Plott Hound

Alles wat je wilt weten over de Plott Hound

De Plott Hound: een zelfverzekerd en vastberaden ras

Over de Plott Hound

De Plott Hound is een Amerikaans ras en werd zo genoemd door de familie die hen ontwikkeld in de Appalachian Bergketen. Ze worden zeer gewaardeerd voor hun vaardigheid in het jagen op beren, wolven, coyotes, wilde katten en wasberen. De Plott Hound is een zeldzaamheid buiten de zuidelijke staten en zijn niet uitsluitend bestemd als huisdieren.

Karakter van een Plott Hound

De Plott Hound is een robuuste en actieve jachthond met een sterk zelfvertrouwen en vastberadenheid. Ze zijn bekend om hun uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen en vasthoudendheid tijdens de jacht. Plott Hounds zijn intelligente en trouwe honden die graag werken en een hechte band met hun baasjes ontwikkelen. Ze zijn echter soms onafhankelijk en koppig, en vereisen daarom duidelijke leiderschap en opleiding.

Temperament van een Plott Hound

Plott Hound's zijn loyaal, enthousiast en vriendelijk en zijn zeer intens en gedreven bij de jacht. De Plott Hound kan goed met kinderen en andere huisdieren. Ze hebben de neiging om op hun hoede te zijn voor vreemden, bezitten een dreigende schorre blaf en zullen hun familie en grondgebied degelijk verdedigen tegen een persoon of dier.

Verzorging van een Plott Hound

De Plott Hound vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen en wassen zal volstaan. Het is belangrijk om regelmatig de oren en voetzolen op vuil controleren met name na de jacht. Dit ras is gevoelig voo dik worden en voor maagtorsie.

Vacht van een Plott Hound

De Plott Hound heeft een dikke weerbestendige vacht die glanzend, glad en fijn is. Sommigen hebben een dubbele vacht met een stugge, lange, gladde bovenvacht en een zachte, korte, dikke ondervacht.

Trainen en opvoeden van een Plott Hound

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Plott Hound is intelligent, leert snel en staat te popelen om te behagen. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Plott Hound

De Plott Hound wordt niet aanbevolen voor een zittende eigenaar of voor het houden in een appartement. Zij geven de voorkeur om buiten te zijn en doen het het beste in een grote goed omheinde tuin of landelijke omgeving. Dit ras vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en wil graag werken voor de baas.
Bron foto:James Emery, Plott Hound, CC BY 2.0

Kenmerken van een Plott Hound

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: 51 tot 61cm
  • Gewicht: 20-25 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
7

Ziektes bij een Plott Hound

De Plott Hound is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Plott Hound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test