Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur : alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur komt oorspronkelijk uit de zuidelijke regio van de Verenigde Staten en dit ras werd ontwikkeld om te dienen als werkhond als ook familiehond. Ze worden zeer gewaardeerd vanwege hun mogelijkheid om te jagen op de eekhoorn, wasbeer, beer, wilde zwijnen en op poema's. Tevens werden ze gebruikt om het vee en erf te bewaken. Hoewel de Black Mouth Cur een fijne metgezel is, is het in de eerste plaats een werkend ras.

Karakter van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur is gespierd, goed uitgebalanceerd, vasthoudend en moedig. Dit ras is gebouwd voor kracht, snelheid en behendigheid. De Black Mouth Cur is ruig, stevig en meedogenloos. Ze zijn zeer bedreven in het zwemmen, en tracking.

Temperament van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur is loyaal, actief en heeft een evenwichtig karakter. Ze doen het best in een huis met oudere kinderen vanwege hun instinct om te hoeden. De Black Mouth Cur kan goed met soortgenoten opschieten mits dit geen kleine honden zijn. Het wordt niet aanbevolen om dit ras bij niet-honden huisdieren te plaatsen, zoals katten en konijnen. De Black Mouth Cur is zeer beschermend ten opzichte van hun familie, huis en territorium en de hond zal vechten tot aan zijn dood om zijn huis en familie te beschermen. Dit ras is zeer aanhankelijk bij vrouwen.

Verzorging van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur heeft af en toe borstelen nodig met een stevige borstel. Dit zal losse en dode haren minimaliseren. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer nodig en dan met een milde shampoo om uitdroging van de huid te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de oren schoon te maken en overtollig haar te verwijderen. De nagels moeten regelmatig worden geknipt. Dit ras heeft geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht van een Black Mouth Cur

De vacht van de Black Mouth Cur is kort, recht, glad en fijn. Dit ras verhaart niet tot nauwelijks.

Trainen en opvoeden van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur is uiterst gevoelig en intelligent. Gehoorzaamheidstrainingen en socialisatie worden aanbevolen. Belangrijk hierbij is, dat het ras niet goed reageert op ruwe of hardhandige methoden. Om verveling te voorkomen dienen de opvoedingssessies kort en gevarieerd te zijn. De opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, respect en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur wordt niet aanbevolen voor een appartement of leven in de stad. Omdat het een werkend ras is vereisen ze een buitensporige hoeveelheid mentale en fysieke activiteit. Dit ras doet het het beste in een landelijke omgeving of een huis met een grote veilig omheinde tuin.

Kenmerken van een Black Mouth Cur

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:-
  • Schofthoogte: 45 - 71 cm
  • Gewicht: 18 - 43 kg
Grootte:
5
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test