Rasbeschrijving van de Mudi

De Mudi is ontstaan in Hongarije en is een relatief nieuw ras. Ze staan bekend om hun veelzijdigheid als schaapherder, voogd, waakhond, veedrijver, jager en metgezel. Mudi's worden ook gebruikt als reddingshonden. Dit ras is zeer zeldzaam en moeilijk te verkrijgen.

Karakter

Het is een middelgrote ras en de Mudi is moedig, wendbaar, alert, robuust, flexibel en betrouwbaar. Het meest onderscheidende kenmerk van dit ras is het hoofd. Mudi's beschikken over een uiting van aandacht, zijn intelligent en dynamisch

Temperament

De Mudi is liefdevol, zacht en vormt een hechte band met een bepaald familielid. Ze hebben geen vertrouwen in vreemden en zullen hun familie en eigendom beschermen en verdedigen. De Mudi doet het goed met kinderen bij wie ze zijn opgegroeid. Ze kunnen goed met andere honden en niet-honden huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Dit ras bezit meerdere talenten en heeft een prettig karakter.

Verzorging

Mudi's vereisen af en toe borstelen om dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De Mudi is een relatief gezond ras met enkele zeldzame gevallen van heupdysplasie

Vacht

De vacht van de Mudi is recht, kort en glad aan de voorkant van de benen en het hoofd. De vacht op het lichaam is dicht, glanzend, zeer golvend of licht gekruld. De vacht is het langst op de achterkant van de benen en bovenbenen waar sprake is van uitgesproken bevedering.

Trainen en opvoeden

Deze rashond is zeer intelligent, gehoorzaam en onafhankelijk. Ze reageren het beste op stevigheid, eerlijkheid en consistentie. De Mudi blinkt uit in flexibiliteit, veiligheid, het opsporen van verdovende middelen en als reddingshond

Activiteit en bewegen

Het is een zeer actief ras en de Mudi komt het beste tot zijn recht ineen grote tuin of landelijke omgeving. Ze gedijen op werken, oefenen en genieten van flyball en frisbee.

Kenmerken

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 13 - 14 jaar
Schofthoogte: 35cm - 47cm
Gewicht: 8-13 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

CK

geplaatst op 16 maart 2016 | 17:18

De mudi is geen nieuw ras(200/300jr),is bijna uitgestorven. wereldwijd zijn er echter niet zoveel meer.Alleen als stamboom hond wordt de mudi pas sinds eind vorige eeuw erkend. Ze zijn wel echter geschikt voor de zeer ervaren honden bezitter,ze hebben naast veel beweging ook echter thuis veel ruimte nodig,een kleine tuin en woonruimte is niet aan tebevelen. Ze vragen veel van de baas en hun omgeving,zijn zeer waaks,dus buren ook niet echt aan tebevelen.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test