Rasbeschrijving van de Entlebucher Sennenhond

Het ras gaat terug tot in de Romeinse tijd en dit oude ras is de kleinste van de vier Zwitserse Sennenhonden. De Entlebucher Sennenhond werd gebruikt door Alpine herders om vee mee te drijven, maar ook als een metgezel en beschermer.

Karakter

De Entlebucher Sennenhond is van middelmatige grootte, gespierd, stevig en compact gebouwd en dit ras is wendbaar, alert, en behendig. Entlebucher Sennenhonden beschikken over een vriendelijke en slimme uitstraling alsook kracht en uithoudingsvermogen.

Temperament

Het ras de Entlebucher Sennenhond wordt niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitters. Ze zijn vriendelijk, loyaal en hechten zich erg aan hun familie. De Entlebucher Sennenhond doet het het beste in een huis met oudere kinderen. Ze doen het goed met andere honden en huisdieren. Dit ras is beschermend voor hun familie, huis en territorium en zal alert zijn als er gevaar is en zullen waarschuwen met een blaf.

Verzorging

Af en toe borstelen met een stevige borstel om losse en dode haren te verwijderen wordt aanbevolen. Wassen moet worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om ze niet te overvoeden en regelmatig de nagels te knippen. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals onder andere heupdysplasie.

Vacht

De vacht van de Entlebucher Sennenhond is glanzend, hard, dik en kort. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden

Entlebucher Sennenhonden zijn koppig, wilskrachtig en hebben een constante training nodig met een ervaren baas. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn een absolute must. De Entlebucher is intelligent en enthousiast om te behagen en de opvoeding moet gegeven worden met de stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Entlebucher Sennenhond wordt niet aanbevolen voor een appartement. Dit ras vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Entlebucher Sennenhonden genieten van bijvoorbeeld joggen, wandelen en frisbee. Ze doen het best met een grote veilig omheinde tuin of landelijke omgeving waar ze mogen werken voor de baas.

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu: 52 cm, Teef: 48 cm
Gewicht: 22 - 32 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Sennen

geplaatst op 19 april 2021 | 16:13

Een juiste Entlebucher is een hond voor het leven. Maar er zit nogal wat onderscheid in. Entlebuchers met papieren zijn tegenwoordig meer een te klein gebleven grote zwitser. Ze zijn te massaal te zwaar en te hoog waarbij ze vaak last hebben van gescheurde kniebanden (niet verwonderlijk). Een echte Entlebucher dient niet hoog en te zwaar zijn. dus rond de 46-47 cm en max 22 kg. Een goede opgevoede Entlebucher is lief zachtaardig en blaft eigenlijk niet. Zulke Entlebuchers zijn zeer geschikt om te kruisen met de Appenzeller en haalt de scherpte van de Appenzeller af en staan beter in verhouding op stand dus minder gebreken. Deze kruisingen worden in Zwitserland,Duitsland en Oostenrijk, de Swissydog genoemd.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test