Entlebucher Sennenhond

De Entlebucher Sennenhond: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Entlebucher Sennenhond

Het ras gaat terug tot in de Romeinse tijd en dit oude ras is de kleinste van de vier Zwitserse Sennenhonden. De Entlebucher Sennenhond werd gebruikt door Alpine herders om vee mee te drijven, maar ook als een metgezel en beschermer.

Karakter van een Entlebucher Sennenhond

De Entlebucher Sennenhond is van middelmatige grootte, gespierd, stevig en compact gebouwd en dit ras is wendbaar, alert, en behendig. Entlebucher Sennenhonden beschikken over een vriendelijke en slimme uitstraling alsook kracht en uithoudingsvermogen.

Temperament van een Entlebucher Sennenhond

Het ras de Entlebucher Sennenhond wordt niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitters. Ze zijn vriendelijk, loyaal en hechten zich erg aan hun familie. De Entlebucher Sennenhond doet het het beste in een huis met oudere kinderen. Ze doen het goed met andere honden en huisdieren. Dit ras is beschermend voor hun familie, huis en territorium en zal alert zijn als er gevaar is en zullen waarschuwen met een blaf.

Verzorging van een Entlebucher Sennenhond

Af en toe borstelen met een stevige borstel om losse en dode haren te verwijderen wordt aanbevolen. Wassen moet worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om ze niet te overvoeden en regelmatig de nagels te knippen. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals onder andere heupdysplasie.

Vacht van een Entlebucher Sennenhond

De vacht van de Entlebucher Sennenhond is glanzend, hard, dik en kort. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Entlebucher Sennenhond

Entlebucher Sennenhonden zijn koppig, wilskrachtig en hebben een constante training nodig met een ervaren baas. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn een absolute must. De Entlebucher is intelligent en enthousiast om te behagen en de opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Entlebucher Sennenhond

De Entlebucher Sennenhond wordt niet aanbevolen voor een appartement. Dit ras vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Entlebucher Sennenhonden genieten van bijvoorbeeld joggen, wandelen en frisbee. Ze doen het best met een grote veilig omheinde tuin of landelijke omgeving waar ze mogen werken voor de baas.

Kenmerken van een Entlebucher Sennenhond

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:11 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 52 cm, Teef: 48 cm
  • Gewicht: 22 - 32 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Entlebucher Sennenhond

Van een Entlebucher Sennenhond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test