschermend en en een verwoede jachthond. De McNab is uitsluitend gefokt voor de functie, niet voor het uiterlijk en is relatief ongehoord en zeldzaam.

Karakter van een McNab

Het meest onderscheidende kenmerk van de McNab zijn hun "kat-achtige" voeten waardoor ze zeer wendbaar zijn. Dit unieke en middelgrote ras is atletisch, goed gebouwd en harde werkers.

Temperament van een McNab

De McNab is goed gemanierd, loyaal en beminnelijk en is een toegewijde metgezel. Dit ras heeft de neiging om een nauwe te hebben met een bepaald familielid. Ze zijn zeer wantrouwig tegenover vreemden en zijn zeer beschermend tegen over hun familie, eigendom en grondgebied. Ze doen het goed met kinderen, honden, katten en andere huisdieren met wie ze zijn opgegroeid.

Verzorging van een McNab

Regelmatig borstelen van de McNab wordt aanbevolen om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Bij dit ras zijn geen gezondheidskwesties bekend.

Vacht van een McNab

De vacht van de McNab is glad en kort, nooit lang.

Trainen en opvoeden van een McNab

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De McNab is intelligent en enthousiast om te behagen. De McNab zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet worden gegeven met de stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een McNab

De McNab vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie, ze moeten werk hebben. Dit ras wordt niet aanbevolen voor de stad of appartement. De McNab zal het beste tot zijn recht komen in een landelijke omgeving waar er voldoende ruimte is om te werken, te zwerven en te rennen.

Kenmerken van een McNab

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: -
Gewicht: -
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test