Rasbeschrijving van de Azawakh

De oorsprong van deze rashond ligt in Afrika. Deze windhond werd gefokt door nomadische stammen voor de bewaking, de jacht en kameraadschap. Ze zijn buitengewoon snel en in staat snelheden 40 mijl per uur te halen. Azawakh's zijn heel bedreven in de jacht zowel op de haas als de gazelle. Dit ras is zeer zeldzaam in Noord-Amerika.

Karakter van een Azawakh

De Azawakh is elegant, slank en heeft een atletisch uiterlijk. Dit ras is snel, afstandelijk, altijd waakzaam en veerkrachtig.

Temperament van een Azawakh

Het is een echte roedelhond, de Azawakh doet het goed met andere honden bij wie ze zijn opgegroeid. Ze worden niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters of in een gezin zonder andere honden. Dit ras is zeer beschermend tegenover hun familie, huis en territorium. Ze zijn op hun hoede en achterdochtig tegenover vreemden, maar zijn loyaal, vriendelijk, aanhankelijk en toegewijd aan hun familie en de mensen die ze kennen. De Azawakh is een koninklijk en adellijk ras met een ongelooflijk uithoudingsvermogen.

Verzorging van een Azawakh

De Azawakh ras vereist af en toe borstelen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. Het is belangrijk om regelmatig de oren en voetzolen te controleren. Dit ras is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals aanvallen en auto-immuun problemen. Azawakh’s houden niet van een koud klimaat.

Vacht van een Azawakh

De vacht van de Azawakh is zijdeachtig, kort en dicht. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Azawakh

Vroege socialisatie en gehoorzaamheidcursussen worden aanbevolen. De Azawakh reageert niet op agressieve of hardhandige methoden. Zij reageren het beste op motivatie, respect, eerlijkheid en stevigheid.

Activiteit en bewegen van een Azawakh

De Azawakh is een zeer actief ras en heeft dan ook een actieve eigenaar nodig. Dit ras wordt niet aanbevolen om te leven in een appartement. Het beste is een grote veilig omheinde tuin of landelijke omgeving met volop gelegenheid om te rennen. Ze blinken uit in het veld jagen en behendigheid. De Azawakh geniet van spelen en familie activiteiten zoals wandelen, joggen en zwemmen.

Kenmerken van een Azawakh

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 12 jaar
Schofthoogte: Reu 65-75cm, Teef 61-71cm
Gewicht: 17-25 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Azawakh Auto-immune haemolytische anemie 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test