Rasbeschrijving van de Azawakh

De oorsprong van deze rashond ligt in Afrika. Deze windhond werd gefokt door nomadische stammen voor de bewaking, de jacht en kameraadschap. Ze zijn buitengewoon snel en in staat snelheden 40 mijl per uur te halen. Azawakh's zijn heel bedreven in de jacht zowel op de haas als de gazelle. Dit ras is zeer zeldzaam in Noord-Amerika.

Karakter

De Azawakh is elegant, slank en heeft een atletisch uiterlijk. Dit ras is snel, afstandelijk, altijd waakzaam en veerkrachtig.

Temperament

Het is een echte roedelhond, de Azawakh doet het goed met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid. Ze worden niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters of in een gezin zonder andere honden. Dit ras is zeer beschermend tegenover hun familie, huis en territorium. Ze zijn op hun hoede en achterdochtig tegenover vreemden, maar zijn loyaal, vriendelijk, aanhankelijk en toegewijd aan hun familie en de mensen die ze kennen. De Azawakh is een koninklijk en adellijk ras met een ongelooflijk uithoudingsvermogen.

Verzorging

De Azawakh ras vereist af en toe borstelen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. Het is belangrijk om regelmatig de oren en voetzolen te controleren. Dit ras is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals aanvallen en auto-immuun problemen. Azawakh’s houden niet van een koud klimaat.

Vacht

De vacht van de Azawakh is zijdeachtig, kort en dicht. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en gehoorzaamheidcursussen worden aanbevolen. De Azawakh reageert niet op agressieve of hardhandige methoden. Zij reageren het beste op motivatie, respect, eerlijkheid en stevigheid.

Activiteit en bewegen

De Azawakh is een zeer actief ras en heeft dan ook een actieve eigenaar nodig. Dit ras wordt niet aanbevolen om te leven in een appartement. Het beste is een grote veilig omheinde tuin of landelijke omgeving met volop gelegenheid om te rennen. Ze blinken uit in het veld jagen en behendigheid. De Azawakh geniet van spelen en familie activiteiten zoals wandelen, joggen en zwemmen.

Kenmerken

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu 65-75cm, Teef 61-71cm
Gewicht: 17-25 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test