De Black Mouth Cur: de harde werker met beschermend karakter

Alles wat je wilt weten over de Black Mouth Cur

Over de Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur komt oorspronkelijk uit de zuidelijke regio van de Verenigde Staten en dit ras werd ontwikkeld om te dienen als werkhond als ook familiehond. Ze worden zeer gewaardeerd vanwege hun mogelijkheid om te jagen op de eekhoorn, wasbeer, beer, wilde zwijnen en op poema's. Tevens werden ze gebruikt om het vee en erf te bewaken. Hoewel de Black Mouth Cur een fijne metgezel is, is het in de eerste plaats een werkend ras.

Wat kost een Black Mouth Cur

De kosten voor een Black Mouth Cur zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Black Mouth Cur .

Karakter van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur is gespierd, goed uitgebalanceerd, vasthoudend en moedig. Dit ras is gebouwd voor kracht, snelheid en behendigheid. De Black Mouth Cur is ruig, stevig en meedogenloos. Ze zijn zeer bedreven in het zwemmen, en tracking.

De Black Mouth Cur is intelligent, dapper en volhardend. Het is gemakkelijk te trainen en heeft een natuurlijke drang om te werken en te beschermen.

Temperament van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur is loyaal, actief en heeft een evenwichtig karakter. Ze doen het best in een huis met oudere kinderen vanwege hun instinct om te hoeden. De Black Mouth Cur kan goed met soortgenoten opschieten mits dit geen kleine honden zijn. Het wordt niet aanbevolen om dit ras bij niet-honden huisdieren te plaatsen, zoals katten en konijnen. De Black Mouth Cur is zeer beschermend ten opzichte van hun familie, huis en territorium en de hond zal vechten tot aan zijn dood om zijn huis en familie te beschermen. Dit ras is zeer aanhankelijk bij vrouwen.

Verzorging van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur heeft af en toe borstelen nodig met een stevige borstel. Dit zal losse en dode haren minimaliseren. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer nodig en dan met een milde shampoo om uitdroging van de huid te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de oren schoon te maken en overtollig haar te verwijderen. De nagels moeten regelmatig worden geknipt. Dit ras heeft geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur heeft een korte, dichte vacht die meestal glad is en weinig verzorging nodig heeft. De kleur van de vacht varieert van geel tot rood, met of zonder zwarte vlekken op de snuit en rond de ogen. Sommige Black Mouth Curs hebben een kleine witte vlek op de borst, maar dit is niet altijd het geval. Over het algemeen heeft de vacht van de Black Mouth Cur een glanzende uitstraling. Dit ras verhaart niet tot nauwelijks.

Trainen en opvoeden van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur is een uiterst gevoelig, intelligent en energiek ras dat veel beweging en mentale stimulatie nodig heeft. Een consequente en geduldige training is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond goed gesocialiseerd is en gehoorzaamheid kent. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met de training en veel positieve versterking te gebruiken om het gedrag van de hond te belonen. Het ras heeft de neiging om territoriaal en beschermend te zijn, dus het is belangrijk om de hond te leren hoe hij zich moet gedragen rond andere mensen en dieren. Door middel van socialisatie en gehoorzaamheidstraining kan de Black Mouth Cur een geweldige metgezel en werkhond worden.

Activiteit en bewegen van een Black Mouth Cur

De Black Mouth Cur wordt niet aanbevolen voor een appartement of leven in de stad. Omdat het een werkend ras is vereisen ze een buitensporige hoeveelheid mentale en fysieke activiteit. Dit ras doet het het beste in een landelijke omgeving of een huis met een grote veilig omheinde tuin.

Kenmerken van een Black Mouth Cur

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 12-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 45-71 cm. Teef: 45-71 cm
  • Gewicht: Reu: 18-43 kg. Teef: 18-43 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test