Rasbeschrijving van de Fox Terrier draadhaar

De Fox Terrier Draadhaar wordt veelal gebruikt voor de jacht, waaronder de vossenjacht in Engeland. Dit ras kan ook uitblinken in veel verschillende activiteiten, zoals kijken en achtervolgen, als een waakhond, behendigheid, tracking en ook het voor het uitvoeren van trucs.

Karakter

Dit ras is zeer levendig en energiek en dat maakt het tot een genot om om je heen te hebben. De draadhaar Fox Terrier zal altijd leven in de brouwerij brengen. Een groot gevoel voor humor en een zeer liefdevolle metgezel. Toch kan dit ras ook op zijn hoede zijn voor vreemden, zodat de juiste socialisatie een must is. De draadhaar Fox Terrier heeft een zeer leuke, liefdevolle en energieke persoonlijkheid en dat maakt hem erg populair bij gezinnen. Maar de toekomstige eigenaar moet altijd onderzoek doen om er zeker van te zijn dat deze levendige hond geschikt is voor hun omgeving en levensstijl.

Temperament

De Fox Terrier draadhaar is zeer vriendelijk en alert, maar zal het niet goed doen als een waakhond. De draadhaar Fox Terrier kan goed met kinderen overweg. Bij kleinere kinderen moet hij altijd onder toezicht staan aangezien dit ras de neiging heeft snel geïrriteerd te raken. De draadhaar Fox Terrier zal het over het algemeen niet goed doen rond andere huisdieren en mag nooit worden vertrouwd rond kleinere en meer passieve dieren. Als ze gesocialiseerd en goed opgeleid zijn op een vroege leeftijd, doet dit ras het wel goed rond andere honden.

Verzorging

De draadhaar Fox Terrier vergt veel verzorging. Plukken van de vacht kan nodig zijn om dode haren te verwijderen, maar dit mag alleen worden uitgevoerd door een ervaren trimster. De draadhaar Fox Terrier heeft een langere baard langs zijn snuit die geborsteld en schoongemaakt moet worden om vuiligheid en matten te voorkomen.

Vacht

De draadhaar Fox Terrier heeft een gebroken vacht waardoor deze een ruig uiterlijk heeft. Het haar van dit ras moet draaien en is altijd langer op de snuit, waardoor hij een baard heeft. De vacht van dit ras mag nooit zacht of zijdeachtig aanvoelen, het moet altijd hard en stug zijn.

Trainen en opvoeden

De draadhaar Fox Terrier is zeer levendig. Dit ras verliest snel zijn interesse en moet een stevige en consistente baas hebben. Als training een spel wordt zal de de hond zijn belangstelling behouden. De draadhaar Fox Terrier moet een ervaren baas hebben, omdat ze heel koppig en eigenzinnig kunnen zijn. Als hij geen goede opvoeding krijgt, zal dit ras een tiran worden.

Activiteit en bewegen

De Fox Terrier draadhaar houdt van beweging en is zeer actief. Dit ras kan het goed doen zonder een tuin, maar vanwege zijn hoeveelheid energie wordt een tuin wel aanbevolen. Dit ras loop opmerkelijk goed mee langs de kant van een fiets en houdt van lange wandelingen met zijn eigenaar. De draadhaar Fox Terrier kan hoog springen en de tuin moet dan ook altijd ten minste 6 meter hoog omheind zijn om ontsnapping te voorkomen

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: maximaal 39 cm
Gewicht: 7-8 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Annie

geplaatst op 30 augustus 2021 | 10:11

Ik heb ook n ruwharige foxterrier, ook met DM. Vreselijke erfelijje ziekte waardoor ze langzaam verlamd raken. Uit onderzoek blijkt dat 90% (!!) van de ruwharen deze ziekte heeft. Waarom vermelden jullie dat niet ? Er is een DNA test voor maar veel fokkers weigeren te testen en fokken er dus blind mee door

E G

geplaatst op 6 september 2020 | 19:46

Ik heb n draadhaar fox met DM ( degeneratieve myelopathie). Dat is n ernstige en erfelijke ziekte. Waarom staat die er niet bij op jullie site ?

Bianca

geplaatst op 16 mei 2016 | 20:04

Beste Danny, geef de hond een aantal weken alleen maar groente en aardappels, vegetarisch dus. Onze hond heeft het ook gehad, is daarvan helemaal hersteld. Wanneer de huid weer goed is, langzaam aan beginnen met het hondenvoer.

danny decaesstecker

geplaatst op 1 maart 2016 | 11:50

vraagje, die van ons verliest wel constant haar en zijn vacht is vettig? weet iemandt raad

R van Dam

geplaatst op 23 oktober 2015 | 22:16

De Fox Terrier van mijn vriend kan soms zomaar in een heftig geblaf uitbarsten en is dan niet te stoppen. Laatst toen hij het ook deed hapte hij op mijn voet en been.Zo word ik bang van hem en dat wil ik niet. De hond is afwisselend bij hem en zijn dochter, dus twee opvoeders,heeft dat er mee te maken?? Ook stinkt hij uit de mond,is het goed dat hij naast de brokken soms ook het restand mee eet wat er van tafel komt van het warm eten?? Is het beter voor de hond dat hij soms gedoucht wordt??? Hij is 9 jaar oud.

Bianca Breen

geplaatst op 28 november 2013 | 14:36

Een geweldige hond. Heel sociaal, makkelijk in omgang, wel druk, heel lief met kinderen. Niets is te gek. Spelen en trucjes leren dat vinden ze geweldig.

jan

geplaatst op 19 augustus 2013 | 09:22

hallo wij hebben een fox terriër draadhaar. hij is nu 9½ jaar oud. hij heeft één grote velbult bij zijn penis en een paar kleine over zijn lichaam. hij heeft hier weinig last van. hij geeft sinds 2 dagen constant over.(braken). hij krijgt niks geen bijzonders hoofdzakelijk droogvoer en frolic

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test