Rasbeschrijving van de Bedlington Terrier

De oorsprong ligt in Engeland in de 18e eeuw en dit ras werd gebruikt door zigeuners als een ongedierte jager en klein wild retriever. Ze worden vaak liefkozend aangeduid als de "gypsy hond". De Bedlington Terriër wordt vaak omschreven als een hond met het hart van een leeuw en het hoofd van een lam vanwege hun unieke uitstraling en assertief gedrag.

Karakter van een Bedlington Terrier

Dit goed uitgebalanceerde ras is mild en zacht, nooit verlegen of nerveus. Ze hebben immense energie, moed en uithoudingsvermogen. De Bedlington Terrier is vol vertrouwen, is pittig en heel gespierd. Ze hebben sterke sportieve instincten en ook een intelligente en zijn een vriendelijke metgezel.

Temperament van een Bedlington Terrier

Bedlington Terriërs hebben een aanhankelijk karakter. Ze zijn vrolijk, speels, levendig en loyaal. Dit ras is zeer toegewijd aan hun familie en liefdevolle met attente en goed opgevoede kinderen. Zij zullen goed kunnen opschieten met katten en andere dieren bij wie ze zijn grootgebracht, maar ze zullen dominant of bedreigend gedrag niet tolereren. Ondanks hun zachte uitstraling is het belangrijk te onthouden dat de Bedlington Terriër een terriër ras is. Als ze worden uitgedaagd ze het woeste en angstaanjagend strijders. Ze zijn redelijk vriendelijk tegen vreemden. Het zijn uitstekende waakhonden aangezien ze zeer beschermend zijn voor hun familie zal deze dan ook waarschuwen voor gevaar en bezoekers.

Verzorging van een Bedlington Terrier

Qua onderhoud is het een duur ras. Om de zes weken is het een vereiste dat ze professionele gespecialiseerde trimbeurten krijgen. Zij moeten op dagelijkse basis worden geborsteld en gekamd. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. De Bedlington Terrier is gevoelig voor een ernstige erfelijke leveraandoening. Ze kunnen ook gezondheidsproblemen hebben zoals schildklierproblemen, staar en nierziekten.

Vacht van een Bedlington Terrier

De Bedlington Terriër is een zeer karakteristiek ras. De vacht is een interessante en ongewone mix van zowel zachte als harde haren. De vacht is krullend, scherp en lintachtig van textuur. Er is een marge van zijdeachtige haren aan de bovenkant van de oren. Deze dikke dubbele vacht is er in het blauw, zand of lever. Ze verharen niet.

Trainen en opvoeden van een Bedlington Terrier

De Bedlington Terrier kan onafhankelijk en schrikachtig zijn en heel moeilijk te trainen. Ze profiteren van vroege socialisatie, met name bij katten en andere huisdieren. Intensieve gehoorzaamheidstraining is van cruciaal belang. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige training. De Bedlington Terrier gedijt op menselijk gezelschap en kan het beste getraind worden met stevige, liefdevolle en consequente begeleiding. Ze blinken uit in de behendigheid, gehoorzaamheid en flyball.

Activiteit en bewegen van een Bedlington Terrier

Bedlington Terriërs zijn een buitengewoon actief ras die veel oefening en stimulatie nodig hebben. Ze zijn vrij actief binnen en profiteren van de familie speelsessies. Uitlaten vinden ze heerlijk. Ze genieten van buiten spelen, mits de tuin veilig is omheind en ze onder toezicht staan. Dit ras graaft namelijk heel graag. De Bedlington Terrier zal het goed doen in een appartement als ze voldoende beweging en uitdaging krijgen.

Kenmerken van een Bedlington Terrier

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 14 - 15 kg
Schofthoogte: Reu: 40 cm,
Gewicht: 8-10 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
5
Sociaal:
2
De volgende ziektes zijn bekend bij de Bedlington Terrier Cataract   NierinsufficiĆ«ntie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test