Fox Terrier draadhaar

De Fox Terrier draadhaar: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Fox Terrier draadhaar

De Fox Terrier Draadhaar wordt veelal gebruikt voor de jacht, waaronder de vossenjacht in Engeland. Dit ras kan ook uitblinken in veel verschillende activiteiten, zoals kijken en achtervolgen, als een waakhond, behendigheid, tracking en ook het voor het uitvoeren van trucs.

Karakter van een Fox Terrier draadhaar

Dit ras is zeer levendig en energiek en dat maakt het tot een genot om om je heen te hebben. De draadhaar Fox Terrier zal altijd leven in de brouwerij brengen. Een groot gevoel voor humor en een zeer liefdevolle metgezel. Toch kan dit ras ook op zijn hoede zijn voor vreemden, zodat de juiste socialisatie een must is. De draadhaar Fox Terrier heeft een zeer leuke, liefdevolle en energieke persoonlijkheid en dat maakt hem erg populair bij gezinnen. Maar de toekomstige eigenaar moet altijd onderzoek doen om er zeker van te zijn dat deze levendige hond geschikt is voor hun omgeving en levensstijl.

Temperament van een Fox Terrier draadhaar

De Fox Terrier draadhaar is zeer vriendelijk en alert, maar zal het niet goed doen als een waakhond. De draadhaar Fox Terrier kan goed met kinderen overweg. Bij kleinere kinderen moet hij altijd onder toezicht staan aangezien dit ras de neiging heeft snel geïrriteerd te raken. De draadhaar Fox Terrier zal het over het algemeen niet goed doen rond andere huisdieren en mag nooit worden vertrouwd rond kleinere en meer passieve dieren. Als ze gesocialiseerd en goed opgeleid zijn op een vroege leeftijd, doet dit ras het wel goed rond andere honden.

Verzorging van een Fox Terrier draadhaar

De draadhaar Fox Terrier vergt veel verzorging. Plukken van de vacht kan nodig zijn om dode haren te verwijderen, maar dit mag alleen worden uitgevoerd door een ervaren trimster. De draadhaar Fox Terrier heeft een langere baard langs zijn snuit die geborsteld en schoongemaakt moet worden om vuiligheid en matten te voorkomen.

Vacht van een Fox Terrier draadhaar

De draadhaar Fox Terrier heeft een gebroken vacht waardoor deze een ruig uiterlijk heeft. Het haar van dit ras moet draaien en is altijd langer op de snuit, waardoor hij een baard heeft. De vacht van dit ras mag nooit zacht of zijdeachtig aanvoelen, het moet altijd hard en stug zijn.

Trainen en opvoeden van een Fox Terrier draadhaar

De draadhaar Fox Terrier is zeer levendig. Dit ras verliest snel zijn interesse en moet een stevige en consistente baas hebben. Als training een spel wordt zal de de hond zijn belangstelling behouden. De draadhaar Fox Terrier moet een ervaren baas hebben, omdat ze heel koppig en eigenzinnig kunnen zijn. Als hij geen goede opvoeding krijgt, zal dit ras een tiran worden.

Activiteit en bewegen van een Fox Terrier draadhaar

De Fox Terrier draadhaar houdt van beweging en is zeer actief. Dit ras kan het goed doen zonder een tuin, maar vanwege zijn hoeveelheid energie wordt een tuin wel aanbevolen. Dit ras loop opmerkelijk goed mee langs de kant van een fiets en houdt van lange wandelingen met zijn eigenaar. De draadhaar Fox Terrier kan hoog springen en de tuin moet dan ook altijd ten minste 6 meter hoog omheind zijn om ontsnapping te voorkomen

Kenmerken van een Fox Terrier draadhaar

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: maximaal 39 cm
  • Gewicht: 7-8 kg
Grootte:
2
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Fox Terrier draadhaar

Van een Fox Terrier draadhaar is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test