De Bedlington Terriër: opvallend met unieke uitstraling

Alles wat je wilt weten over de Bedlington Terrier

Over de Bedlington Terrier

De oorsprong ligt in Engeland in de 18e eeuw en dit ras werd gebruikt door zigeuners als een ongedierte jager en klein wild retriever. Ze worden vaak liefkozend aangeduid als de "gypsy hond". De Bedlington Terriër wordt vaak omschreven als een hond met het hart van een leeuw en het hoofd van een lam vanwege hun unieke uitstraling en assertief gedrag.

De Bedlington Terriër is een opvallende hond met unieke uitstraling. Het is een intelligente en actieve hond met een speelse en nieuwsgierige aard. Ondanks zijn kleine formaat is het een vastberaden hond die graag op avontuur gaat en het graag opneemt tegen grotere honden. Het is ook een geweldige gezelschapshond die goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren.

Wat kost een Bedlington Terrier

De kosten voor een Bedlington Terrier kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Bedlington Terrier ergens tussen de € 1.000 en de € 1.300 zal liggen.

Karakter van een Bedlington Terrier

Dit goed uitgebalanceerde ras is mild en zacht, nooit verlegen of nerveus. Ze hebben immense energie, moed en uithoudingsvermogen. De Bedlington Terrier is vol vertrouwen, is pittig en heel gespierd. Ze hebben sterke sportieve instincten en ook een intelligente en zijn een vriendelijke metgezel.

Temperament van een Bedlington Terrier

Bedlington Terriërs hebben een aanhankelijk karakter. Ze zijn vrolijk, speels, levendig en loyaal. Dit ras is zeer toegewijd aan hun familie en liefdevolle met attente en goed opgevoede kinderen. Zij zullen goed kunnen opschieten met katten en andere dieren bij wie ze zijn grootgebracht, maar ze zullen dominant of bedreigend gedrag niet tolereren. Ondanks hun zachte uitstraling is het belangrijk te onthouden dat de Bedlington Terriër een terriër ras is. Als ze worden uitgedaagd ze het woeste en angstaanjagend strijders. Ze zijn redelijk vriendelijk tegen vreemden. Het zijn uitstekende waakhonden aangezien ze zeer beschermend zijn voor hun familie zal deze dan ook waarschuwen voor gevaar en bezoekers.

Verzorging van een Bedlington Terrier

Qua onderhoud is het een duur ras. Om de zes weken is het een vereiste dat ze professionele gespecialiseerde trimbeurten krijgen. Zij moeten op dagelijkse basis worden geborsteld en gekamd. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk.

De Bedlington Terrier is gevoelig voor verschillende gezondheidsproblemen, waaronder:

Koperstapeling: Deze ziekte is erfelijk en veroorzaakt een ophoping van koper in de lever. Het kan leiden tot leverfalen en is dodelijk als het niet behandeld wordt.

Hartproblemen: Bedlington Terriers kunnen last hebben van verschillende hartproblemen, waaronder dilaterende cardiomyopathie en pulmonale stenose.

Heupdysplasie: Dit is een aandoeining waarbij het heupgewricht niet goed gevormd is, wat kan leiden tot artritis en kreupelheid.

Oogaandoeningen: staar en progressieve retina atrofie zijn beide oogaandoeningen die bij de Bedlington Terrier kunnen voorkomen.

Maagtorsie: Net als bij veel andere hondenrassen kan een Bedlington Terrier gevoelig zijn voor maagtorsie, waarbij de maag zich ophoopt met gas en zich kan draaien, wat een levensbedreigende situatie kan veroorzaken.

Vacht van een Bedlington Terrier

De Bedlington Terriër is een zeer karakteristiek ras. De vacht is een interessante en ongewone mix van zowel zachte als harde haren. De vacht is krullend, scherp en lintachtig van textuur. Er is een marge van zijdeachtige haren aan de bovenkant van de oren. Deze dikke dubbele vacht is er in het blauw, zand of lever. Ze verharen niet.

Trainen en opvoeden van een Bedlington Terrier

De Bedlington Terrier kan onafhankelijk en schrikachtig zijn en heel moeilijk te trainen. Ze profiteren van vroege socialisatie, met name bij katten en andere huisdieren. Intensieve gehoorzaamheidstraining is van cruciaal belang. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige training. De Bedlington Terrier gedijt op menselijk gezelschap en kan het beste getraind worden met stevige, liefdevolle en consequente begeleiding. Ze blinken uit in de behendigheid, gehoorzaamheid en flyball.

Activiteit en bewegen van een Bedlington Terrier

Bedlington Terriërs zijn een buitengewoon actief ras die veel oefening en stimulatie nodig hebben. Ze zijn vrij actief binnen en profiteren van de familie speelsessies. Uitlaten vinden ze heerlijk. Ze genieten van buiten spelen, mits de tuin veilig is omheind en ze onder toezicht staan. Dit ras graaft namelijk heel graag. De Bedlington Terrier zal het goed doen in een appartement als ze voldoende beweging en uitdaging krijgen.

Kenmerken van een Bedlington Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd: 14-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 41-44 cm. Teef: 38-42 cm
  • Gewicht: Reu: 8-10 kg. Teef: 8-10 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Bedlington Terrier

De Bedlington Terrier is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Bedlington Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test