Rasbeschrijving van de Finse Lappenhond

Het ras behoort tot de poolhonden en Finse Lappenhond ontstond in 7000 voor Christus in Finland. Zij waren zeer bedreven als waakhonden en bij het hoeden van rendieren. Vandaag de dag is de Finse Lappenhond populair als herder van runderen en schapen en als metgezellen.

Karakter van een Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond is sterk gebouwd, van middelmatige grootte en stevig. Ze bezitten een heldere, intelligente uitdrukking en zijn een opvallende verschijning. Finse Lappenhonden zijn actief, behendig en intelligent.

Temperament van een Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond is trouw, toegewijd en rustig. Ze zijn uitstekend met kinderen, honden en andere huisdieren. De Finse Lappenhond is voorzichtig en wantrouwig tegenover vreemden en blaft om hun familie te waarschuwen. Ze zijn niet agressief, wel aanhankelijk, moedig en uitbundig.

Verzorging van een Finse Lappenhond

Regelmatig borstelen is nodig bij de Finse Lappenhond. Speciale aandacht moet worden besteed aan de vacht tijdens de rui. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk

Vacht van een Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is waterafstotend, lang, overvloedig, grof en recht. De ondervacht is donzig, dicht en dik. Mannetjes verharen eenmaal per jaar zwaar en vrouwtjes tweemaal per jaar.

Trainen en opvoeden van een Finse Lappenhond

De Finse Lappenhond moet vroeg gesocialiseerd worden en gehoorzaamheidstrainingen hebben. Korte sessies en gevarieerde sessies zijn het beste omdat de Finse Lappenhond de neiging heeft zich snel te vervelen. Opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Finse Lappenhond

Dit zeer actieve ras vereist een actieve eigenaar. Finse Lappenhonden aarden het beste in een grote veilig omheinde tuin of een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven en te werken voor de baas. De Finse Lappenhond blinkt uit in behendigheid en gehoorzaamheid zoals fly-ball, zoek-en reddingsacties en als therapie honden.

Kenmerken van een Finse Lappenhond

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: 18-20 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test