Rasbeschrijving van de Mudi

De Mudi is ontstaan in Hongarije en is een relatief nieuw ras. Ze staan bekend om hun veelzijdigheid als schaapherder, voogd, waakhond, veedrijver, jager en metgezel. Mudi's worden ook gebruikt als reddingshonden. Dit ras is zeer zeldzaam en moeilijk te verkrijgen.

Karakter van een Mudi

Het is een middelgrote ras en de Mudi is moedig, wendbaar, alert, robuust, flexibel en betrouwbaar. Het meest onderscheidende kenmerk van dit ras is het hoofd. Mudi's beschikken over een uiting van aandacht, zijn intelligent en dynamisch

Temperament van een Mudi

De Mudi is liefdevol, zacht en vormt een hechte band met een bepaald familielid. Ze hebben geen vertrouwen in vreemden en zullen hun familie en eigendom beschermen en verdedigen. De Mudi doet het goed met kinderen bij wie ze zijn opgegroeid. Ze kunnen goed met andere honden en niet-honden huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Dit ras bezit meerdere talenten en heeft een prettig karakter.

Verzorging van een Mudi

Mudi's vereisen af en toe borstelen om dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De Mudi is een relatief gezond ras met enkele zeldzame gevallen van heupdysplasie

Vacht van een Mudi

De vacht van de Mudi is recht, kort en glad aan de voorkant van de benen en het hoofd. De vacht op het lichaam is dicht, glanzend, zeer golvend of licht gekruld. De vacht is het langst op de achterkant van de benen en bovenbenen waar sprake is van uitgesproken bevedering.

Trainen en opvoeden van een Mudi

Deze rashond is zeer intelligent, gehoorzaam en onafhankelijk. Ze reageren het beste op stevigheid, eerlijkheid en consistentie. De Mudi blinkt uit in flexibiliteit, veiligheid, het opsporen van verdovende middelen en als reddingshond

Activiteit en bewegen van een Mudi

Het is een zeer actief ras en de Mudi komt het beste tot zijn recht ineen grote tuin of landelijke omgeving. Ze gedijen op werken, oefenen en genieten van flyball en frisbee.

Kenmerken van een Mudi

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: 35cm - 47cm
Gewicht: 8-13 kg
Grootte:
2
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Mudi Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test