Mudi

Alles wat je wilt weten over de Mudi

Rasbeschrijving van de Mudi

De Mudi is ontstaan in Hongarije en is een relatief nieuw ras. Ze staan bekend om hun veelzijdigheid als schaapherder, voogd, waakhond, veedrijver, jager en metgezel. Mudi's worden ook gebruikt als reddingshonden. Dit ras is zeer zeldzaam en moeilijk te verkrijgen.

Karakter van een Mudi

Het is een middelgrote ras en de Mudi is moedig, wendbaar, alert, robuust, flexibel en betrouwbaar. Het meest onderscheidende kenmerk van dit ras is het hoofd. Mudi's beschikken over een uiting van aandacht, zijn intelligent en dynamisch

Temperament van een Mudi

De Mudi is liefdevol, zacht en vormt een hechte band met een bepaald familielid. Ze hebben geen vertrouwen in vreemden en zullen hun familie en eigendom beschermen en verdedigen. De Mudi doet het goed met kinderen bij wie ze zijn opgegroeid. Ze kunnen goed met andere honden en niet-honden huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Dit ras bezit meerdere talenten en heeft een prettig karakter.

Verzorging van een Mudi

Mudi's vereisen af en toe borstelen om dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De Mudi is een relatief gezond ras met enkele zeldzame gevallen van heupdysplasie

Vacht van een Mudi

De vacht van de Mudi is recht, kort en glad aan de voorkant van de benen en het hoofd. De vacht op het lichaam is dicht, glanzend, zeer golvend of licht gekruld. De vacht is het langst op de achterkant van de benen en bovenbenen waar sprake is van uitgesproken bevedering.

Trainen en opvoeden van een Mudi

Deze rashond is zeer intelligent, gehoorzaam en onafhankelijk. Ze reageren het beste op stevigheid, eerlijkheid en consistentie. De Mudi blinkt uit in flexibiliteit, veiligheid, het opsporen van verdovende middelen en als reddingshond

Activiteit en bewegen van een Mudi

Het is een zeer actief ras en de Mudi komt het beste tot zijn recht ineen grote tuin of landelijke omgeving. Ze gedijen op werken, oefenen en genieten van flyball en frisbee.

Kenmerken van een Mudi

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: 35cm - 47cm
  • Gewicht: 8-13 kg
Grootte:
2
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Mudi

Van een Mudi is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test