Rasbeschrijving van de Goldador

De Goldador is ontstaan door het kruisen van twee rassen, namelijk de Golden Retriever en de Labrador Ze worden over algemeen aangeduid als designer honden.

Karakter van een Goldador

De Goldador is gespierd en stevig, goed geproportioneerd en is van gemiddelde grootte. Het is een hond die atletisch is, alsook sterk en behendig. Ze bezitten een zeer aangename persoonlijkheid en hebben een uiterst vriendelijke expressie.

Temperament van een Goldador

De Goldador is aanhankelijk, trouw en liefdevol, zijn zeer familie-georiƫnteerd en kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Dit kan resulteren in destructief gedrag. (Lees hier alles over het aanpakken,voorkomen en oplossen van verlatingsangst)
Goldador's zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, honden en andere huisdieren. Het zijn goede waakhonden die hun familie zal waarschuwen voor bezoekers en bij ongewone geluiden. De Goldador kan dominant zijn en is erg uitbundig.

Verzorging van een Goldador

Regelmatig borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen om losse en dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is met behulp van een milde shampoo. Het is belangrijk om regelmatig de oren te controleren en indien nodig schoon te maken. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals oorontsteking, heupdysplasie, hartproblemen en de ziekte van von Willebrand.

Vacht van een Goldador

De Goldador heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is kort, stug en waterbestendig en de ondervacht is zacht en dicht.

Trainen en opvoeden van een Goldador

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Goldador is gevoelig en intelligent en zullen niet goed reageren op ruwe of hardhandige opvoedingsmethoden. De opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Goldador

De Goldador is zeer actief en vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. De Goldador genieten van familie-activiteiten, zwemmen en lange, stevige wandelingen.
Bron foto: State Farm, Arson Dog Holly , CC BY-SA 2.0

Kenmerken van een Goldador

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 55 - 60cm
Gewicht: 27 - 36kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
5
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Goldador HartinsufficiĆ«ntie - DCM   Oorontsteking   Heupdysplasie   Von Willebrand 

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test