Finse Lappenhond

Alles wat je wilt weten over de Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond:

Het ras behoort tot de poolhonden en Finse Lappenhond ontstond in 7000 voor Christus in Finland. Zij waren zeer bedreven als waakhonden en bij het hoeden van rendieren. Vandaag de dag is de Finse Lappenhond populair als herder van runderen en schapen en als metgezellen.

Karakter van een Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond is sterk gebouwd, van middelmatige grootte en stevig. Ze bezitten een heldere, intelligente uitdrukking en zijn een opvallende verschijning. Finse Lappenhonden zijn actief, behendig en intelligent.

Het ras is bedoeld als bereden- en trekker in de poolgebieden en heeft daardoor een krachtige bouw en een korte, dikke vacht. Finse Lappenhonden zijn intelligente, vriendelijke en enthousiaste honden, die gewend zijn aan het werken en trekken in teamverband. Het zijn actieve honden die veel beweging en uitdaging nodig hebben, en het zijn geweldige metgezellen voor avontuurlijke baasjes.

Temperament van een Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond is trouw, toegewijd en rustig. Ze zijn uitstekend met kinderen, honden en andere huisdieren. De Finse Lappenhond is voorzichtig en wantrouwig tegenover vreemden en blaft om hun familie te waarschuwen. Ze zijn niet agressief, wel aanhankelijk, moedig en uitbundig.

Verzorging van een Finse Lappenhond

Regelmatig borstelen is nodig bij de Finse Lappenhond. Speciale aandacht moet worden besteed aan de vacht tijdens de rui. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk

Vacht van een Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is waterafstotend, lang, overvloedig, grof en recht. De ondervacht is donzig, dicht en dik. Mannetjes verharen eenmaal per jaar zwaar en vrouwtjes tweemaal per jaar.

Trainen en opvoeden van een Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond moet vroeg gesocialiseerd worden en gehoorzaamheidstrainingen hebben. Korte sessies en gevarieerde sessies zijn het beste omdat de Finse Lappenhond de neiging heeft zich snel te vervelen. Opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Finse Lappenhond

Dit zeer actieve ras vereist een actieve eigenaar. Finse Lappenhonden aarden het beste in een grote veilig omheinde tuin of een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven en te werken voor de baas. De Finse Lappenhond blinkt uit in behendigheid en gehoorzaamheid zoals fly-ball, zoek-en reddingsacties en als therapie honden.

Kenmerken van een Finse Lappenhond

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:14 jaar
  • Schofthoogte: 41cm - 52 cm
  • Gewicht: 18-20 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Finse Lappenhond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test